Monday, December 20, 2010

New Accessory:: Canon EF70-200mm F4L USM

   Blog adalah medium terbaik, wadah untuk menunjuk-nunjuk harta kekayaan masing-masing. Di kesempatan itu, saya juga tak mahu melepaskan peluang ini untuk  menunjukkan harta kekayaan terbaru yang baru saya miliki sebentar tadi.

Jaa, jaangg~!

gambar pinjam google jap

Recomended to those rookies, yang masih tercari-cari identiti sendiri untuk menempah nama dalam dunia fotografi yang fana ini. Dengan adanya  Canon EF70-200mm F4L USM  ini, kamu boleh mencuba cabang-cabang baru , menjadi pioneer, supaya otai pun kagum dengan shoot-shoot yang  kamu miliki.Antaranya;


Astro-graphy;
-Tangkap bulan sahaja.aje. Malam kang gambar bulan, malam esok bulan, malam lusa pun bulan.Buat potrait lengkap family bulan, bukan setakat anaknya sahaja.Make sure setiap perubahan pada permukaan dan kawah-kawah bulan itu direkodkan sekali.Kalau bernasib baik, hasil-hasil seni kamu mungkin menjadi rujukan utama NASA , JAXA, mahupun ANGKASA..


Perverto-graphy;
-Despite of street-candid, cabang ini kamu dimestikan untuk shoot gambar gadis sahaja.Kalau dapat anak dara jiran yang persis Julie Woon , itu sudah bagus.Shoot dari celah tingkap bilik kamu.Hayati setiap pergerakan, ambil feel, dan shoot!.Follow every movement of her body dan kandid ekspresi muka dan moodnya yang spontan itu. sekali. Kalau perlu, stalk sampai keluar, stand-all-out dekat mana dia selalu lepak, dengan siapa dia selalu hang-out. Rakam setiap bibit suka-duka dia, secara detail. Close-up muka hingga nampak cabai di celah gigi masa dia tengah makan.
     Oh, ya pastilkan rumah jiran kamu itu tiada connection internet, or at least dia tak pernah tahu apa itu flickr,photobucket,mahupun facebook..Otherwise, jangan tanya saya kenapa bapak dia selalu mengetuk2 pintu rumah kamu dengan parang.. Series saya tidak tahu..





Orait.
Ini saya attach-kan  skit gambar2 lens yang saya punye lak.




























































------





























hehe, Mug saja yang mampu .
Harga asal lens dia yang sebenar adalah dalam RM 2600  .Kalau pandai carik, busuk-busuk pun RM 1800. .Mane nak korek duit banyak tu oi.Anak Tan Sri pun fikir banyak kali..



Takpelah, berangan dulu.

Bak kata orang Lambor Kanan;

     " Biyor pape, aseikan bergaye...ye dok?"


          Ajernye ye....




















Selain peranan utamanya sebagai tempat simpan air minum ,  ia juga boleh berfungsi sebagai  alternatif sementara sekiranya body-cap hilang atau tercicir memana.








Macam tolol pun ade. Nasib baik saya bukan pengguna Canon.

_ciaou








p/s: air dalam gambar tu Oldtown White Coffe( pek hijau:Hazelnut).Minumla, sedap saya rasa, tapi kenapa saya guna saya?


29 comments:

belang2x said...

ohh..tipah tertipu..
tapi mase gmbr yg nmpak penutup dr atas tu dah rase pelik skett dah..(ok,ayat kaver sajer ;p)

ザ-sylver-shooter said...

@belang2x: yess!!

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

adoi..sengal giler..
ingtkn..
"wahh..hebat giler bleh ltak air~"cet.haha
lambor kanan?
eh..that's my kg..hee~

LORD ZARA 札拉 said...

pergh!

aku dah nak kagum dah.

sampai kat tuang air, memang fishy kalah ikan2 di Sungai perak nun tu ha yoppp~

cist beliau!

ザ-sylver-shooter said...

@Nao: series?? tapi asal rope tak macam orang perak pun..

@zara:akhirnya dpt gak on9 ,huhu...byk lagi bende2 fishy bakal menyusul tungguuuu...

AMir Izzat said...

pertama kali lihat..

"wah!! hebat ar ada lens nie"

dua kali lihat..

" wow! gila kentang.. boleh letak air tue..

3 kali berfikir..

" cis! rupanya bukan lens..."

haha..tp yg nie ar yg termurah,kan? hehe

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

ade muke2 negeri eh selain kelantan or terengganu?siyes baru tau~
hehe
mak teman lah org peraknye..hoho

adLedash said...

nak tekeluar bijik mata tgk air panas..ingatkan ni promosi lens terpower yang kalis air even air panas pun kalis...bila ade babak minum, mcm nak luruh jantung...

