Tuesday, January 11, 2011

Kenapa wanita patut menyesal jika menolak lamaran seorang Jurutera

::versi bahasa pasar malam::


#1.Stail-Hidup; Simple

    Lately aku perati, member-member aku ni yang keje engineering ni selamber derk je pakai jeans.Pakai jeans ni memang cool. Budak nerd pakai jeans nampak cool, apatah lagi orang beser2 ni. Keluar keje, kalau tak jeans+kemeja, mesti jeans+t-shirt berkolar, tak pun seluar khakis atau ...apa-apa saja asalkan bukan seluar slack..Pakaian  eksekutif ni pun pakai bila waktu meeting , jumpa client, CEO, ngan dinner.  Jika ini standart jurutera2 kat Malaysia, ini satu berita baik buat bakal2 isteri jurutera.Kurang sudah satu keje. Tak perlu susah-susah bangun pagi, seterika seluar.bagai.Waktu di pejabat kadang-kadang jurutera pun sebat pakai jeans jugak, jeans hitam, straight-cut..

Kiwikan kasut? tak perlu -tak perlu, sebab derang cuma sarung timberland je, tak pun camel active.




#2. Dedikasi+Komited

    Seorang jurutera pasti saja menghabiskan segala usaha , tenaga, masa, mahupun perahan otak, untuk memahami suatu sistem yang kompleks, dan pastinya komited dalam setiap projek yang dipertanggungjawabkan.Katakanlah dalam suatu slump-test, seorang jurutera awam sedaya-upaya memastikan nisbah paling ideal untuk agregate ,pasir, simen, admixture dan air supaya konkrit terhasil optimun dan sesuai untuk binaan dan keadaan.
    Begitu juga dalam memenangi hati wanita,mereka sedaya-upaya mencari nisbah supaya sekurang-kurang korang sayang kepada mereka.10kuntum Ros + 1Beg Gucci + 5 hari Snorkeling kat Tioman + 1 Set dinner kat Hyat Regency + 2 Dendangan Lagu Anuar Zain sendiri (Lelaki ini &Ketulusan Hati) = senyuman/(sebulan x semalam);
    Maka itulah yang jurutera itu akan buat berulang2 kali, lagi , lagi dan lagi .

    Sampailah isterinya tu bosan, maka sekali lagi dia akan mencari nisbah-nisbah, serta teori- teori yang tak masuk akal, semata-mata untuk tawan cinta isterinya itu semula. Hati wanita memang komplikated, tapi itu lah cabaran., dan jurutera memang sukakan cabaran.









#3. Tak Pandai Menipu

   Dalam kilang TV Plasma misalnya, katakalah ada satu batch tv yang takleh on. Cek-cek sumer ok. Ye tak ye , satu production kene recall balik.Rupa-rupanya, power-suply problem.Of course,management akan spot-check kat power- supply department, dan orang akan ditanya ,jurutera bahagian tu
  .Dah nama manusia , sememangnyalah tak boleh lari dari kesilapan.  But the way they approached to the truth is based on the fact depan biji mata,...and it happens sudden!! . Jadinya, ini membuatkan jurutera memang tak terlatih untuk menipu dan putar belit alam. .Kalau dia menipu gak, nampak sangat dia menipu, sebab hati dia tak tenteram.





#4.Bijak Melepaskan Tekanan

Dan ia bukannya pada orang.
   Bajetla,kerja ape takde tekanan. Kerja Jaga pun tension tau.Tapi engineer biasanya akan mencari objek yang setanding dengan tekanan yang dihadapi.Sebagai contoh, yang keje kat kilang, dipicit-picitnya main suis kat power generator .Yang kat off-shore, ditumbuk-tumbuk boiler ngan batang paip kaki gajah,Yang kat tapak pembinaan, diterajangnya mesin pembancuh simen,..takpun ditempeleng mat-mat indon tu sorang-sorang.
   Maka selamatlah anda,si isteri dia nanti kat rumah, dari kene tempias tekanan dia, bahkan anda takkan perasan dia tengah tensen, sebab lebih separuh daripadanya sudah pun tertinggal kat tempat kerja.

