Monday, August 29, 2011

Sahur serba serdahana

2 comments



Pepatah melayu moden ada mengatakan


You are what you eat.



Tadi aku makan biskut Rocky waktu sahur.

Ini bermakna, aku adalah Rocky Balboa.








YiiiHAA!!



............



Tapi sayang sekali. Kat sini  orang tak panggil rocky tu Rocky, 


orang panggil











Tapi bukan semua Pocky buleh makan, certain-certain aja.
Sebenarnya ada lah bahan-bahan yang korang pikir aku akan jadi itu terkandung dalam itu sikit.
Bukan disebabkan aku tanak jadi bende yang korang pikir aku akan jadi itu.
Sememangnya aku takkan jadi benda yang korang pikir aku akan jadi itu.
Karena
aku tetap aku.


Oklah, esok dah nak raya, ni kasik screen-shot skek.















Sape mai raya rumah dapatla sorang sebatang sebagai pengganti duit raya
_ciou



Read More

Sunday, August 14, 2011

Happy Sunday

6 comments




New York based photographer Jamie Beck and visual designer Kevin Burg worked together to create these amazing "cinemagraphs." They are seriously magical.

When I first saw them I'll admit I just browsed through thinking there were just ordinary pictures (well not so ordinary because the photos are fabulous without the special effects). Yet, I did a double take when I realized something was different about the images...they moved! But not like your ordinary gif file, only selected features in the photo move while the rest remains still. I have no idea how these brilliant photos were made,..




first attempt,not soo bad huh

..cause I'm just spending the whole sunday to catch up any similiar dramatic compare to those on the top
, and yeah...I'm alright thinking that its pure magic,pure talent there too.   



Happy Sunday by the way, I hope these photos gave you a jump start to an another week to go!
See more of their work HERE!
Wanna give your best-shot ? learn  HERE!

_ciaou






Read More

Friday, August 12, 2011

Teguran seorang sahabat yang jangan diperkotak-katikkan

7 comments

Hari ini  hari Jumaat

Dah masuk 12 hari kita puasa.

Dekat luar panas bukan main.Terik.

39 darjah celcius.

Mujur hari ni cuti umum, sekolah tutup, pejabat tutup, library tutup, semua benda nak tutup.

Tapi kena keluar jugak.

Sebab kena gi Mesjid, sembahyang.

Pergi ngan sorng brader nih.

Humang aih, panas betul , nyesal tak bawak payung tadi

"Sabarlah, kat padang mahsyar nanti lagi panas..."-kata dia.Aku diam.

Aku masuk mesjid, naik ke tingkat 2, dia panjat sampai tingkat 3, sebelah imam barangkali.

Abeh sembahyang ,aku tunggu bawah, tekak kering, peluh mencurah-curah,mata kejap nampak kejap tak, panas-panas camni memang boleh buat gaduh.

"Sabarlah, kat neraka nanti laaagi panas"


Apa masalah kau?
Yang ko yakin sangat aku masuk neraka pehhal?
-bisik dalam hati la tapi.

Sampai rumah terbungkang, kipas bukak sampai 3, air-cond 18, setel.

Sedar-sedar dah pukul 6:40 petang, lagi 5 minit nak buka..


Persoalannya di sini, berapa katikah pahala puasa aku untuk hari ini?




Selamat berpuasa-<

Read More
Related Posts with Thumbnails