-_-'

alexa yussida said...

mati2 ingat betol!ciss!!

cool weh btol air tu^^

sepul said...

hahahah haram sunggoh ..aku ingat betui-betui lens. sekali mug ajor. beli kat aku satu :)

maple said...

seyes terkesima jab.mane ek nak dpt mug mcm tu.kirim boley? (^^)

tingat dulu pun mule2 henpon dicipta.henpon dulu gabak2 kan.sape x mampu just bli replika henpon yg berfungsi sbg botol air..wakakaka

Scooby-Do said...

for the first kagum melihat kamu ada lense begitu..dan memang nak menunjuk betullah

then bila part minum air tu lagi kagum..wow ni memang betul2 nak menunjuk..

cis..cis n cis..gila tertipu~~
btw cool stuff..nk order satu gak..hehe

ARC™ said...

hahahhah celakaaaaa.....sumpah aku igt ko beli lens yg mahal2 tu

FasiHaH SupiaN said...

haha very nice fraud in entry. btw, lawak la ;)

iLiYamashita said...

sengal!

takky said...

disebabkan line internet kat poli terlalu 'SKEMA'....
aku terpakse amek masa yg lame utk paham entry nie....

n d result is..
WAHKAKAKAKAKAKAKAKA.....
how come u...
(btw, tapau 1 bleh??)...
^O^

/Dayah//Nurul/ said...

smartla air mug rupanya mmph...tolol la sgt ni ea

ザ-sylver-shooter said...

@amir:kehkeh, yup,itu je la termampu

@Nao:ceh, igt dulu orang sarawak,sbb ade muka cam kawan yang tinggal kat Kuching..

@arina:power la,bancuh milo fuze pagi, smpai ke petang panas lagi, ahak, ahak

@alexaYussida: thanx dtg mleawat, jauh terbang nih ;>

@sepul: bleh2 , nak pakai postal order ke camane nih?

@maple:maple punye asal 8 pun boleh!!
tapi,.....
tapi...


@Scooby-Do: maaf kalau ini membuat jiwa mu terganggu, bukan itu maksud ku..huhu

@ARC: hahaha...sekalisekala bergurau senda, apa salahnya.

@FasihanSupian: thanx..

@iLi: haha..

@takky:bole aje.hehe, tq
Btw, page ni berat tak?, i mean lama tak mkn masa nak upload sumer?

@ Dayah: bukan mug itu yang tolol, Kemampuan pasang kt dslr itu yang tolol.tak perlu kot sampai camtu skali..Tp tetap nice gak la..:P

Mimie said...

cehh..2nd time tertipu selepas blog seorang rakan yg membuat entry yg sama.nasib baik tak excited sangat sebab canon.I am nikon user.

ザ-sylver-shooter said...

@mimie; ha? err..cess patutnya ni yang jd 1st ..hehehe
majulah nikon!

Diloz said...

HAREMMMM!

tipah tertipu.

=_=!

Hamba Allah said...

nmpk mcm real je..
bila dh smpi bab tuang air tu, 'sengal gila tuang air dlm lens, dh la air pns lak tu'
bila scroll lgi..-____- tertipu

oakleyses said...

oakley sunglasses, kate spade outlet, ugg boots, ugg boots, jordan shoes, michael kors outlet, longchamp outlet, tiffany and co, nike free, michael kors outlet, michael kors outlet, prada handbags, uggs on sale, nike air max, ray ban sunglasses, louboutin, louboutin outlet, michael kors outlet, ray ban sunglasses, longchamp outlet, polo ralph lauren outlet, michael kors, gucci outlet, burberry, ugg boots, cheap oakley sunglasses, louis vuitton, oakley sunglasses, nike air max, oakley sunglasses, oakley sunglasses, tiffany jewelry, louis vuitton, michael kors outlet, replica watches, tory burch outlet, ray ban sunglasses, christian louboutin outlet, prada outlet, louis vuitton, longchamp, chanel handbags, louis vuitton outlet, nike outlet, louboutin shoes

oakleyses said...