Mat indon orang la kan?..hehehe





#5.Rupa

Practically handsome, tapi dia tak perasan yang dia tu sebenarnya handsome..

Ini penting bagi wanita yang kuat cemburu .
Jurutera tahu hensem seorang lelaki itu bukan terletak pada rupa paras .Sebab itu lah jika ada gadis-gadis luar sana yang merenyam yang tackle dia , biasenya akan puji ;" Awak ni bukan takat hensem, tapi baik hati, gentleman...." ,. Tak termakan derr puji-pujian camtu, walaupun yang puji tu gadis kacukan kucing macam Nora Danish.
Selamatlah lagi anda.

Tapi kalau anda pulak yang nak puji, cmne pulak ye?

Puji apa yang dia buat, hasil kerja tangan dia. Lagi2 yang 1st timer .Contohnye macam ni;
"Walaupun  pakai dua perencah, nasi goreng awak ni asli betullah, satu lidah rasa,kemas je tak berketul-ketul, Ayam, sayur, ikan bilis, tak lebih tak kurang, sekali suap, rasa semua. Cume pedas skit dari yang  restoran Rasa Sayang kt simpang tu punye,yang lain ok dah "- detail and precise.
Selit-selit kutuk takpe, nampak sikit kejujuran dalam kepujian.hoh.





Okay, 5 je dulu. Ni karang ada yang tak puas hati ni. Takpe-takpe, meh kita bertepuk tampar kat bawah ni ...chill aje.








p/s; pembela kaum pendidik pula ,.(sini)

90 comments:

xypher102 said...

update pkai iphone 4 ke ni?ahaxk

/Dayaaaaah said...

normal la,hati wanita memang komplikated tp kita akn cuba fhm dan saling memerlukan ;) sheri ni mcm dah psg niat nk kawen ea

LORD ZARA 札拉 said...

Pergh!
Dia publish tak habaq eh?
Gigit budak Lambor Kiri ni kang.
=__=

Oh ya, ada orang pakai iPhone 4 ke ni? (nal lari dari topic sat)
=p

Tapi betullah gak dari segi pakaian.
Memang senang kalau dengan engineer (unless dia kena masuk office untuk presentation) - yang lain semua ok.

Boleh share baju juga!
Yeay!
(sangat tak memasal dengan alasan kasual)
XD

LORD ZARA 札拉 said...

Sheri-kun!

Settle sudah upacara membalas.
XD

http://shafaza-zara.blogspot.com/2011/01/kenapa-lelaki-patut-segera-meminang.html

cik jaa said...

kau punye alasan lah kan~ oke, sekarang jugak nak pegi meminang engineer!! haha.

chekgu Moe said...

nizam....
habis kakli macam mane? takkan nak tggu orang pinang lagi sekali kowt?
ahahahaaa~

axuerha said...

hurm, sume jurutera camtuh ke?
opis sy majoriti jurutera..sy peratikan diorang taklah dlm kategori begitu..hehe..

jag said...

promote dri sndri nmpak...
usha market ke ape??

orkedwangi said...

hahahaha...yaka engner mcm tuh....sempoi gak kan.....

Mimie said...

yang kelima-5 tu diakui benar.walaupun den engnr perempuan.Ni yg xsabar nak kawen gan engnr neh.haha.ayat gatal. =p

Hamba Allah said...

haha..best gila entry ^^
tp tak suma engner mcm tu kan? Engner yg btul2 'engner' je yg brperwatakan sprti itu. Dh jmpe rmi engner, stakat ni ada la sorang dua je yg mcm ni. Yg lain mcm haram je..hehe

ila ni said...

kohkohkho kacukan kucing, ingatkan aku sorang yg perasan dia ada iras2 kucing. eh ke bukan tu maksud kao?

Eila said...

mmg engner semua mcm tu...selalu yer melayu la... termasuk aku yg perempuan... tp kt ofis aku ada engner cina.. hari2 pakai slack kesian bini dia....

aku pun untung gak kawin arkitek.. stail hidup sbijik no 1..

