Saturday, January 23, 2010

A walk to remember,..Sobetsukai

16 comments



2007:: A WAY TO RETURN HOME



First time i met Sambal Belacan+Ulam Pegaga+Petai+Ulam Raja since arrived here.Daging Salai Masak lemak? who cares; As long as i got these stuff+ Ikan kering, its heaven to me...



Seemed like an usual HariRaya Party, but Kutu made the night what it should really were..(picture above, ur right and 3 from below)


Just don't forget the video .Perhaps the video of the night,....nope video of the entire life being here as a student ,yeah it sound better..njoice~.




This video shows their true-color actually,some sort  like:
Yocha-masochistically learned guitar
Apai-  Sasuga jantan_meidai
MatYie- regular goalkeeper
KakEmi- iron lady with her iron stuff
Kutu- MVP of the year
Helmi- dedicated shinbun-man
Konggo- the millionaire in making.Even bought an Azizi Ali's Lahirnya Seorang Jutawan
Ogor- you tell me..
Sedee- never knew he from Perak
Jamila Sensei- our momma
KakAfzan- Nagoya's head chef( untung laki dia sok noo..)
Kucai- no comment
Talai- JamilaSensei's hubby, the freakiest one..hohoho
Jusoh- no komeng..

Every one were laughed that night, but who knows, someday someone will crying when they watch these over and over again..
Very nice selection of song anyway,extra Credit to Fadhil again.



#MVP=(Most Valuable Player)

pic.courtesy from inda






2008::THE NIGHT OF THOUSAND STARS
 
I'm almost remember nothing of this night, because i have paper the next morning.What i know is the organizer was superb, the food  also...then black & white theme too,everything were perfect, extra credit to Zafran & Gang. I wish i could remember what the food really were...




 

got these from inda again , for more photos just hit here

Yeah ..the video was awesome too..But unfortunately it was built in .swf or .exe format (Flash movie),i dont know.












2009::GRAND,GLAMOR & GORGEOUS ,3G

 

The Promo Clip, attached along with the invitation



Didn't knew since when kaikan have10pm limit use-hour-time.Nevermind, after all the thing going smooth.Thanx every one!!
The point-to-remember are;
1)the present day, all of the organizer were boys, leaded by me
2) Also joined by a lonely guy from Toyota Kousen
3) the least prob and deco ever..
4) The gift were Al-Quran nul Kareem..hope they value it.
5) As usual, the gorgeous one went to Azfar..






#oh, man forgot to told them for neck-tie






::Prediction


Arip with his D40 ,and   Ajim with his some-photoshop's skill, I've been thinking this year would be funky , relax and casual . Wont bother to know the food; Maya's Mee Kari and Arip's Sambal Sotong would be great enough but of course they need a help from Ejat to smuggle some cuttle-fish out .Good luck!!



..speaking about funky , relax and casual.. maybe there are some thing that look like this....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.







ok enough for tonight,shiken gambaredze_ciaou

(sobetsukai=farewell party)

Read More

Wednesday, January 20, 2010

Besday Boy × Sambutan2 Yang Betul

4 comments


Sampai sekarang aku tak faham apa signifikasinya lilin ngan kek besday.Yela, dicucuk-cucuknya atas kek kawan tu, dah nyala pastu kasi kasi padam balik..(!!??).Zaman sekarang dah canggih skit, orng tukar ngan bunga api lak. Tak yah susah-susah nk tiup, sebab nanti dia padam sendirik.Cantik pun cantik.Nanti mane tau akan datang orang pakai mercun papan lak, umur setahun sebatang , 2 tahun 2 batang,.. masuk umur 18 tahun?..perghh, sure gempak nyelah..!!.Btw, bukan pasal lilin yng nak aku bebelkan, cume nak share ngan korang cara menyambut besday boy tersayang , selain tulis wish dan anta kek yang merapu2  kt Dinding Fb.


