Monday, March 29, 2010

最後の一言

0 comments



最後での研究室の飲み会の時に、俺の葉焦がれた兼田先生がこのように言いました....
 

「やっぱり今年の研究の印象残った人は二ザムくんだ.....
 

良いか悪いかまったくわかりませんが、
 

いろいろ面倒を見てくれて本当にお世話になりました。「ありがとう」とうい言葉がないほど感謝の気持ちを伝わりたかったです。



Read More

Sunday, March 21, 2010

5 Covers That Sound Better Than The Original

7 comments

This is...

Music is an Art, and to duplicate them is another.Means there is no 'copy-paste' term used in the world of art.So ,when someone claimed who copy other's art work as criminal,loser or anything, just ignore them, maybe they just jealous or illiterately blind in art. Lately, i feel i am addict to the cover ,so here I'm posting my first Hi5 corner, starting with the best cover that you should enjoy .




#1.YOON HA HWANG's " Baby"(Justin Bieber Feat. Ludacris)
I believe everybody know Sungha Jung. Yeah, the genius guitar player from Korea, and merely, he was a boy, (and still can call a boy by the time).However, there some more talent from Korea.Since all his covers are superb, so i pointed out the best one ,base on the comment and the number of viewers,Enjoy!




#2.BOYCE AVENUE 's"Shadow of the Day"(LinkinPark)
The first cover done by a group that I've heard, since i registered to YT a few years ago, and still stick to their show till now.I'm not sure when will or did they published their own song,but i am pretty sure they have a huge number of fan around the globe,not just a cover artist, but the new music of every single song they have covered.





#3.AïRTO's "Best I Ever Had"(Drake)
The completely remade version of the current hits,the new lyrics and the easy-remix , making the sense why i put this cover is better the original one.




#4.SAM TSUI's "Don't Stop Believing "(Glee)
Even though this version cannot beat his "Michael Jackson Medley",but still I put this on first place,since A cover remain as main.Never mind,only to point out that his duplicate acapella style are creating such a tremendous phenomena .




#5.Alex Goot's "Hey Soul Sister "(Train)
Expecting more from what a single man could do??
Here i got you this genius guy.Plays guitar+bass+piano+drum+ and sings and even compose by himself-the talent that i always dreaming for.












last but not least..







#6.UKULELE's"I'm Yours"(Jason Mraz)
Even thou this bloody little boy got a long way to go,perhaps he will make into the list for the next 5 years. Shame on me either, can't even play a single cord he played......





p/s:later i will story more about my English.

Read More

Thursday, March 18, 2010

Tak Perlu ke AF8 : Aizdean, artis Jepun dari MALAYSIA

7 comments


Mungkin tiada siapa yang kenal Aizdean kat Malaysia, sebab beliau bukanlah lepasan AF7,OiAM, ataupun Bintang RTM. Tapi kat sini , nama beliau semakin mekar, lebih-lebih lagi bila lagu karangan beliau dipilih secara ekslusif oleh ,Atsushi EXILE, untuk sebuah majlis perkahwinan dan dinyanyikan semula oleh beliau, lantas merupakan debut pertama beliau dalam dunia seni suara kat Jepun.

Promo album beliau..

 

Lagu" MOU ICHIDO.." (sekali lagi...)






Beliau  selesa dengan muzik RnB, bagi aku suara dia memang superb beb!(iras2 suara Anuar Zain_).Dengan bahasa Jepun dia yang super mantap, beliau pasti boleh pergi jauh , sebab boleh bawa lagu English dengan baik.






Papepon, gambatte beb!!..jangan lupa keluarga , tanah air dan yang penting ,diri !!

addla die kat MySpace..kalo ade MySpace lagi la..Dari situ korang boleh dengar recording2 beliau,memang agak tak mengecewakan kalo dengar,Njoice~


p/s: pasni karok lagu die tiap2 minggu

Read More

Sunday, March 14, 2010

Weekend White Day

1 comments



WHITE DAY was first celebrated in 1978 in Japan. It was started by the National Confectionery Industry Association as an "answer day" to Valentine's Day on the grounds that men should pay back the women who gave them chocolate and other gifts on Valentine's Day. In 1977, a Fukuoka-based confectionery company, Ishimura Manseido , marketed marshmallows to men on March 14, calling it Marshmallow Day . 