TiMmiE said...

tipikal klu dgr engineer mesti terfikir "handsome"..hehe..tp org ckp engineer ramai yg gay.ops! ^^

PinkLuscious said...

hekhek..cumel2...:)

Salwa Hanim said...

benar.. aku pernah terpaut pada seorang jurutera.. haha

alexa yussida said...

hahaha pomot habes habesan:P

depends gak kan actually..pnah kapel ngn bakal jurutera..hmpphh~ sblom dapat kemainn mngorat...dah dpt sbulan skali tanya kabar..hmpr 3 thn ku sabar,last2 sorry bubye..huhuhu

kay-N said...

hishhh~~ kire klo pompuan engineer pn sme laa eh?? =pp

penaberkala said...

kah3, menarik entri ni
senyum sorang2 baca
tak sabar nk jadi engineer,hak3

ザ-sylver-shooter said...

@xypher102: haha...lom donlot appuri lagi

@Dayah:dah pasang sejak tadika lg actually

@zara: ini cume melawak je, nothing serious coz i still hv a loooooooooooooooooooooog way to go..

@zara (lagi): tengkyu, (^_^)


@cT: hahaha, g tnye Encik Meor , felcra nk pakai engineer lg tak? huhu

@KakLi: adoii..kene suh hubby tukar profession la dulu..huhu

@axuerha:tu lah, lame giler penulis n3 ni, tak jadi lagi, sebuk2 nak tulis..hahaha..

i dunno what is your enviromnt look a like, but lucky i got a lot of senior ,bff who working in this field, and all of these stuff based from my random pov..

@Jag: tk sporting la.. aku tgh perjuangkan nasib kita ni..

@orked wangi:;)

@Hamba Allah:yup, i'm just lucky surrounded by future-good-engineers here..
nway thanks

@ila ni: kita mmg sebulu la, sebulu kucing..haha

@Eila:erk..nk jadi arkitek la cmni

@TiMmiE:uish? yeke? sape tagha tu skali noh..

@PinkLusicious:hikhikhik(gelak comel)

@Salwa Hanim: then?....


...tk best la dia ni citer separuh2.

@alexe:haha..kang ada yang wat entri bertajuk;
"Ngapain Dokter Itu Harus Pasangannya Dokter Juga."


haha,joke2

ザ-sylver-shooter said...

@kN:ntahla..ikut tmpt gak , kalau grad dr University of Toronto, saham engineer pmpn die tinggi lg dri mne2 U kot...

@penaberkala:baca je, percaya jgn :P
didoakn semoga menjadi seorng engineer yang baik dan pemurah

Uena said...

wahhhhh! da lame xsinggah2 blog neh. Skali singgah.. perghhhhh~~~ kuar entri "kenapa wanita perlu menyesal jika menolak lamaran seorang wanita". Ehemmmmm~ :P

Tapi2, kalo pompuan tu engineer tp die xkawen ngan engineer xbape nk menyesal gak kan? eh!

p/s: sheri-kun.. nnt jgn lupe jmput I makan nasi minyak u yeeee :P

Miss Fireflies said...

sume engineer hensem??takkan kot...no no...hahaha

Anonymous said...

ske sgt entri nie...mostly 100% accurate..=)

Dye Kronniesar said...

kalau perempuan tu pulak engineer camner?
muahahahahahaha....

LORD ZARA 札拉 said...

Sheri-kun, bila kita patut buat entry baru ni?
entry skang ni mendapat sambutan hangat~

ha ha ha.
thanks a lot Sheri-kun.
*wink*

takky said...

entry yg menarik n buat aku senyum sorg2...
nk taw jugak kalau pompuan yg jdy engineer mcm mane plak ek???
nk servey nie...
hihihhihi ^O^

buDAK keCIK said...

betul ke geng2 ni x pandai menipu??
hmmmmmmmmmmmm. bley caye ke?

hana said...

agak btol la..
hehe..
cz abg2 sye smpai la abg ipa sye sume engineer...
mmg cmtu la prangai nye..
huahaha

Scooby-Do said...

Yup admit that..mereka-mereka engineer dan juga arkitek begitu sempoi..berpakaian ringkas yg sampaikan kekadang tu buat org lain wonder mereka ni mahu pergi kerja ke pergi berjalan...