Salat-menyalat
Mase aku kt Lambo.Time tuh Sir (ketua warden) kumpolkan org2 yang lahir bulan same dan wat besday party utk org2 yang lahir pada bulan tuh la.(sweetkan  sir aku..). mase tu kalo ade sape2 yng gatal , bolehla gi depan same2, tiup lilin same2, potong kek same2...dan pada mase yang same, muke2 sesorg  ni di recognize oleh org2 laen.abes je party ,gasakla ..belen2 icing kek yng tk abes ni akan dikutip sorg skit, pastu akan disalat-salatkan ,dari ujung rambut sampai ujung kaki si empunya besday nih.Yang lagi horor, akn ditanggal-baju-seluar-kan, jenuh satu badan dgn  icing ..Kesian gakla , tiga kali maghrib muke berkilat2 lagik...mcm ahli syurga.




Tahap kesukaran: 20%
Alasan:kene beli kek betul le, takat cup cake, tapau kasi anak sedare makan bolehla...







Humban-menghumban
                                         
 credit to Emrank

Beseri dlu ade kolam biawak kt depan blok form4 , jalan nk gi blok A(asrama pompuan).kat situ lokasi utama humban besdayboy ni.Malam besday, tepat kol 10:29 mlm kelas die dah kene kepung,tingkap belakng pon ade org guard gak, tnk kasi lepas, masuk kul 10:30 mmg lauk la mamat nih.Julang ramai2 sampai tepi kolam td ni.Yang bagusnye ade org bacekan doa selamat,pastu lagu tema besday versi Labu-Labi...kalo ade yng biadab skit , diludah2 dulu dlm kolam tuh( ambik berkat) , takpon kencing ramai2(buang sial).Lepas humban, sumer cabut mcm tk cukup tanah.Fuhhh,, mase tu aku bersyukur giler sebab lahir bulan 12...Alhamdullillah..Rasenye skang kolam tu dah tkde lagi dh kot.

Get this widget
|
Track details
|
eSnips Social DNA
Ai , wat2 lupelak, ni la lagu die..

Tahap kesukaran: 32%
Alasan:paling happening , satu batch punye komplot, ...kalu bole libatkan ngan geng2 surau, patut tk jadi masalah.







Asah-mengasah


Ni plak budaya AAJ yang dah lama pupus .Aku sampai sini pon, baru discover balek.Menurut sempai ,Kucai(batch18/bkn nama sebenar), dia ckap yang zaman die last org asah2 besday boy nih.Menurut die lagi, dulu ade tiang seri kat AAJ, yang mane org selalu gune utk asah2 ni. Pastu name ngan tarikh dicatitkan  kat tiang tuh.Bayangkanla, kalo sensei2 sane tk larang dari dlu , tiang tu skang mesti dah jadi mcm tiang kuil hindu.






Thanx to Kucai for the info, so sebagai tanda terima kasih tk terhingga aku ni, aku abadikan nama ko kat batang pokok nih.


Tahap kesukaran: 38%
Alasan:kadang2 kederat seseorang boleh match dengan seekor kuda.Maka, bilangan orang yang ngusung tk kesah, yang penting boleh counter besday boy ni dengan lancar.










CADANGAN LAIN



PAGI NAN INDAH

Supply die sekotak susu uht segar dan panas tapi seblum tuh larutkan 8 biji panadol dan pasti panadol2 itu betul2 larut.Biarkan die tidur nyenyak, dan keesokan paginya muka die patut jd cmni. 


Sapa2 yang berdendam lame kat mamat ni, bolehlah dizahirkan dlm bentuk tulisan2 mahupun lukisan.

Tahap kesukaran: 72%
Alasan:Gile ko 8 biji, agak2 la, silap2 ni besday last die ..







OPEN TABLE

Dah jadi adat biase kot, cumenye kali ni setting 5 org satu kereta gi dinner kat Sushiro ke Kappa Sushi ke,.Bedalla bape byk plate yg boleh.