(via Wikipedia)

Read More

Monday, March 8, 2010

Pagi Isnin: pagi pembuka pintu rezeki

5 comments

Dua hari berturut-turut hujan.So, ingat nak berjoging la skit pagi-pagi ni,
tapi bila turun bawah rumah, tiba-tiba mata disajikan dengan pemandangan ...





riko-chan



terus tak jadi jogging ..HAHAHAHAha(alasan ..)

Read More

Thursday, March 4, 2010

Kisah Paling Seram - Gengblogger.com

20 comments


Cerita ini baru lagi, dalam 2 tahun lepas.Masa itu masih jadual waktu masih lagi sarat. Satu hari kurang dari 3 kuliah kena hadir.Setiap kehadiran cuma syarat untuk boleh masuk exam nanti, dan result hanya dari exam semata-mata.ArGHTT!!..

Masa tu minggu exam, maka bertapa sampai malam di library merupakan satu altenatif yang bijak.Minggu ini library buka sampai pukul 10:30, dan perjalanan ke rumah dalam 10 minit berbasikal, cap Panasonic.Tapi malam itu agak renyai sikit, jadi aku lepak rumah Mus , hanya sejengkal dua depan pintu sekolah.Tiba-tiba...

"Aduhai, pancitla pulak beskal ini,sok tghhari ade paper, cmno nih...".Tak jadilah lepak umah dia.Menapak sajalah.Mus pon ada paper gak esok petang.Kurang lebih pukul 11setengah, aku sampai kat blok apartment aku.Aku tinggal sorang saje,mahu privacy skit.Apartmen aku duduk tu agak besar, dlm 7 tingkat,6 unit setiap aras.Umah aku tingkat 6, no 603.Mujur ada lift,takla lutut ni longgar sangat nanti.Esok kene menapak lagi,sampai atas masuk bilik semayang, tido!!..Pagi kena bangun awal...

Depan pintu lift

"sape lak berkelumbung memalam ni? ujan dah berenti bai, tanggal jela baju ujan ko tu, lemas aku tengok.."Ujar aku dalam hati.Susuk badan agak tinggi,jarang ade orng jepun setinggi ini kat apartment aku ni.Dengan berlitup satu badan, mulut dia pon ditutup,macm orng kene flu.
Keting..~~,pntu lift terbuka.Mamat ni masih lagi didalam.Hairan juga, ingatkan mahu keluar skali, ..mmm..mungkin lupa nk picit butanglift tadi kot.Lantaklah.Lagak pon macam mat jebon tak siap je, janji ko tak kaco aku sudey.Masuk bilik , nampak katil ..Landing time~

zzzzz

eh,Astagfirullahim..semayang dulu..baru smbung

zzzz

.................................

Esok Pagi2

Baru nak bersiap-siap gi sekolah, tiba-tiba ade orng ketuk pintu,aku pun buka dan yang tersembul depan aku ialah

"selamat pagi encik,saya Ito,polis bandar Kasugai, minta maaf krn mengganggu,nak tanya sedkit beberapa soalan.."

La..ini kalo tak pasal basikal, mesti pasal buang sampah tak betul ni...
"iye saye.."
"malam tadi ade kes sikit kat apartment ni,boleh saya tau kalau-kalau encik ade syak apa yang tak kene sepanjang semalam hingga hari ni?"
"errr..jap saya pikir......mmmm...mmmmmm..rasenye tak de pebende la encik,sume ok je kot"aku menjawab..
Disebabkan aku mahu ke sekolah awal hari ni, maka aku kelentong je la, malas nk layan polis ni,kang tak pasal2 kene bawak gi balai la ape la, paper aku aritu burn cmtu je kang..

"betul ni? orng2 pelik pon tak jumpe gak"
"iyee..takde"
"kalo betul, terima kasih la encik, minta maaf sebab mengganggu.."

Aku pon bergegas ke skola .jam dah 10, exam1030..abes~~

......................................................................

2 Malam selepas itu.

Lewat lagi balik umah.Sampai bilik terus buka TV, dah lama tak tngok TV.
!!!!
Terkejut aku dengan berita hari ini!

Ada kes pembunuhan seorang wanita, badan dikerat-kerat dan dilupuskan dalam jamban.Lokasi kejadian bilik 703.Hayashi Apato..