Hari-hari jumpa arkitek tp kebanyakannya dh tua~~haish

chummy_cliche said...

bagusnya entri ni... tahu dr blog cikgu zara la... tapi kan kenapa macam ini lar arnab yg di mention2 dalam blog dy tu..huhu

belang2x said...

naisss~~
cume,klu apply kat engineer pompuan,mcm syok dpt sifat mcm tu,tp mcm org pompuan tu lagi jadi xlaku adela kot yer..
kalau dh pkai bj bese2 pegi keje..same mksud dgn pemalas nk iron baju la kot ek..
sape yg nk ??
esp klu dpt calon suami cikgu sejarah pkai kemeja ari2 ke skolah..

ishiko said...

ni kire pomot ke canne nh..

Sasa Al-Sharif said...

tak kira la pekerjaan apa kan. sikap dan atitud jgk yg utama

Arash Libra said...

*LOL*

Nur Mudrikah said...

tak taw napa yg bernama enginner ni selalu dpandang hot..erk???haha

persoalannya, cikgu ng engineer ni ade chemistry ka??? byk jgak tgok pasangan macam tu. zackzukhairi ng itah. dan opkos i'm teacher to be and memang dah tersangkut kat future engineer..hehe

Ain Atika said...

hah beruntungnya kalau dapat..hihi

ザ-sylver-shooter said...

@una; hehehe..pass by hand lgi..(kalau nak le)

@MissFireflies: tk sumer, sedang-sedang..tp tkla mnunjuk2 derng tu hensem, dlm berfesyen derng low-profile

@anon;haha..

@Dye:same je kt..kecuali bab suar..kot

@zara;hohoho...ur welcme

@takky:kamu student engineering gak ke?

@budakkechik:silalah percaya............


@hana:..kan

@scooby-do: tua-tua tu berpengalamn tuh

@chummy_clice: arnab mane lak ni?, saya sang harimau la...aauummmm

@belang2x:mybe kot...btw, cikgu kh pling loaded, sbb dia jaga koperasi..lol

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

hahahaha
*rase nak gelak je comment kali ni*

takky said...

tak lor...
im tourism student...
huhuhuhhhuhuhu =,=;

knini said...

perh promote baek punya..ade x kwn2 anda yg solo lg? lalalala

*cimOt* said...

kenapa jejaka patut menyesal menolak beristerikan juruteranita..buat lah entry lagu ni plak...kikikiki

menusuk hati said...

saya bukan jurutera tapi nak khwn jurutera..hahaha!busuk pun takpe jji jurutera..haha

Anem arnamee said...

jurutera?nanti diorg kuat menjawab tak, bini ckp?:)

EmIRA said...

gelak guling2...hua2..

theblabber. said...

1) aku dulu pergi keje kena kiwi kasut. sekali sekala je pakai timbaland tu. haha

2) bulleyes! coudn't agree anymore.

3) sape2 menipu pun memang hati tak tenteram kot kan.

4) tang ni aku lemah sikit. kadang2 orang lain pun terasa "tempias" tekanan.

5) yes. agreed!!

walaupun bernas kelima2 point ko,tapi takde pun orang nak kawen dgn aku ni. hahaha

t.a.c.a said...

mana nak cari seorang jurutera nie?

Anonymous said...

hahahaha............
sememangnya entry nih betul..
kbykan nya adalah engineer kilang..mmg serabut habis tgk...hahaha

Anonymous said...

saya xsabar nk jadi engineerrrrr!!!
tggl thn last jew,hope dpt jodoh arkitek...erk?hahaha.

ee said...

hurm mcm btul apa yg ang ckp ni...truskn....tmbh skit lg article tu..

incik neng said...

gillaaaaa oosemmm

(tak pandai menipu? yang korang ubah graf graf jikken tuh padia )

nak kene lempang lakju lakju?

Nurul Syahirah said...

i likeeeee

Anonymous said...

Sume betol kecuali part handsome..tak sume engineer ensem...