Dah kenyang dua org kuar utk sak-kok sepam,
 .
pastu sorg lagik gi toilet...
.
selang 5 minit kendian, sorng lagi pura2 lupe wallet tinggal dlm keter.
 .
 .
Tinggallah BesdayBoy sendirian di situ selama sejam, pastu bolela anta sms kat die yng lebih kurng cm nih..
.
.
.
.
.




cara ni khas utk besdayBoy yang kedekut taik idung masin, yang slalu ckap: 
" ape pulak, besday aku, korang la yang patut blanje aku..".

Tahap kesukaran: 66%
Alasan                  :Ni memang mncabar, kene ade sorng kaki pancing yang betul2 handal, supaya die boleh join skalik ..








HACK YM @ FB

ni yng paling simple. tp kene gi ziarah bilik die gak, wat suprise party, kasi die terharu skit..dlm pada tuh, buh status ym die mcm ni..."sungguh bahagia malam ini,terima kasih semua.." ataupun "ada sesiapa yang boleh buat saya hepi,hu hu hu"(BM trnlation)., attachkan skali link video homemade die yng paling latest , tak pon lagu2 yng die slalu ulang2 dengar mase korg tgh sibuk nk study chuukan(midsem) arituh..

Tahap Kesukaran: 32%
Alasan                   : kena pastikan pc dia hidup dan ym/fb die on line. Memerlukan tenaga kerja sekurang2nya 3orng, dan sgt tidak berbaloi kalo die sedar tk sampai  15 minit pon.









SUSAH-SUSAH SANGAT
Wakafkan kt die sebotol diet coke yang 1.5litre , tp sbelom tuh masuk kurng2 nye 3 biji mentos dalam tuh, tutup kemas2..baru bagi kat die..,cabuttttttt........

Mentos & Diet Coke from SpJoRuss on Vimeo.

Tahap Kesukaran:15%
Alasan                  :Diet coke? ade ke orang yang nak minum?.












...dan yang terakhir..







DOAKAN KESEJAHTERAAN BELIAU
Ini yang sebaik-baiknya.







Dari Abu Darda’ ,meriwayatkan bahawa Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda yang maksudnya :

“Setiap hamba Muslim yang mendoakan saudaranya pada ketika saudaranya itu tidak ada (tanpa pengetahuannya), maka malaikat akan berkata: “Semoga kamu juga mendapat seumpama (doa) itu.”

(Hadis riwayat Muslim)









pic credit to hoogmoet




 
Malah doa seorang muslim terhadap saudaranya yang lain tanpa pengetahuannya adalah mustajab berdasarkan hadis Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam yang maksudnya :

“Adapun doa seorang Muslim bagi saudaranya yang tidak hadir adalah mustajab. Di sisi kepalanya ada malaikat yang diwakilkan. Setiap kali dia mendoakan kebaikan bagi saudaranya itu, malaikat yang diwakilkan itu pula berkata: “Amin, dan bagimu seumpama apa yang engkau doakan itu.”

(Hadis riwayat Muslim)


Tahap kesukaran: 0%
Alasan                  : agak2 kalau rase doa utk diri sendri tak lekat, apekate kalo kite try doakan utk org lain pulak,sama2 dapat, sama2 untung,insya-Allah.




Sekian_








p/s: studying   =   student +  dying  ;  (damn its right)

Read More

Monday, January 18, 2010

MPV terbaru, mampu dimiliki semua rakyat..

2 comments






Model: Proton Alvira
Kapasiti enjin: 1.8liter/2.0liter
Tahun keluar: Tahun lepas
Penumpang: 8 orang dan ke atas






"Pemanduan Ibarat Traktor Bendang , Ciri Seakan MPV.."

 


 












pic. form old-buddy wasit



p/s: wonder if someone invite people to his home, he invite them to himself.

