Saturday, September 12, 2009

Salam Lebaran~~

9 comments

"なぜだかずっと僕らは苛ついたりして,声のなる方へは今でも目を背けてるの,それでもきっと僕らは分かり始めてきて,あなたの名前も恐くなく呼ぶことにするよ、..
     やっぱりそれでも言葉は難しいもの....
だから僕はあなたにハガキを書きますよ........"





 




















Kemaafan..mungkin nk minta itu susah tetapi hakikatnya nak memberi itu sebenarnya lagi susah .. ..
So dikesempatan raya kali ini,kalau ade yang terkutukke tersindirke,ter-mengata yang bukan2 tuh,baik dalam YM,friendster,facebook,myspace,Masin mahupun dalam dunia realiti...aku minta maaf ,ampun banyak2 ..,niat di hati asalnya cuma ingin bergurau semata-mata.tidak lebih dan tidak pula kurang,kadang-kadang aku ni nampak je baik,tapi....





 
aku ingin pulang






p/s: andai ada harga untuk memaafkan aku,sebutkan sahaja seberapa...akan aku bayar walaupun dengan harga sangat mahal  _ciao


Departing From Kansai Airport::Osaka,here i come......

 

Read More

Friday, September 11, 2009

Malaysia Best Wedding Photographers

13 comments


After RAYA,  there are so many wedding held, either by my friends,my relatives even my neighborhood.For those who bring your camera along to your bff's wedding, make sure your picture could  bring something nostalgic for you and your buddies as well.Compact cam. is good enough ,but the iphone cam. is the way much better (coz could instantly upload on FB, so can make peoples who couldn't came, jealous..)
Here are a few great examples by each of my favorite  wedding photographers in Malaysia.

#Jangguttouch
 


# Candid-Syndrome
 


# KakiFoto
 
  
 
 
and many more...

http://www.beautconnection.com
http://www.perfect-moments.com.my
http://www.magicalshots.com
http://www.kidchanstudio.com
http://www.idealwedding.net
http://www.ariffthani.com
http://www.magicclickers.com
http://www.artsybrides.com
http://www.avicennastudio.com
http://www.thephotoz.com
http://www.eyeshotstudio.com
http://www.exes-studio.com
http://www.keepgallery.com
http://www.fotomomo.com
http://www.ferdinandphotography.com
http://www.weddings.iskandaribrahim.com
http://www.darmansyah.com
http://www.mrandmrs2.com
http://www.light-mttrs.com
http://www.blissjournal.com
http://www.studiodp.com
http://www.my-weddingphotographer.com
http://www.mywedphoto.com
http://www.dzul.com.my
http://www.ahmadbob.com
http://www.oneeyeclick.com
http://www.albumkahwin.com
http://www.shamabd.com
http://www.sk-photography.biz
http://www.myfoto.com.my
http://www.hafizismail.net
http://www.mizuary.com
http://www.myweddingmomentz.com
http://www.lohvs.com
http://www.weddingstationz.com
http://www.vopstudio.net
http://www.redbliss.com.my
http://www.kadakphoto.com
http://digitalsyndicate.fotopages.com
http://www.blissrhythm.com
http://www.camworkphoto.com
http://www.neurmaya.com
http://www.fifoto.com/weddings
http://www.orangestudio.com
http://www.flauntweddings.com
http://www.souzouteki.net
http://www.fingerprintmoment.com
http://myweddingphotographer.com

p/s: need to do my homework...





p/s/s: Selamat Pengantin Baru kepada Acap&Su dan Shong&CekSu...Semoga Bahtera Yang Dikemudi Selamat Sampai di Pintu Syurga..Ameenn

Read More

Thursday, September 10, 2009

Da'wah through Photography

4 comments







All of these pictures are well designed by Brother Falah, my senior in back a few years ago.
::for more,click here...


p/s:Combining every single photo with a full meaning of da'wah, honestly for me is a brilliant idea.Coz everyone love photo ,somehow they need to be reminded too.

Read More

Tuesday, September 8, 2009

Ujian Kemahiran Bahasa Jepun

10 comments



Apakah sebutan dan makna kanji ini?