Tapi cane ngan engineer perempuan..because sume pon fit to engineer perempuan..part pakaian memang sempoi abih..sesungguhnya kami memang berbeza dengan dak2 hr,management n etc...agak2 ade yg menyesal tak kalau tak melamar engineer perempuan?????

=P

nkecik said...

betol2.. my usual approaches are useless here.............

ainuli=izzah said...

enginear mmang sampoi dan ringkas...aku suka..but kdng2 sampoi2 die owng tue kdng2 mcm selekeh.....hahha....

WM said...

Betol gak kak , sy pun ada cita2 nak jd engineer n nak amek kos 2 lps spm . sy pun ada skit perangai mcm jurutera kat ats , ske pkai sluar jeans, ske cool2, time marah , sy tumbuk pintu or objek yg berdkatn even sy ni gurl . So , klu engineer prmpuan sesuai dgn sape ? Engineer prmpuan pun cpt panas , panas baran . Haha .

IzyanKaher said...

engineer pon ada ethics ..
you're exploiting life engineers nih mr potato;D
budak2 yang ambek engineering course(future engineer)ni je g kelas pakai jeans =)

saharinasaharudin said...

haha.comel je.that's true.bf rin is an engineer.mmg sempoi. :)

chemEng ftw said...

nak tambah lagi satu point

kat plant, selalunya tak ramai perempuan. Kalo ade pon, probability untuk ade yang hot tu kurang. Jadi hubungan suami-isteri lebih harmoni tanpa orang ketiga.

Trust me, I'm an engineer

terapi imam muda said...

terabyte lah post ini...nak jadi jurutera lah kalau mcm nie..

kenari19 said...

Klu engineer mechanical lg sempoi...huhu.

izwanyusof said...

gua tak tipu lah,engineer suka pakai jeans & tshirt.. nak pakai baju kemeja,tie,suar slack,kasut hitam bagai itu menjengkelkan! hahaha..

Anonymous said...

alin :

hahaha...

airazulaikha said...

alamak...x kenal dgn mana-mana juruteralah.. mana nak cari nih?? hahha
asyik jumpa cikgu jer.. ke mmg cikgu sama dgn cikgu... kehkehkeh

Anonymous said...

Power la abang ni. Sempoi gile tulis entry gini. Best, saya pun bakal engineer gak. tapi pkwe arkitek. tak sama la plak. =.="

apa pun, tulisan yg best.sama macam gf abang, cikgu Lord zara tu kan? sweet la korunk! terbaca entry ni pembela kaum wanita pas baca abg punya ni.

semoga korunk bahagia tau? abang dgn cikgu Lord Zar!

-izzati08-

Anonymous said...

No#1 & No#3 exactly right..aku pn xda sluar slack dlm koleksi cuma jeans & khakis and coverall...kasut pn xya ssh2 nk kiwi sbb x perlu kasut y berkilat2,cuma safety boot ja...tp kesian jgk kt isteri2 klu kahwin dgn engineer offshore...slalu kn tggal,paling2 pn 2 mggu..:-)

sAya said...

aha,, entry nih..hm, part engineer sempoi tu mngkin kot.good-looking pun mgkin kot even x semua.cz ade jmpe yg gitu.then rajin ade sket kot.gentle man? ha,selalu diorg akan kawen ngan cikgu..wink2,,pendidik lah.match kot kan.ckgu kurg bz, enginer bz.drpda brbini kn doktor, sian pulak anak2 jadi trbiar.;p fine then saje2 komen. btw,tajuk tu cam obvious sgt nk promosi.;)

Rapunzel Cikilolo said...

kalo dapat bini engineer pun okey ape??? understanding... hahaha

engineer said...

Behavioral statements are not directly correlated to a particular profession. same traits can be found in other individuals as well. Im an engineer but most of the traits mentioned are not in me.. at least not much and can be found much in my counterparts in other fields. just saying

teacher to be.. said...

rasenye byk yg btul..cume part rupe tu maybe x brape tpt..hehe..sblm ni pnh couple ngan student engineering..bahagia..:)..tp nk buat mcm mane..mungkin xde jdh..pts di tgh jln..:(((

Ethalion said...