Read More

Sunday, January 17, 2010

Kronologi Seorang Melayu Yang Tipikal

4 comments

Tajuk      :Kronologi Seorang Melayu Yang Tipikal
Objektif  : Merungkai selok-belok riwayat hidup seorang Melayu yang pasif secara rambang.
Inferens  : Manusia perlu enjoy kerana mereka hidup dengan aman.
Radas     : Sebuah komputer canggih, sambungan internet melebihi 50mbps
Hipotesis:  Semakin Lama Hidup ,Semakin Takut Nak Mati.
Kaedah:
             1) Mengadakan bancian secara rawak di jalan-jalan utama bandaraya Kuala Lumpur
             2) Dengar secara tekun kuliah agama Ustaz Azhar Idrus dan Ustaz Ismail Kamus .
             3)Menonton drama/filem Melayu secara tetap 3 kali seminggu.
             4)Mengikuti perkembangan artis-artis Malaysia dari perspektif Melodi
             5) Menulis pemerhatian.

Pemerhatian:
Perubahan besar dalam hidup boleh dibahagikan kepada 3 cabang utama iaitu;
1)Fizikal(stamina)
2)Perolehan Harta (pendapatan bersi bulanan)
3)Komitmen dan Tanggungjawab Semasa.



Stamina (fitness)
Boleh diukur dengan bermacam cara.Kali kita akan gunakan kaedah  yang paling simple:
level1 ( 100%~75%)-  Jogging secara tetap  2 kilometer 3kali seminggu
level2 ( 74%  ~50%)-  Jogging secara tetap  2 kilometer 2kali seminggu
level3 ( 49%  ~25%)-  Jogging secara tetap  1 kilometer 2kali seminggu
level4 ( 24%  ~  0%)-  Jogging secara tetap@kuran... takyah jogging, naek tangga sampai tingkat 4 pun dah cungap2..
Dengan andaian purata jangka hayat bagi orang Melayu di Malaysia ialah 72.5 tahun.


 1~10::Anak-anak kecil memang buas, panjat sana, panjat situ, terlompat sana-sini. Pun begitu, mereka belum cergas lagi.Tumbesaran badan masih belum bermula sepenuhnya.Jadi tak wajarlah bagi ibu2 yang mengeluh anak itu buas, sebab jika sekali dihulurkan susu,mereka pasti terlelap.
11~25::Menjelang akil-baligh, rambut2 mula tumbuh di tempat-tempat yang tidak disangka-sangka.Masa ini, tumbesaran memasuki fasa kedua dan yang utama.Bagi wanita, ia sudah pun bermula secara mendadak( aku tak silap eja aa). Bagi lelaki,ia  mula ketara bila mula berumur diantara 17/18~22/23.Inilah umur emas bagi seorang lelaki kalau mereka seorang atlet.Kadar yang paling optimum dengan badan ,di antara 20~22
26~35::Selepas usia melangkaui 24, perut mula memboncet.kalau dulu meninggi ke atas, sekarang melebar ke tepi mahupun ke hadapan.Stamina sudah menurun perlahan-lahan.Selepas zaman U, tiada lagi ajakan main futsal lagi.
36~::Sampai anak tiga, sudah lupa cara-cara memanaskan badan dengan betul.Main bola sepak tak kan nak jadi keeper je kot, kate otai, masuk padang 3 minit dah berkuap-kuap dada kesemputan.Itulah tanda-tanda yang stamina tidak akan naik lagi sampai mati kelak.







Pendapatan Bersih Bulanan( total monthly income)
Gaji pertama bolehlah dikira titik bermulanya langkah untuk menjadi hartawan terbilang.Sudah boleh pegang duit sendiri!Biasiswa atau pinjaman tidak dianggap sebagai pendapatan bersih, kerana tertakluk dengan terma-terma tertentu selain angkanya yang cukup-cukup makan sahaja.