air jordan pas cher, coach purses, true religion jeans, michael kors, vanessa bruno, true religion jeans, ray ban pas cher, ralph lauren uk, true religion jeans, true religion outlet, burberry, oakley pas cher, louboutin pas cher, longchamp pas cher, michael kors, north face, nike roshe, north face, michael kors, nike air max, air max, ray ban uk, hogan, sac longchamp, michael kors, new balance pas cher, nike air max, vans pas cher, tn pas cher, ralph lauren pas cher, hermes, hollister pas cher, sac guess, lacoste pas cher, nike air max, converse pas cher, coach factory outlet, nike roshe run, kate spade handbags, hollister, coach outlet, nike free, nike free run uk, nike blazer, mulberry, abercrombie and fitch, lululemon

oakleyses said...

baseball bats, jimmy choo shoes, ralph lauren, instyler, celine handbags, birkin bag, nike huarache, soccer shoes, giuseppe zanotti, iphone 6 plus cases, hollister, babyliss, longchamp, wedding dresses, p90x workout, iphone 6s plus cases, hollister, nike air max, nike trainers, bottega veneta, nike roshe, herve leger, lululemon, valentino shoes, oakley, iphone cases, ferragamo shoes, mac cosmetics, new balance, north face outlet, beats by dre, ipad cases, nfl jerseys, ghd, iphone 5s cases, iphone 6s cases, soccer jerseys, abercrombie and fitch, timberland boots, chi flat iron, north face outlet, asics running shoes, mont blanc, iphone 6 cases, mcm handbags, insanity workout, s5 cases, vans shoes, louboutin, reebok shoes

oakleyses said...

thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, juicy couture outlet, moncler, swarovski, canada goose uk, ugg boots uk, barbour, canada goose, moncler, hollister, sac louis vuitton pas cher, pandora jewelry, canada goose outlet, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, michael kors outlet online, louis vuitton, gucci, barbour jackets, converse, toms shoes, coach outlet, marc jacobs, juicy couture outlet, ray ban, moncler, michael kors handbags, doudoune canada goose, wedding dresses, moncler, ugg pas cher, canada goose, montre pas cher, nike air max, moncler outlet, louis vuitton, karen millen, hollister, links of london, replica watches, bottes ugg, michael kors outlet, canada goose, pandora jewelry, supra shoes, lancel, moncler

柯云 said...

2016-06-07keyun
coach factory outlet online
coach factory outlet
oakley sunglasses wholesale
designer handbags
retro 11
true religion outlet
nike trainers men
coach factory outlet
nike air max uk
fitflop sandals
coach outlet
louis vuitton handbags
louis vuitton outlet
michael kors handbags
abercrombie and fitch
ray bans
adidas trainers
supra shoes
louis vuitton outlet online
burberry sale
discount jordans
coach factory outlet online
oakley canada
gucci bags
kobe shoes
ed hardy outlet
louis vuitton outlet
michael kors outlet online
ralph lauren
michael kors handbags
supra footwear
christian louboutin shoes
michael kors handbags
jordan 3 powder blue
nike store outlet
fitflop shoes
coach outlet clearance
michael kors outlet
cheap oakley sunglasses

柯云 said...

2016-06-07keyun
adidas uk
adidas originals
michael kors outlet online
tiffany & co
ralph lauren outlet
louis vuitton
toms shoes outlet online
louis vuitton handbags
michael kors outlet clearance
coach factory outlet
mont blanc pen
coach outlet store online clearances
tory burch flats
nike air huarache
hollister jeans
louis vuitton bags
celine outlet
cheap toms shoes
hollister clearance
air jordan femme
oakley sunglasses wholesale
michael kors bags
abercrombie outlet
ray ban sunglasses outlet
hollister clothing store
true religion outlet store
tods sale
cheap air jordans
nike blazers uk
louis vuitton handbags
kd 8
louis vuitton bags
nfl jerseys
louis vuitton outlet
nike running shoes
coach outlet store online
michael kors purses
fitflop shoes
polo outlet

柯云 said...

2016-06-07keyun
michael kors handbags
michael kors outlet
louis vuitton outlet online
tory burch flats
celine handbags
michael kors outlet
coach factory outlet online
nike blazers shoes
longchamp handbags
louboutin femme
insanity workout
adidas running shoes
burberry sale
michael kors outlet online
coach outlet online
jordan retro 11
gucci outlet
cheap true religion jeans
louis vuitton handbags
ralph lauren outlet
cheap ray ban sunglasses
louis vuitton bags
coach outlet clearance
coach outlet clearance
timberlands
hollister clothing
kate spade outlet
ray ban sunglasses uk
jordan concords
louis vuitton outlet
adidas wings
michael kors outlet online
juicy couture
lebron 13
michael kors outlet online
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
michael kors outlet
louis vuitton purses

Related Posts with Thumbnails