1) tepat skali..aku malas n plg tal ske pkai suar slack..nmpk cm org tue der..pg opis ske ati kul bape..jeans..kolar shirt..kadang2 tshirt sudey...kasut lak..converse dak skola wane itam cukup..settle..hehe..

2) komited..yup..bkn sesuke komited..terpakse maa...bnde tu ko nye system..so ko la kne solvekan issue..kalo tak.kne maki ler dgn kastemer..

3) tak pandai menipu...wahahah..silap besa la weh..engineer la plg kuat bohong..diorg kuar je terms2 engin kat kastemer..senyap la trs diorg..waaha..aku slalu jer buat..plg pntg konpiden ye murid2...wahaha..

4) ensem eh..hehe..haah..ensem gak la ..saing2 aaron aziz la skit..wahaha..

5) aku da lupe point ape...so takleh komen..pk hp je nih..wahaha..

alia farhah said...

salam. sgt cool dude =D

Syuhada Omar said...

Oh siyesly, sume point betul, aku pon dari puak-puak engineering jugak, memang begini lah pesen kitorang, well in terms of women engineer, aku pun simple2 je, tak pakai mekap2 segala so dah save bajet kat situ, and and and..to tell you guys, women engineer pun tak komplikated jugak orangnya

Anonymous said...

In general..mmg btol la tu engr laki mostly akan ada semua kualiti tu..based kpd experience..utk engr ladies plak..mmg among da simplest..sbb low maintenance..tkde nk.glamer2 sgt mcm bdk mass comm cthnye la..dn jrg peningkan kepala :-)

-Part of them-

Anonymous said...

most of the view of point di atas adalah accurate dgn seorg engr..rsnya bukan engr je..tech also begitu...technical works play with technical stuff..so wat point glamour2 if at the end of the day u will struggle otak pikir masalah2 kt tmpt keje..

-part of them too-

Vazquezsrgp said...

salam. sgt cool dude =D

Anonymous said...

Today there is still plenty of activity in all the area mines.
The more vulnerable the global economy looks, the greater
the demand for gold and silver. We design and manufacture the full range of
conveyor components used in materials handling equipment, whether
for new systems or replacement parts to
any existing equipment.

My web-site: mining

Anonymous said...

Eva Mentis seemed like someone who had gone though what I was going through so
I ordered the product I got it in 10 days and I
started using it immediately From the very first application I could feel
a difference. Comb the excess oil through the dampened hair, making sure to cover the ends of
the hair. Read this article, and it will show you any steps and tips to block websites in Windows 8′s Hosts File.

However, this solution is chemical free and some people find
natural products more appealing. 5 ml Kalonji Oil mixed
at a hot drink after supper gives a quiet sleep all during the
night.

Feel free to surf to my website; hairstyles for women

Anonymous said...

If there's give in the stakes or the form, neither of them are doing their jobs correctly. The estimate you receive will be based on the number of skips you need, what size skip you want, and how long you plan to keep it. And when we would cut for the plumbing work, I had to patch around that and make it solid.

Here is my webpage concrete

Anonymous said...

It is widespread thing to encounter some sorts of illnesses within our life, but the factor is it really is uncommon
to meet the proper treatment as soon as. Further information
can be obtained by contacting the Washington Institute of Natural Medicine at (202) 237-7681.
Numerous adjustments are usually made to improve the buying experience for
site visitors to the golf website. Some conditions affect basically
one organ or tissue type, others are more widespread.

Sara Gilbert shared about her new love on her own talkshow, “All these article are
out that I'm in a new relationship.

