Monday, June 14, 2010

Bermain-main di gigi air laut

   Kelmarin , pergi berkelah kat tepi pantai sambil buat bbq sekali.

Mujur takde sesiapa yang pakai bikini kat situ, Kalau tak bulat-bulat je dapat  dosa kering masuk akaun...

...
.....
.......
Ok, aku memang hipokrit.








  Sebenarnya ada satu family yang join skalik.Memandangkan ada 3 orang anak kecil , maka penyataan di atas tak lebih dari sebagai penyedap hati saja. Tiba-tiba aku teringatkan masa aku sekolah asrama dulu, benda yang best bagi kita, tapi jadi bukan takat tak best, malah memalukan, kalau ada anak kecil bersama.



.........................

Cerita Di kedaikopi Che' Mek

  Kat Kampung takda mapley 24jam, kalau adapun itulah the one and only: Che'Mek 's kopitiam.Time cuti panjang ,semua orang balik kampung , memang kedai kopi Che'Mek port melepak dari malam sampai subuh.
 Cuma ada satu malam itu, tengah-tengah kitorang sedang melepak, aku ternampak ada sorang brader ni dengan anak kecil datang makan  ,sementara tengah tunggu order sampai , brader ni khusuk buat kerja kira-kira dia.Rasenya bini tido awal kot, tu yang dia makan kat luar sambil buat kerja skali ,gamaknya le. Anak lelaki dia pula khusyuk tengok TV. Eh? , laa ade TV kat sana..tak perasan sebab aku membototi tv,+ tv menghadap serong ke sebelah sana.Takpelah, lewat-lewat cam ni mana ade citer best, mengganggu kenikmatan berburak saja.

Tengah syok2 kitorang ketawa macam orang gila, tiba-tiba;

"AYAH!, APASAL ORANG TU TAK PAKAI BAJU YAH?"

Satu kedai pusing kat budak  yang tengok TV tadi.

"Sorry bang, sorry bang,sorry, sorry..tak perasan boleh"-kata waiter yang dengan cepat2 keluar cd.Cess, citer tu? tak sempat lak nk tengok.

"Species, ... Species 2", jawap Man dengan konfidennya.Telinga Man memang sensitif dengan perkataan' tak pakai baju, telanjang,   'bulat-bulat' dan seumpamanya.Laju je dia kat depan TV tadi.


"Ok, ok tak pe , abang ok jer..".Brader tadi memaafkan waiter yang mukanya sudah bernilai sekupang.

.........................

Berbalik ke citer piknik tepi pantai, bayangkanlah kalau ade 2-3 orang perempuan Jepun jalan-jalan pakai bikini.Lepas tu anak-anak kecil ni nampak, dan cakap kat ibu dia

"Mama, kenapa dia pakai spender ngan coli je?"
"Dia nak mandi laut , dia pakai lah camtu"
" Kakak nak pakai cam tu"
"Tu baju untuk orang dewasa jerk, kakak kecik lagi"
"Ok, kalau kakak dah besar nanti , kakak nak pakai macam tu yerk.."
"aa............."





 Remeh je, tapi kalau dari kecik dah pasang niat camtuh goyah jugakla.Lebih-lebih lagi budak-budak sebaya Kakak ini kuat ingatan, dan bijak.Sebagai orang dewasa yang berpedoman , walaupun kita sukakan benda-macam ni, tentu kita tak mahu anak2, adik2 kita tengok sekali.Samalah kesnya macam tengok TV satu keluarga dulu .Tengok sitcom FRIENDS, universal, semua orang leh gelak2, tapi bila mai part2 kissing, eh? time2 tu lah purak2 gi dapur la, jawap telefon la, nak gi toilet la. Sebabnya; segan.Nak sound nanti terasa cam poyo-poyo alim lak,nak tukar channel, jauh sekali...
 Sebab tulah kenyataan :"Mujur takde sesiapa yang pakai bikini kat situ.." tiba-tiba ada, mungkin kali ini lagi luas sikit maksud dia kot.

........


Sambungan cerita di kedaikopi Che' Mek

   Dah pukul 5 pagi, mata dah kuyu je sesorng. Tengah-tengah semua orang nak berangkat pulang, tiba-tiba Man pergi belakang, dapur masak kedaikopi.

"Bang ,pinjam cd Spesies tadi boleh tak bang, yang no.2 tak abes tengok lagi aa tadi"

Lantak ko lah Man.






p/s: picture credit to Ajim ketak-ketak.

15 comments:

Ir.Ladybird said...

hailohh hailohh...
bahyee tol..hahaa~

jejaka C said...

kne try p pantai yg atta shoukai 2 la...ahax

ザ-sylver-shooter said...

@jejakaC(yang tk hensem):hahaha, ata tengah galak tuh..

jejaka C said...

jikalau jejaka C tak hensem,manakan ade blogger yg 気になる...itu br comment 2...lum wat blog lg...haaaa

ザ-sylver-shooter said...

haishh...jejakaC oh jejakaC..

y0Ngu falcon said...

