Thursday, March 4, 2010

Kisah Paling Seram - Gengblogger.com


Cerita ini baru lagi, dalam 2 tahun lepas.Masa itu masih jadual waktu masih lagi sarat. Satu hari kurang dari 3 kuliah kena hadir.Setiap kehadiran cuma syarat untuk boleh masuk exam nanti, dan result hanya dari exam semata-mata.ArGHTT!!..

Masa tu minggu exam, maka bertapa sampai malam di library merupakan satu altenatif yang bijak.Minggu ini library buka sampai pukul 10:30, dan perjalanan ke rumah dalam 10 minit berbasikal, cap Panasonic.Tapi malam itu agak renyai sikit, jadi aku lepak rumah Mus , hanya sejengkal dua depan pintu sekolah.Tiba-tiba...

"Aduhai, pancitla pulak beskal ini,sok tghhari ade paper, cmno nih...".Tak jadilah lepak umah dia.Menapak sajalah.Mus pon ada paper gak esok petang.Kurang lebih pukul 11setengah, aku sampai kat blok apartment aku.Aku tinggal sorang saje,mahu privacy skit.Apartmen aku duduk tu agak besar, dlm 7 tingkat,6 unit setiap aras.Umah aku tingkat 6, no 603.Mujur ada lift,takla lutut ni longgar sangat nanti.Esok kene menapak lagi,sampai atas masuk bilik semayang, tido!!..Pagi kena bangun awal...

Depan pintu lift

"sape lak berkelumbung memalam ni? ujan dah berenti bai, tanggal jela baju ujan ko tu, lemas aku tengok.."Ujar aku dalam hati.Susuk badan agak tinggi,jarang ade orng jepun setinggi ini kat apartment aku ni.Dengan berlitup satu badan, mulut dia pon ditutup,macm orng kene flu.
Keting..~~,pntu lift terbuka.Mamat ni masih lagi didalam.Hairan juga, ingatkan mahu keluar skali, ..mmm..mungkin lupa nk picit butanglift tadi kot.Lantaklah.Lagak pon macam mat jebon tak siap je, janji ko tak kaco aku sudey.Masuk bilik , nampak katil ..Landing time~

zzzzz

eh,Astagfirullahim..semayang dulu..baru smbung

zzzz

.................................

Esok Pagi2

Baru nak bersiap-siap gi sekolah, tiba-tiba ade orng ketuk pintu,aku pun buka dan yang tersembul depan aku ialah

"selamat pagi encik,saya Ito,polis bandar Kasugai, minta maaf krn mengganggu,nak tanya sedkit beberapa soalan.."

La..ini kalo tak pasal basikal, mesti pasal buang sampah tak betul ni...
"iye saye.."
"malam tadi ade kes sikit kat apartment ni,boleh saya tau kalau-kalau encik ade syak apa yang tak kene sepanjang semalam hingga hari ni?"
"errr..jap saya pikir......mmmm...mmmmmm..rasenye tak de pebende la encik,sume ok je kot"aku menjawab..
Disebabkan aku mahu ke sekolah awal hari ni, maka aku kelentong je la, malas nk layan polis ni,kang tak pasal2 kene bawak gi balai la ape la, paper aku aritu burn cmtu je kang..

"betul ni? orng2 pelik pon tak jumpe gak"
"iyee..takde"
"kalo betul, terima kasih la encik, minta maaf sebab mengganggu.."

Aku pon bergegas ke skola .jam dah 10, exam1030..abes~~

......................................................................

2 Malam selepas itu.

Lewat lagi balik umah.Sampai bilik terus buka TV, dah lama tak tngok TV.
!!!!
Terkejut aku dengan berita hari ini!

Ada kes pembunuhan seorang wanita, badan dikerat-kerat dan dilupuskan dalam jamban.Lokasi kejadian bilik 703.Hayashi Apato..

"KEPALA OTAK DIA!!, UMAH ATAS KAA!!". Aku dah tak keruan.Sudah 2 malam aku tido umah Mus.tak sangka pulak..
Tiba-tiba tengkuk aku mula meremang,Lekas aku tutup sliding-door kemas2.Kejam betul si pembunuh ni. Sampai begitu sekali dia nak hilang bukti.Fikiran mla berkecamuk.Cuba aku jauhkan imiginasi2 yang bukan-bukan.
Tapi mata tetap mencorot di kaca tv..



Waktu wanita itu dibunuh kira-kira malam 3 hari sebelum itu.-Pergh, malam yang esok nya aku exam!!.


Walaubagaimanapun pembunuh dia berjaya ditangkap siang tadi.berumur 29thn tinggi 183cm..