Feel free to surf to my homepage ... microvolume

Anonymous said...

anda semestinya seorang otak udang. jelesleh tu kannn

Minko Chen said...

air jordan 13
longchamp handbags outlet
michael kors outlet
christian louboutin outlet
cyber monday 2015
cheap ugg boots
moncler outlet store
michael kors outlet online
michael kors outlet
calvin klein outlet
coach outlet online
oakley canada
fitflop sale
golden state warriors
chanel handbags outlet
cheap ray ban sunglasses
prada outlet online
michael kors handbags wholesale
tommy hilfiger
1125minko

Chen Jeje said...

coach outlet online
michael kors outlet
tiffany and co jewellery
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags
replica christian louboutin
discount oakley sunglasses
christian louboutin shoes
michael kors handbags clearance
nike dunks
nfl jerseys
Michael Kors Outlet Store
michael kors outlet online
fitflop sandals
jordan retro
http://www.oakley-sunglass.in.net
oakley sunglasses,oakley outlet sunglasses
cheap jordan shoes
air jordans,cheap air jordans,air jordan shoes,air jordan 11,air jordan 13,air jordan 6,air jordan 4
michael kors handbags,michael kors handbags clearance,michael kors clearance
white huaraches
air huarache shoes
cheap oakley sunglasses
tiffany and co outlet
fitflops
true religion sale
ralph lauren online
tiffany jewelry
nfl jerseys
nike zoom kobe

Xiaozhengm 520 said...

2016-4-20 xiaozhengm
adidas originals
nike sb shoes
celine bags
louis vuitton outlet
polo ralph lauren outlet
jordan 13
lebron james shoes 13
louis vuitton outlet
coach outlet
adidas shoes
coach outlet
replica watches
michael kors outlet
tiffany outlet
canada goose
michael kors outlet online
louis vuitton handbags
coach outlet
adidas trainers
insanity workout
true religion jeans
michael kors outlet
oakley sunglasses
nike blazers
jordan retro 3
air jordan 13
michael kors outlet
jordan 3 infrared
toms
michael kors outlet online
louis vuitton outlet
louis vuitton outlet
ralph lauren
nike roshe runs
coach outlet store online
jordan 3

معاذ الاسكندرانى said...

مكافحة حشرات بجدة
مكافحة حشرات بمكة
مكافحة حشرات بالخرج
مكافحة حشرات بالاحساء
مكافحة حشرات بابها
مكافحة حشرات بالجبيل
مكافحة حشرات بينبع
مكافحة حشرات بالقصيم
مكافحة حشرات بالخبر
مكافحة حشرات بالمدينة المنورة
مكافحة حشرات بالرياض
مكافحة الحشرات
مكافحة حشرات بالقطيف


khaled ali said...

لاشك ان شركه الحورس تعد افضل شركه خدمات منزليه التي منها (التنظيف/رش مبيدات/مكافحه حشرات/تسليك مجاري/كشف تسربات المياه/تنظيف خزانات..)وعديد من الخدمات التي تلزم البيت او الفله نحن بخدمتك عزيزي العميل.
افضل شركات نقل اثاث وعفش بالطائف
تنظيف بالطائف
شركات مكافحة حشرات
كشف تسربات المياه بالطائف
حيث شركتنا تتميز باداء الخدمه علي افضل وجهه حيث نعد افضل شركه رش مبيدات بالطائف
تنظيف خزانات بالطائف

khaled ali said...


افضل شركات رش مبيدات بخميس مشيط
شركة تنظيف بخميس مشيط
شركة تنظيف خزانات بخميس ميشط
شركة كشف تسربات المياه بخميس مشيط
شركة مكافحة حشرات بخميس مشيط
شركة تنظيف منازل بخميس مشيط
شركة نقل اثاث وعفش بخميس مشيط
شركة تسليك مجارى بخميس مشيط
شركة رش مبيدات بالطائف

Unknown said...

true religion jeans
nike huarache
cowboys jerseys
kobe 9 elite
baltimore ravens jerseys
salomon shoes
michael kors outlet online
chicago bulls jersey
mont blanc pens outlet
san francisco 49ers jerseys

raybanoutlet001 said...

ed hardy
michael kors uk
chicago bears jerseys
cheap michael kors handbags
chiefs jersey
replica rolex
nike trainers uk
cowboys jerseys
nike huarache
salomon shoes

khaled ali said...

شركه الصفرات
شركه الصفرات للتنظيف بالرياض
شركه الصفرات لتسليك المجاري بالرياض
شركه الصفرات لرش المبيدات بالرياض
شركه الصفرات لمكافحة الحشرات بالرياض
شركه الصفرات لكشف تسربات المياه بالرياض

Related Posts with Thumbnails