"KEPALA OTAK DIA!!, UMAH ATAS KAA!!". Aku dah tak keruan.Sudah 2 malam aku tido umah Mus.tak sangka pulak..
Tiba-tiba tengkuk aku mula meremang,Lekas aku tutup sliding-door kemas2.Kejam betul si pembunuh ni. Sampai begitu sekali dia nak hilang bukti.Fikiran mla berkecamuk.Cuba aku jauhkan imiginasi2 yang bukan-bukan.
Tapi mata tetap mencorot di kaca tv..



Waktu wanita itu dibunuh kira-kira malam 3 hari sebelum itu.-Pergh, malam yang esok nya aku exam!!.


Walaubagaimanapun pembunuh dia berjaya ditangkap siang tadi.berumur 29thn tinggi 183cm..


Fuh, Alhamdullilah, Lega skit.Hati aku kuat berkata, orang berlitup misteri dalam lift malam td itulah yang pembunuh. Tuhan lebih mengetahui..

Tapi ALangkah terkejut bila identiti pembunuh itu disiar..
.
.
..
.
.masaka
.
.
ini
ini bukan ke
bukan ke
.

.
.
.
.
.
..
.

.
"EEHH!!!!, INI BUKAN POLIS YANG  PAGI TU KE!!!??"



.
.
.

.
.
.
Aku bergegas keluar ke umah Mus.Sampai ke pagi aku membisu, lusa itu jugak aku pindah keluar,duduk sekali di umah Mus, yang kebetulan ada 1 bilik kosong.Biarla tiada privacy sangat , daripada hidup terus dihantui..

Minta maaf para pembaca, mungkin ini bukan cerita seram, tapi bagi aku inilah pengalaman hidup paling angker daripada citer2 pontianak ,histeria,kubur,burung hantu dll..Sebab ini soal hidup dan mati aku..



p/s:友達からの本当にあった話です。


Read More

Tuesday, March 2, 2010

Pic.OfThe Day::Blossoming Cherry

3 comments






p/s: what a relieve ..

Read More

Monday, March 1, 2010

Selamat Datang Ke JintanPahit.com

2 comments

Sejak hari pertama makcik kantin sekolah menyediakan makanan halalan-taiyibah ni., jualan nampaknya tak begitu meberansangkan, sebagai counter kepda problem ni, makcik-tachi, derng wat kan test-food-party, khas utk student2 Islam kat sini.Harap lepas ni takdela suara2 sumbang yang kate;

"Ayam tak cukup keras.."
"Garam dah abis kot, tak sempat beli.."
tak pun.
"Pakai Perencah Brahim ni..."



















Ada 10 menu cubaan, stat dengan

Ayam Bawang Putih
Photobucket
Tahap Kesedapan:⋆⋆⋆⋆


Salad Ayam Caesar
Photobucket
Tahap Kesedapan:⋆⋆⋆




Salmon Meuniere
Photobucket
Tahap Kesedapan:⋆⋆⋆⋆




Shiromi Goreng dengan Sos Tomato
Photobucket
Tahap Kesedapan:⋆⋆⋆⋆


Shiromi Goreng dengan Mayonis(pulak?)
Photobucket
Tahap Kesedapan:⋆⋆⋆⋆


Ikan Kembung
Marinade
Photobucket
Tahap Kesedapan:⋆



Steam Seafood Dumpling
Photobucket
Tahap Kesedapan:⋆⋆⋆⋆



Ayam dengan Sos Napolli
Photobucket
Tahap Kesedapan:⋆⋆⋆⋆





Salmon Bakar
Photobucket
Tahap Kesedapan:⋆⋆




AyamTandori
Photobucket
Tahap Kesedapan:⋆⋆⋆⋆⋆(fullmark)






+menu cadangan: Maguro-Steak ngan Masak Lemak Cili Api...








Oh ya, lupalak nk kasitau..


Lampu isyarat  zebra-cross kat umah aku skang, dah takde butang utk dipicit-picit.Derang dah tukau ngan automatik nye (pakai thermo-sensor kot..). Derang nak pastikan budak2 melayu betul2 melintas atas line zebra .Sempat gakla aku jikken siang td, tunggu kurang dari 50 saat, lampu hijau menyala. In case, kalo korng tunggu kat bawah lebih daripada 5minit, maka bolehlah assume sistem tu dah rosak dan lintaslah sesuka hati.Untung2 kalo kene langgar ngan kete, bukan takat driver keter je, MBN(Majlis Bandaraya Nagoya) pon boleh korng saman.Sape suh tk jaga maintenance ye tak..







Read More
Related Posts with Thumbnails