" bila mai part2 kissing, eh? time2 tu lah purak2 gi dapur la, jawap telefon la, nak gi toilet la"

ha2... part ni paling betol skali!! XD segan kot....

jejaka C said...

segan atau xbes tgk ble ade ramai org??ahax

/Dayah//Nurul/ said...

hahha, dosa kering masuk akaun jgn pandangg situ, sronok berkelah sekali skala.

sfsd said...


Oakley Outlet Online,
Ugg Boots Sale,
http://www.outletonline.in.net/,
Coach Outlet,
Burberry Outlet,
Toms Outlet Online,
Chanel Outlet Online,
Oakley Outlet,
http://www.handbags.in.net/,
Coach Handbags Outlet,
Michael Kors Handbags Outlet,
MCM Handbags Outlet,
Gucci Handbags Outlet,
Burberry Handbags Outlet,
http://www.outlet.us.org/,
Michael Kors Outlet,
Burberry Outlet,
Nike Outlet,
Ralph Lauren Outlet,
Ray Ban Outlet,
http://www.shoesoutlet.us.com/,
Nike Shoes Outlet,
Air Huarache UK,
Air Max Shoes Outlet,
Supra Shoes Outlet,
Toms Shoes Outlet,
Coach Bags Outlet,
Coach Factory Outlet,
Michael Kors USA,
http://www.misblackfriday.com/,
http://www.co-om.com/,
Nike Air Huarache
ugg boots outlet
polo outlet online
The North Face Outlet
Michael Kors Outlet Canada
MCM Backpack
North Face Outlet
polo outlet
New Balance Shoes Outlet
Coach Online Outlet

Zheng junxai5 said...

2015-07-15 zhengjx
michael kors handbags
prada outlet store
michael kors outlet
hollister kids clothing
oakley sunglasses
christian louboutin shoes
ray ban outlet
air jordan uk
tn pas cher
coach outlet
ray ban glasses
kate spade outlet
prada shoes
louboutin pas cher
burberry sale
longchamp pas cher
coach outlet store online
ed hardy outlet
michael kors outlet
burberry handbags
toms shoes for women
mont blanc pens
cheap air max
oakley outlet store
coach outlet
michael kors outlet
burberry outlet
louis vuitton sito ufficiale
michael kors handbags
rolex watches for sale
abercrombie and fitch
oakley store
michael kors outlet online
michael kors outlet online
longchamp pliage
longchamp
cheap ray bans
coach factory outlet
louboutin
beats by dre

Chen Jeje said...

coach outlet online
michael kors outlet
tiffany and co jewellery
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags
replica christian louboutin
discount oakley sunglasses
christian louboutin shoes
michael kors handbags clearance
nike dunks
nfl jerseys
Michael Kors Outlet Store
michael kors outlet online
fitflop sandals
jordan retro
http://www.oakley-sunglass.in.net
oakley sunglasses,oakley outlet sunglasses
cheap jordan shoes
air jordans,cheap air jordans,air jordan shoes,air jordan 11,air jordan 13,air jordan 6,air jordan 4
michael kors handbags,michael kors handbags clearance,michael kors clearance
white huaraches
air huarache shoes
cheap oakley sunglasses
tiffany and co outlet
fitflops
true religion sale
ralph lauren online
tiffany jewelry
nfl jerseys
nike zoom kobe

Xiaozhengm 520 said...

2016-4-20 xiaozhengm
burberry outlet online
ray ban wayfarer
coach outlet
ugg boots
christian louboutin shoes
kobe 9
longchamp bags
kate spade
michael kors outlet
ray ban sunglasses
caoch outlet
christian louboutin outlet
michael kors outlet clearance
christian louboutin outlet
gucci handbags
oakley sunglasses
polo ralph shirts
coach factory outlet
michael kors online
michael kors outlet online
nike free run
tory burch handbags
tiffany jewelry
louis vuitton outlet
instyler curling iron
kevin durant shoes
ralph lauren outlet
tods outlet
ray ban sunglasses
fitflops sale clearance
cheap jerseys
adidas originals
nike sb shoes
celine bags
louis vuitton outlet
polo ralph lauren outlet
jordan 13
lebron james shoes 13
louis vuitton outlet
coach outlet

Mie Helal said...



I definitely love this site
http://www.prokr.net/2016/09/tatters-cleaning-companies-4.html
http://www.prokr.net/2016/09/tatters-cleaning-companies-3.html
http://www.prokr.net/2016/09/sofas-cleaning-companies-13.html
http://www.prokr.net/2016/09/sofas-cleaning-companies-12.html
http://www.prokr.net/2016/09/sofas-cleaning-companies-11.html
http://www.prokr.net/2016/09/sofas-cleaning-companies-10.html
http://www.prokr.net/2016/09/sofas-cleaning-companies-9.html
http://www.prokr.net/2016/09/sofas-cleaning-companies-8.html


raybanoutlet001 said...

cheap michael kors handbags
nike outlet store
true religion jeans
new york knicks
fitflops
los angeles lakers jerseys
nike blazer
instyler max
steelers jerseys
nike tn pas cher

lamiss ibrahim said...

I definitely love this site.
https://sites.google.com/site/prokrservices/
http://a3lanat.co/

Related Posts with Thumbnails