Monday, November 23, 2009

Easy Autumn

1 comments

easy autumn

If you can keep your head when all about you are losing theirs and blaming it on you;
If you can trust yourself when all men doubt you, but make allowance for their doubting too;
If you can wait and not be tired by waiting, or, being lied about, don't deal in lies,
Or, being hated, don't give way to hating, and yet don't look too good, nor talk too wise;

If you can dream, and not make dreams your master;
If you can think, and not make thoughts your aim;
If you can meet with triumph and disaster and treat those two imposters just the same;
If you can bear to hear the truth you've spoken twisted by knaves to make a trap for fools,
Or watch the things you gave your life to broken, and stoop and build 'em up with wornout tools;

If you can make one heap of all your winnings and risk it on one turn of pitch-and-toss,
And lose, and start again at your beginnings and never breath a word about your loss;
If you can force your heart and nerve and sinew to serve your turn long after they are gone,
And so hold on when there is nothing in you except the Will which says to them: "Hold on";

If you can talk with crowds and keep your virtue, or walk with kings, nor lose the common touch;
If neither foes nor loving friends can hurt you; If all men count with you, but none too much;
If you can fill the unforgiving minute with sixty seconds' worth of distance run
Yours is the Earth and everything that's in it, and, which is more, you'll be a Man my son.


"If..."
Rudyard Kipling
(1865~1936)




p/s: the pain is real, and the reality is really hurts.

Read More

Tuesday, November 17, 2009

Safari Outing

5 comments



Last skali pergi zoo ni mase form 3 kat zoo tepeng.Mase tu sempena perkhemahan tahunan skola kat tepeng, kebetulan tahun tu 1st time derg wat night safari walk,siap bagi deskaun lagik,kami dan rakan-rakan dipaksa joinla gak.Mase tu aku dah bersumpah, itulah kali terakhir aku masuk zoo time malam2,tkde keje tul.Adalah nampak sekor rimau main nyuruk2 blakang batu, yang lain-lain semua tgh lena dibuai mimpi.mungkin disebabkan lampu torch-light yng terlalu terang ataupun kami yang berperangai macm org masai yang mahu meluas jajahan kampung, mnyebabkn haiwan tu segan segan silu nak beraksi gagah di depan kami.Cumenye, itula 1st time aku tau yang badak sumbu lagi besar dari lembu kat kebun sawit kg aku.

Itu dulu..

Fuji Safari Park
Zoo ni mmg lain dari yang lain.Pengunjung boleh bawak kereta sendrik menjelajah dunia(kononnya) sebnar haiwan2 nih.Walk-course pon ade gak, tapi takkan se-thriller drive-course nih, yang mane beruang dilepaskan bebas berjalan utk menampar kereta sape yg die bengang.Dalam kes ni, tuan driver hampir terkucil bila nmpak beruang usha pelek kat kitorng.tidak dipastikan samada dia takut kete barunya itu akan dicalarkan ataupun nyawa kami diapa-apakan.(tak perlu risau, tahap keselamatan pengunjung emangnya tip-top)


::Official webite::



jangan lupe print out waribiki ken disini:
http://www.fujisafari.co.jp/information/discount.htm


DSC_1408
entrance
The Entrance



DSC_1564
DSC_1573

Tea-Time_______________________________________________________________________


Suatu Man Boroi berjumpa dengan Leha yang sarat mengandung di pasartani.Lalu dengan tak pasal-pasal di tegurnya si Leha itu.
ManBoroi: Hai Leha, mengandung ke?
Leha        :  eh abg Man, iye mengandung
ManBoroi: Bape bulan dah?
Leha        : dekat 8 bulan da,
ManBoroi: uish, patutla besau beno..
Leha        : Abang Man mengandung gak ke?
ManBoroi: Ha ah, da sembilan bulan, besar tak? kalo Leha nak tau dalam ni ade ank gajah tau..

Leha        : oo.. patutla belalai die sampai terkeluar..
ManBoroi:kahkahkah..haa!?

Man Boroi dengan muke selambe pun berlalu pergi .Tak tertanggung malu di dada sebab tadi zip seluarnya terbuka..

________________________________________________________________________________end

DSC_0470
nuturing
familia
DSC_0412
jump!!
DSC_0395
black&white
DSC_0220
DSC_0211
DSC_0117
DSC_0083
DSC_0067
DSC_0047
DSC_0027




p/s: trime kaseh bebanyak kepada itoi dan rakan2 kerana menaja penginapan dan sarapan pagi ang menyelerakan.tak lupe juge kpda besday-boy yng open-table dinner mlm tuh..

Read More

Monday, November 9, 2009

Big Bird Landing On Tsuruma Park

9 comments


 
 
 
 
THE THOUSAND BIRD OF FUTURE
Location: Tsuruma Park,Nagoya
Date:27Oct2009~11Nov2009
Made by:Primary school's Students around Showa ward






inspired from a


p/s: Jom subscribe hitmanbreakeroftheye on Youtube..

Read More

Tuesday, November 3, 2009

文化の日:: Picture Of the Day

4 comments



 Did you spotted something odd in this picture?
If you dont, just go here--->Saifulislam.com
njoice...















Read More

Monday, November 2, 2009

Steak Ayam Dengan Sos Salsa

5 comments



 



P/s:makcik kantin pesan ,pasni boleh request ayam nk masak apelak..So, kalu sudi, sila2la bagi cadangan kat sini.._ciao

Read More
Related Posts with Thumbnails