23~30::Katakanlah fresh-grad sebagai jurutera,guru,akautan, doktor , atau apa- apa saja, purata gaji awal  mungkin saja RM2000.Kemudian sewa rumah RM300 ,tolak lagi bil.api,air dan telefon ,RM 300. Kereta Myvi itu siapa nak bayar?RM500.Pinjaman PTPN RM 200, dan yang paling utama makan, kurang-kurang pun RM 500,.Simpanan untuk kenduri impian pasti dalam RM100. Maka yang tinggal, RM100, itulah pendapatan bersih untuk di foya-foya kan pada bulan tersebut. Bagaimanapun  ini hanya andaian sahaja. Aku yakin pembaca bukanlah calang-calang orang dan tidak mungkin sesempit ini.Tapi orang seperti memang wujud.Mesti.
30~40::Makin kuat bekerja kerana tanggungan makin meningkat dan bebanan bertambah.'Duit bukanlah segalanya',ada benarnya...tapi tunggulah dapat duit berkoyan-koyan dulu, masa itu, bolehlah campak atau bakar saja duit-duit itu sambil berkata" Duit bukanlah segala-galanya,hahaha", barulah orang lain percaya.
41~56::Gaji secara relatifnya akan meningkat.dari RM2k ,sekarang sudah mencapai lima angka. Seperti biasa,makin besar gaji, makin besar belanja.Tidak pernah lagi nampak majistret  pakai kelisa,doktor pakar memandu ViVa, mahupun Pengetua menunggang EX5 walhal rumah tepi sekolah.Di Malaysia kereta sememangnya  melambangkan status pemilik.Demikianlah juga dengan pendapatan bersihnya juga, makin mahal kereta, jumlah bulanan yang diterima juga makin kurang.Anak-anak remajanya juga sudah pandai demand.
Defisit mungkin tidak berubah dengan ketara, pun begitu jika diambil kira dengan pendapatan sendiri+pendapatan orang rumah+ dividen ASB, nilai bertambah sedikit demi sedikit.
57~ ::Selepas bersara, hidup mungkin bergantung dengan duit pencen semata-mata.Ada kemungkinan juga ,mereka yang menjalan perniagaan kecil-kecilan, dan yang pasti wang bukan lagi matlamat , hanya sekadar mengisi masa lapang sebelum tua datang menyinggah,dan ajal kemudian menjengah. Eh, lupa pulak duit-duit tadi bukan kita yang punya sebenarnya.




Kenikmatan Masa Lapang (self-time splendor)


~5::Masa bayi adalah kemuncak nikmat masa sendiri yang tidak terungkap dengan kata2. Bahkan orang lain punya masa kita chilok bulat-bulat.
6~18::Semakin meningkat remaja ,keindahan itu makin berkurangan.Ok, mula2 UPSR,.kemudian PMR.. dan akhir sekali mungkin SPM, Pada yang kurang bernasib STPM masih ada.Masa ini, kepala otak akan fikir "Blaja, blaja, blaja, masuk U, dapt anugerah Dekan, dpat kerja baik, balas jasa mak bapak di kampung....".Perit maung tak terhenti di situ,exam matriks masih lagi, A-level? EJU? ..adoyai~" rintihan seorang yang masih terkenang wajah bonda di kampung.
 19~22::Tahun Pertama U, banyak masa habis untuk kuliah+orientasibangang+latihan lakonan untuk literature English.Assignment? pastilah menjadi tajuk status lazim kt ym atau fesbuk.Bagi yang matang, tahun1 adalah tahun penyesuaian.Meniti dari tahun ke tahun  ,pastinya ramai yang dah selesa, clan-clan pun semakin besar.Bagi yang  bersusah di tahun-tahun lalu, tahun ke-4 adalah puncak kenikmatan-masa-sendiri yang terkata.Masa dihabiskan dengan 3 jalan yang ketara:

1) awek: 1st love kann..kenalah jaga baek2..
2) kawan-kawan: idea yang baik,tahun depan belum tentu boleh jumpa lagi, tau-tau anak dah empat.
3) Dota kejap, ah pub noob, pastu Youtube,Eh,layan Oh!Bulan jap, boring sangat2 farmville sket ,flight-manager,mafia-wars dll.

