Tuesday, September 8, 2009

Ujian Kemahiran Bahasa Jepun



Apakah sebutan dan makna kanji ini?


Kalau korang tau, korang memang hebat gila tak hengat!! Barangkali korang adalah Raja Kanji kat AAJ, PPKTJ,IBT, ataupun semasa kat sekolah menengah korang dulu.Kemungkinan hidup korang dikelilingi kawan-kawan bangsa Jepun sangat tinggi,mungkin senpai-senpai mahupun sensei korang sendiri akan respek korang sampai bila-bila.Dengan kehebatan korang nih, memungkinkan korang memenangi 1,000,000yen dalam cabaran Nep-league,sekaligus dapat berkawan dengan para geinojin  mahupun 女優さん達....いいなあ ~

Japanese Language Proficiency Test(日本語能力試験)
Ujian ini bukan setakat kanji ,malah meliputi semua aspek dalam bahasa Jepun.Pada mereka yang masih lagi menuntut di Bumi Sakura ini, apakata korang menguji keupayaan dalam Bahasa Jepun ini dengan mengambil Ujian Kemahiran Bahasa Jepun pada level 1.Selain boleh menambahkan maklumat dalam resume korang bila minta kerja nanti, sedikit sebanyak ia sekurang-kurangnya dapat mengukur seberapa berbaloikah hidup korang menjadi graduan jepun bila korang sudah pulang ke tanah air nanti.Pada yang tidak berkesempatan untuk datang Jepun, korang juga sangat digalakkan untuk mengambil ujian ini juga.Tapi pastikan ada guru yang mengajar, unless korang memang sudah pun  power.
Pada sesiapa yang berminat untuk mengambil ujian ini pada tahun ini ,sudi-sudilah download file kat bawah ni .Untuk ujian  6 Desember 2009 nanti ,pastikan borang korang sampai sebelum 2 Oktober 2009. Jikalau sampai lewat, tarikh akan ditunda pada Julai tahun depan.Gambatte ne..!!

Muat-turun di sini:
Past-Exam paper+ answer

Vocabulary+Grammar( List+pratice)
Kanji List



 ::Ralat::
Maaf , file untuk listening test agak besar,insyaAllah akan di-upload kemudian hari.
Sebagai ganti:
- Bergaul-mesralah dengan Oya-san(landlord),silap haribulan, korang akan dapat Buah Tembikai Susu pemberian ikhlas beliau.
-Layan drama Jepun tiap-tiap malam sebelum tidur, selain hiburan korang juga akan dapat bahasa pada masa yang sama.Tengok BuzzerBeat berulang-ulang kali juga amat digalakkan (terutama sekali ep7)


:::Klik Sini Untuk Lebih Lanjut:::


P/s:sebutan bagi perkataan di atas ialah  KIRIN (zirafah)

10 comments:

Husna said...

wah..
mmg u terer ke bahse2 jepun ni?
best2!! heyp2.. mau tnye.. dgr cite hp2 di jepun byk yg best2 n cantik2.. mahal x harge hp kt sane??

Husna said...

buzzer beat?????????
best!!!! hihi bru bru je abe stgok ep 8!! hihi~~

the-sylver-shooter said...

..tkdela terer sangat, setakat nk beli tiket bas kat kaunter tu bolehlah...
hp kat sini free,cume bayar bil bulan2 jerk..

udda said...

mak ai..susah giler kanji kirin..
ntah2 nihonjin pun xtau baca kanji tue..

ムゾンケ光 said...

haha episod 7... suke la tu..

Hafiz said...

it`s written on kirin beer can

hazwaj said...

alamak, tak sangka lak aku boleh baca mende tu!!!

Zheng junxai5 said...

2015-07-15 zhengjx
michael kors handbags
prada outlet store
michael kors outlet
hollister kids clothing
oakley sunglasses
christian louboutin shoes
ray ban outlet
air jordan uk
tn pas cher
coach outlet
ray ban glasses
kate spade outlet
prada shoes
louboutin pas cher
burberry sale
longchamp pas cher
coach outlet store online
ed hardy outlet
michael kors outlet
burberry handbags
toms shoes for women
mont blanc pens
cheap air max
oakley outlet store
coach outlet
michael kors outlet
burberry outlet
louis vuitton sito ufficiale
michael kors handbags
rolex watches for sale
abercrombie and fitch
oakley store
michael kors outlet online
michael kors outlet online
longchamp pliage
longchamp
cheap ray bans
coach factory outlet
louboutin
beats by dre

Chen Jeje said...

oakley vault
kobe shoes
kobe shoes
louis vuitton handbags
kobe sneakers
michael kors handbags
oakley sunglasses
huaraches shoes,men huaraches,women huaraches,kid huaraches
michael kors outlet store
mlb jerseys authentic
chrome hearts
cheap real jordans
cheap air jordan
toms outlet store
cheap oakley sunglasses store
http://www.outlettiffany&.co
http://www.uggoutlet.uk
Michael Kors Outlet Online
true religion
michael kors factory outlet
kobe basketball shoes
Air Jordan 11
tiffany and co outlet
oakley sunglasses
cheap uggs
http://www.nikedunks.us.org
http://www.oakleystoreonline.us.org

raybanoutlet001 said...

salomon boots
coach handbags
boston celtics jersey
canada goose
longchamp bags
ecco shoes outlet
michael kors handbags
yeezy boost 350 black
cheap ray bans
ecco

Related Posts with Thumbnails