Thursday, June 24, 2010

Blog Ini Dengan Rasminya Menyokong Sepanyol Sebagai Calon Utama Juara Piala Dunia 2010

Memandangkan kita masih lagi dalam mood world cup, ijinkan aku memperdengarkan kat korang lagu runut bunyi yang tak rasmi , takda kaitan dengan K'naan atau Waving Flag atau seumpamanya..



(Unofficial WorldCup2010 theme-background-song)


Orait.
Macam biasa, entri ni takde kaitan dengan Sepanyol.Ini entri khas gua watkan untuk pasukan kesayangan gua sendiri sempena Hokuriku Taikai yang bakal berlangsung kat Fukui nanti..
  Sepanjang pembabitan gua secara langsung , jujur gua katakan ,tahun ni punye regular-team adalah yang paling mantap pernah ada, start dari keeper, defender, tengah, kiri, kanan, sampaila striker- dah tak payah nak terhegeh-hegeh import dari mana-mana ceruk bumi Jepun ni.Even kalau anta second-team, masih lagi..bolehlaa, takat-takat nak cukup korum, bagi balance group stage nye match.



 





Ini team kitorangnye rekod: amacam?
2006:habuk 
2007:habuk pun tarak 
2008:Nagaoka Hokuriku Taikai : Juara 
         Hiroshima Taikai : Naib Juara 
2009:Toyama Hokuriku Taikai : Ketiga 

2010:NishiNihon(Tokushima) Taikai: Juara






Takyah gerun-gerun bai, setiap orang mesti ada kelemahan masing-masing.Inikan pulak, ramai orang, mesti la lagi banyak kelemahan.Ini kalau ada yang terbaca ni bakal main untuk taikai nanti, meh sini gua nak kasi tips-tips eksklusif , panduan sikit2 , kot-kot kene undi sekali ngan team kitorang .

1.Goal-keeper utama batch AAJ 27- takat2 nk terbang2 ni no hal lah.Nak rembat dekat-dekat , lagi aa.Dia ni berani mati, lantak ko nyer striker badan Rooney ke, selamba jer die rodok macam seladang yang ekor terbakar.Jadi kalau nak gol dari 1-on-1, gua rasa korng kene pikir panjang2 la dulu.

2.Dengar citer kaki JejakaC punye alignment macam dah lari skit, tu blum kire lutut kiri-kanan dia yang makin longgar,(hebat sungguh penangan LunaMaya nih) .Jadi back-kanan macam dah kurang kebal skit.So, kalo team korang ade striker yang laju dan power, gua syorkan korang serang ikut belah kiri.Kalu dia biasa belah kanan pun, bubuh gak kiri.

3.Tengah  ada dua anchor, gentel 3-4 orang tu takat celah gigi jerk.Kalau nak masuk sorang2, memang kene tapau kaw-kaw aa.Jadi macam mane? jangan kasi bola sampai kat kaki derng,takpun kalau dapat gak, jangan kasi derng passing kat striker atau wing kiri kanan. Kepung je ramai2,kadang-kadang bila dah mabuk sangat menggentel, gol sendiri pun derng tak nampak.

4.Striker kitorang ada menuntut ilmu,bukan ilmu hitam tapi ilmu ghaib-ghaib , kejap ade kat bucu sana, kejap ade kat tepi gol,kejap ade kat kat tgh padang.Ini takyah gusar sangat, sebb dia sangat bergantung kat dua anchor tadi ni.Selagi dia tk dapat bola , peduli hape dia ghaib ke mane.

5.Corak permainan kitorang sangat neutral;senang cerita, kalau kene korang kene tibai 5-0 first half, kitorng takkan men secara defensive ,sama gak kalu kene bubuh balik 0-5, kitaorng payah nak men offensive.So tak payah menggelabah lebih2, kalau korang lead,second half bertahan ajela habis2an, kalau tertinggal, serang la semacam hari esok sudah tiada lagi.

6. Banyakkan doa dan sembahyang hajat: Daripada korang menjerit macam orang gila tgh2 padang , alangkah bagusnya korang wat halaqah dan berdoa ramai-ramai sebelum sepak mula.Berkat sikit kalu menang.Tapi kalu kalah gak nak wat cmnekan, manusia hanya mampu merancang Yang Maha Kuasa jualah yang menentukan, ameen.

7.Eh? gua tak citer lagi pasal wingers ? hahaha, tu korang discover sendrik la, letih la gua nk citer sumer kat sini.Tak funla match nanti.


Okay,sebelum undur diri, terimalah poster rasmi maskot team Nagoya edisi 2010.Sudi2 kanlah wat desktop wallpaper _ciaou









*Dah takde api dah kat atas kepala dia sebab tahun ni kitorang nak maen rilek2 ,main hepi2 , macam main petang-petang.
Cuma nanti bila dalam padang kita jadi lawan,  luar padang kita tetap kawan ok..













Gadis pom-pom









p/s: Final -> Spain vs Brazil

8 comments:

jejaka C said...

wah abang..perkecilkn kemampuan jejaka C nmpak..utk pgtahuan abg,statistik mnunjukkan lum ade lg gol yg bolos berpunca dr kelemahan jejaka C...so amcam???

ザ-sylver-shooter said...

haha..baiklah, janji 2 game first menang..

jejaka C said...

tp abang,ini lawan kousen dgn toyo..abg maen dlu pn xpe...klu kalah,leh la nk salahkn abg...hahaha

iLiYamashita said...

yeah!!! come on nagoya!!!!

Fida Aishah said...

mcm ada bau-bau brag sikit kan...kan..kan...Fida Aishah kata: Menanglah tu...

legendwingerkiri said...

oi sheri..selambe je ko lupekan aku..hahah

ザ-sylver-shooter said...

ahaks...alep2

Anonymous said...

pergh ,
gadis pom-pom macam ni, main 90minit pun aku sanggup..

Related Posts with Thumbnails