23~27::Kerja sudah dapat!Maka komitmen mengganda dari mula-mula masuk U dulu.Fikir pasal rumah, roomate lagik, gaji....Dah mula berkira nak sambar kereta ape.Savvy sudah..bulanan pun  rendah.
 28~35::Umur makin meningkat , mak dah mula bising,maka kahwinlah jugak.Membina Masjid Kristal jauh lebih mudah jika mahu dibandingkan dengan Masjid Cinta Sejati Selamanya , lebih-lebih lagi pasangan yang belum kenal parut panau masing-masing.
 36~39::Anak dah dua, dah nak masuk tiga tahun depan. Tadika mana yang bagus..sekolah dekat-dekat sini ok ke, "kalu aku off-call tibe-tibe, sape pulak nak tengok-tengokkan bini aku?".-Tension bukan?.Ketika ini, masa untuk diri sendiri ,malah untuk keluarga pun belum tentu lagi ada.
 40~55::'life begin at 40' cukup sinonim pada orang laki.Bagi wanita, ini bermaksud sebaliknya.Tak, kesahla, yang penting hidup sudah semakin terurus.Kerjaya semakin ..mmm okla,pendapatan semakin lumayan.Anak sudah besar, sudah pandai bawa diri.Fasa seterusnya mahu melihat anak-anak habis graduat di univesiti.
 56~::'Rumah kata pergi, kubur kata mari.'. Masa untuk diri semakin meningkat semula dari hari ke hari.Petanda dari Yang Maha Esa agaknya, maka digunakan masa-masa yang tinggal untuk menghampiri hari kepulangan nanti.






Ralat: Anak-anak Sultan, Menteri-menteri atau setaraf dikecualikan dalan kajian ini.










Kesimpulan:

Ketiga-tiga graf ditindankan supaya hubungan antara masa sendiri, stamina dan pendapatan bersih bulanan dapat diperhatikan seperti gambarajah di atas.Di sini dapat dirumuskan bahawa:

1) Masa ada, badan sedap,...tapi duit nak cekau celah mana?(remaja).
2) Badan sedap, duit bolehlah...tapi semedang busy(muda).
3) Masa ada, duit  berkoyan... tapi sudah sengal-sengal satu badan. Makjun,Tongkat Ali ,telur ayam kampung , dah jadi macam makanan ruji hari-hari(tua).

Walaupun pemerhatian dijalankan agak terlampau rawak,polar-polar bagi setiap kondisi tidak banyak berubah dengan keadaan semasa dan relevan untuk 15 tahun agak datang(kot..).


Perbincangan:
Dimakah kemuncak kenikmatan hidup paling maksimum?
  Entah, macam takde                                                                      .



Sekian_




p/s:We only got 86 400 seconds in a day ,to turn it all around or throw it all away

Read More

Monday, January 11, 2010

Nama Lain bagi Kereta Nasional

17 comments


EXORA?? Name nak best jerk.Bajet global la konon. Kan bagus kalo pakai nama SAUJANA , dgn tagline    :'Saujana Mata Memandang'. Takpon  KEJORA ke,ANGSANA ke,PERMATA ke, SUASA ke,SELESA ke...barula  ngam ngan imej keter nasional skit.Ni nak sebut pon tergeliat lidah.....





Tak kesahla.

Memandangkan Proton Exora ni pun masih lagi baru dan  design luaran die ok, maka belum ada lagilah gelaran2 semberono yang masyarakat tempatan kita kasik kat model nh berbanding model2 sebelum tuh , antaranya..






#KERETA KEBAL
-Iswara

Luaran yang nampak tegap dan ketak-ketak selain ruang dalaman yang luas serta boleh memuatkan seekor lembu










#PROTON ALFA
-Perdana V6


 Model yang paling hampir dgn PerdanaV6 ialah AlfaRomeo156 dan ianya V6 jugak.












Aiseh, kalo bandingkan ngan yang latest mcm tak obvious sangat.
Cuba tengok  AlfaRomeo 156 tahun 1997 nye.

