Kalau korang tau, korang memang hebat gila tak hengat!! Barangkali korang adalah Raja Kanji kat AAJ, PPKTJ,IBT, ataupun semasa kat sekolah menengah korang dulu.Kemungkinan hidup korang dikelilingi kawan-kawan bangsa Jepun sangat tinggi,mungkin senpai-senpai mahupun sensei korang sendiri akan respek korang sampai bila-bila.Dengan kehebatan korang nih, memungkinkan korang memenangi 1,000,000yen dalam cabaran Nep-league,sekaligus dapat berkawan dengan para geinojin  mahupun 女優さん達....いいなあ ~

Japanese Language Proficiency Test(日本語能力試験)
Ujian ini bukan setakat kanji ,malah meliputi semua aspek dalam bahasa Jepun.Pada mereka yang masih lagi menuntut di Bumi Sakura ini, apakata korang menguji keupayaan dalam Bahasa Jepun ini dengan mengambil Ujian Kemahiran Bahasa Jepun pada level 1.Selain boleh menambahkan maklumat dalam resume korang bila minta kerja nanti, sedikit sebanyak ia sekurang-kurangnya dapat mengukur seberapa berbaloikah hidup korang menjadi graduan jepun bila korang sudah pulang ke tanah air nanti.Pada yang tidak berkesempatan untuk datang Jepun, korang juga sangat digalakkan untuk mengambil ujian ini juga.Tapi pastikan ada guru yang mengajar, unless korang memang sudah pun  power.
Pada sesiapa yang berminat untuk mengambil ujian ini pada tahun ini ,sudi-sudilah download file kat bawah ni .Untuk ujian  6 Desember 2009 nanti ,pastikan borang korang sampai sebelum 2 Oktober 2009. Jikalau sampai lewat, tarikh akan ditunda pada Julai tahun depan.Gambatte ne..!!

Muat-turun di sini:
Past-Exam paper+ answer

Vocabulary+Grammar( List+pratice)
Kanji List



 ::Ralat::
Maaf , file untuk listening test agak besar,insyaAllah akan di-upload kemudian hari.
Sebagai ganti:
- Bergaul-mesralah dengan Oya-san(landlord),silap haribulan, korang akan dapat Buah Tembikai Susu pemberian ikhlas beliau.
-Layan drama Jepun tiap-tiap malam sebelum tidur, selain hiburan korang juga akan dapat bahasa pada masa yang sama.Tengok BuzzerBeat berulang-ulang kali juga amat digalakkan (terutama sekali ep7)


:::Klik Sini Untuk Lebih Lanjut:::


P/s:sebutan bagi perkataan di atas ialah  KIRIN (zirafah)

Read More

Sunday, September 6, 2009

Stereogram

1 comments


Ramadhan di Jepun sangat mencabar,lebih2 lagi dlm kepanasan summer serta  pemandangan2 majazi ini ,keikhlasan dlm menunai rukun Islam ke-3 benar-benar teruji.So, daripada pandang benda yang bukan2, apa kata korg cuba kemampuan daya penglihatan korg utk melihat benda apakah yang tersembunyi disebalik gambar di bawah ini.

Jika korang dapat lihat ianya SEEKOR anjing, korang memang hebat!

tapi kalau tak nampak apa-apa?........




 Teknik untuk melihat gambar stereogram
Sebelum boleh melihat ,korang amat memerlukan:
1.Sepasang mata yang sihat
2.Kesabaran yang tinggi

Mula melihat.

 Jika masih lagi tidak nampak apa-apa, ulangi proses dari atas dan tambah sedikit masa terutamanya pada langkah pertama.Semoga berjaya!


Gambar-gambar lain untuk direnung-renungkan dan selamat beramal..ciao

 
  

 p/s:Buat mereka baru pertama kali,benda memang benar-benar menguji kesabaran, tapi once korang dah dapat tengok, korang mesti nak tengok lagi lagi dan lagi..Moga-moga dengan berkat kesabaran ,korang akan dikurniakan pahala berlipat-kali ganda dalam bulan yang mulia ini..amenn..

Read More

Friday, September 4, 2009

Lawak AntaraBangsa

10 comments

p/s:klik pada imej untuk besarkan.

Read More
Related Posts with Thumbnails