Fuh, Alhamdullilah, Lega skit.Hati aku kuat berkata, orang berlitup misteri dalam lift malam td itulah yang pembunuh. Tuhan lebih mengetahui..

Tapi ALangkah terkejut bila identiti pembunuh itu disiar..
.
.
..
.
.masaka
.
.
ini
ini bukan ke
bukan ke
.

.
.
.
.
.
..
.

.
"EEHH!!!!, INI BUKAN POLIS YANG  PAGI TU KE!!!??"



.
.
.

.
.
.
Aku bergegas keluar ke umah Mus.Sampai ke pagi aku membisu, lusa itu jugak aku pindah keluar,duduk sekali di umah Mus, yang kebetulan ada 1 bilik kosong.Biarla tiada privacy sangat , daripada hidup terus dihantui..

Minta maaf para pembaca, mungkin ini bukan cerita seram, tapi bagi aku inilah pengalaman hidup paling angker daripada citer2 pontianak ,histeria,kubur,burung hantu dll..Sebab ini soal hidup dan mati aku..



p/s:友達からの本当にあった話です。


20 comments:

DyMi said...

mak aih, abunai giler!!! cuak gak aku bace. klo la, waktu 'polis' tu datang ko cakap bukan2, mau kne kerat gak!!!!

Usagi said...

Yang bawah skali kat p/s tu apa maksudnya?

iLiYamashita said...

maksud die cerita betol dari teman.

heeeh?!!! it could have been you............. alhamdulillah takde pape... pembunuh jepun mmg ske kerat2 org ek??

ザ-sylver-shooter said...

@dymi: desyou!!

@Usagi: kengkawan jepun nyer citer...modified skit supaya nampak kemelayuan skit :P

@ili: Welkam to NAGOYA HAHAHAHHAHAHAHAH

Lekir said...

patut org tua kata kadang2 diam tu lagi bagus

ムゾンケ光 said...

wuaaa... kowai yo~

pengalaman yang betul macam ni lagi seram kot...

ムゾンケ光 said...

wuaaa... kowai yo~

pengalaman yang betul macam ni lagi seram kot...

aBoi said...

fuhh !

Atishoo86 said...

pnah tgk nieh kat bangumi! maji koweee!!

Uena said...

ok. agak lampi sedikit bila akhir2 cerita ckp ade kaitan ngan hidup mati.. tp, bile scroll down comment2, bru terpikir;
oh! mmg la de kaitan ngan hidup mati. kalo time polis tu tnye n ngaku penah nmpak org tinggi lam lift, surelah mlm tu akan jd mangsa jugak kan..
oh! da pahm~

nursarah said...

perghhh! ko bercakap ngan pembunuh la rupanya pagi tu?.. adoi, ini memang angker. takottnya!

Misz_zana'85 said...

haisyh, nasib baik tipu polis tu, kalau tak, mmg kena kerat2 juga agaknya? Isyh, seram giler..alhamdulillah, semua selamat

DJF CloSet said...

huish... mujur tipu... kalau ckp betul mau kena kerat gak tu...

salam ziarah dari rakan baru GB..
jalan2 baca cerita seram

kay-N said...

hahaha..oooo..bkn cte antu..fuh!bpe kali pk nk bce ke x entry ni..sebek bce gak..kehkeh..dh tpk klo scroll ade pic antu..fuh!sebek xde~~

(lampi gak bce cte ni~~)

ザ-sylver-shooter said...

@lekir:tu la sal bro,seb baek...fuh

@ムゾンケ光:thanx sbb sudi view

@ムゾンケ光:thanx sbb sudi view(kali ke2)

@aBoi:huish...

@aisya:そっか、やられっちまったな 俺

@Uena:lampi?lambat pikap kan..sori2 orng sini yang tak pandai karang citer :P

@nursarah:hehehe..

@Misz_zana'85:alhamdullillah..

@DJF CloSet:thnx ,lenkali sudi2 dtg lagi

@kN:another lampi?? hehehe..sorila, pasni kene blajo bm lagi nmpaknye...:P

moon said...

kat nagoya ke??

applesakura said...

mak datok.. gilerrr ngeri.. mujur ko nih memang mls nk amek port.. klu, x... alamatnyer, aiyaaa kelubang jamban la ~~~ waaaa

qishie said...

scary gila.

cKyN WaN said...

masa polis dtg tanye tu xprasan ke tinggi jugak? haha

tapi sebab pakai baju polis kot..uuuhhh kowei

ijat_asni said...

aiyoh...
takotnye.
huhu

Related Posts with Thumbnails