#ULTRAMAN TARO
-Savvy
















Bakal diwasiatkan kat aku bile balik Mesia nanti. Not badla, selain body dia solid dan tegap, perfomance pon boleh tahan gak, kat highway selambe potong bmw 5series, kete pon tak gegau, bunyi enjin pon cam sport-touring-type,(enjin Renault kan..).Tapi hati kecil ini teringin gak nak bwk STi ke, DC-5 ke, paling2 kurang RSZ ke.. Tau-tau jela kan,  pompuan  mesia mane nk pandang orng laki yg bawak Savvy ,Myvi , Kancil...

Bahagian  yang dipanggil Ultramen Taro













Nampak tak?















Okla, kite tgok biler kaler silver lak..





























Tak nmpk lagi ke, takpe lampu die tuka kaler kuning lak..






















Ah , payah sangat, renung jela muke mamat ni puas2,pastu bandingkan dari  atas..































#3 IN 1
-Juara

Ni lawak Zainul Sensei la nih.Lagipun takde nama gelaran yang khusus utk keter nih sebnarnye, ade  yng panggil kotak ajaib,ade gak yng pnggil peti ais bergerak,dan macam-macam lagilah.
























   



Go,go,go Proton Boleh!
(lame sungguh entri)





p/s: no need to worry ,just get back-up when you're tumbling down

Read More

Friday, January 8, 2010

Pic.OfThe Day::Moment when you'll appreciate your english more

5 comments

 
venue: somewhere  here...
date:7th January 2010
time: 3:55:58 p.m.


p/s:abes baju baru bau rokok,dem..

Read More

Wednesday, January 6, 2010

Know Your Stress Level

5 comments

Test Yourself, its Amazing "The pictures are used to test the level of stress a person can handle"
The slower the pictures move, the better your ability of handling stress.


































































None of these images are animated - they are perfectly static!.However their movement depends upon movement of your eye..........keep staring at one element and ignore all the others, they will stop.
Good Luck_ciao






p/s:  focusing could loosening the tension somehow.But now,too cold too speak loudly..


Read More

Sunday, January 3, 2010

Most Wanted Fukubukuro

6 comments




Here there are some fukubukuro with their contents, the things that i always dream for..



TOP________________________



    MONCLER ROD             +       Abercrombie&Fitch          +      Argyle Cardigan (any color)




  + PaulSmith's scarf  cool-strip


venue supposed to:   Right-On ,  Method  , Jeans-Mate
reliable price :  5000Yen
..................................................



BOTTOM___________________




Evisu Genes Osaka or Ordinary White Kamome          +              6 pieces of Outdoor's Boxer

+    Diesel's Belt
venue are hardly to mention here, occasionally Evisu have their own store and it always exclusively patterned.
Expected price: 10100Yen
.................................







FOOTWEAR_______________
 
       Onitzuka Tiger AEKA           +          Multipurpose Shoes Cleaner      +    finger-covered sock (3pcs)

venue supposed to:  TSURUYA  ,  THE STEP , ABC-MART
price that wish to be: +5000yen
............................................................





ACCESSORIES________________


 
 1 of little tiny and thin Swatch (any design)    +   Screen cleaner strap for cellphone     

  + warmth  glove(brown or black)

venue should be at:  KOMEHYO  , VILLAGE VANGUARD
price that i m looking for: 5000Yen
..............................................







DEVICES_______________________________________________________


 
Nikon D60 or latest (without lens)    +   SLR Waterproof Pack    +   Super AF Fisheye Lens


venue supposed to be: BIC-CAMERA  ,  YAMADA DENKI  , SUNSHINE
Out-going price: 49800yen
............................................................







..........last but not least







FOOD_________________________________________________









JASMINE THAI RICE +  NEARLY END TO EXPIRY BUKHARA MUTTON 2kg  + ANY 5 RANDOM CANNED JUICE or 1liter MANGO JUICE + MAGGI CHILI SAUCE
one and only venue : Zafar Halal Food and Trading Co.
estimated price:  3000Yen





"satu ribu , dua ribu..terima kasih banyak.."
........................................................................................




p/s: tenang Selo tenang, tenang Selo, kamu bisa pikir kamu bisa tau, kamu bisa pikir kamu bisa tau...

Read More
Related Posts with Thumbnails