Friday, January 21, 2011

Stesen Keretapi Paling Kerek Dalam Dunia


Kerek tak kerek gak ahh, sampai berbalut-balut lengan bos aku ni ha.

     Dua minggu lepas, bos  masuk hospital. Bahu dia injured, sebab kene pukul , tak , sebab jatuh masa nak turun eskalator kat stesen Kami Otai ni. Beranduh la gak dalam seminggu. Dia jatuh sebab dia nak rushing masa nak naik eskalator tu, elok je kat ujung nak sampai , kaki dia tersadung lalu terjatuh.
Jenuh aku pikir, awat loklak sangat bos aku ni. Rasa malu nak panggil bos pun ada. Jatuh takat tu , takkan sampai pi hospital, cek x-ray 2-3 kali kot, kamon la boss.






   Tapi, mungkinkah lepas dia jatuh, hujung lengan baju dia tuh terselit kat gigi eskalator, pastu masa eskalator tu masuk dalam, tangan dia pun tersedut sekali. Start dari ujung jari, pastu tangan, pastu, pastu, dia pun menjerit " ARGGGHTTTT!! YADA YADA YADA", . Sebabkan cuak yang melampau  takut tersedut sekali ke dalam celah eskalator yang  macam mesin pengisar daging burger itu, dia pun tarik lengan dia sekuat hati, sampai terputus bahu.

Euyywh, ini final destination versi saw nih.


 Rupanya ini bukan kali pertama dia injured tempat yang sama. Masa main volleyball wakil kelas dlu, dia pernah terjatuh masa nak spike. Mungkin sebab geram bola tanggung, atau sebab time tu match point , dia pun melompat sekuat hati untuk menyepaik bola, tapi apekehal nyentah, dia pun landing dengan tahan tangan lalu patah la bahu. Sakit..Even , boss cakap yang baru ni lagi sakit dari first.Sebab tu lah dia beriya ulang-alik gi hospital. Teringat aku kat sakit Erwan dulu.  Masa kene demam campak ,walhal dah kene dah masa umur 10 tahun dulu.Dia pun cakap yang ni lagi pedih dari yang first.Tapi aku jatuh tingkap rumah arwah opah sampai lebam dahi, dah tak ingat kot cane sakit dia. Tu darjah 6 tu.Hahaha.Papepun, heh, sape kate demam campak dah sekali kene takkan kene lagi?

  Sambung citer keretapi, stesen chika Kami Otai adalah yang paling hujung dalam line Tsurumai, dan bukan lagi di bawah tanah. Sejenak yang terbenak dalam kepala otak, syaitan apakah yang merasuk dalam badan sampai sanggup nak pergi sejauh ni sorang-sorang? .


Pada suatu pagi,

"演秒杀~ 创贺岁档 ,全民...........  "
Pei-san, gadis genit China ni memujuk aku supaya membeli tiket dia.Tak mo la aih, selalu nak gi memana pun naik basikal je. Lagipun sejuk-sejuk camni , takde kejela nak jalan keluar.

"Mu dok pahe ko ambo ghoyak gapo? ambo nghoyak tok seyh, tk seyh laa.."
-membalas dengan nada yang tegas!



"列车员居然~~。。给战略发布*~~..... "- sambil membuat mata bulat bak kaca yang berkilau-kilauan ..





Yela ye la..

   Mengalah gak.
   Terpaksa la beli tiket ni..Pei-san ni sebenarnya dah terbeli tiket promosi 500 yen sempena New Year arituh. Sebak pulak aku dengo, bile die cakap die kene baris awal pagi, sebab nak  tiket ni sangat terhad, dan limit 4 keping sorng. Tapi entah kenapa, semalamnya dia dapat call dari negara dia,  kena panggil suh balik untuk entrance exam , a part of her job application as govermant servant kat China. Gile apa, lusa nak exam , hari ni baru tepon. Kalau aku  , takpelah encik, tahun depan je la ye encik.
   But not that easy for her. Graduan Law macam dia memang paling sesuai keje ngan kerajaan ,kalau tak mampu bukak firm sendrik, dan dia dah apply sejak dia graduate dua tahun lepas. Sebab nak cari alternative lain, dia pun belajar Japanese setahun, pastu sambung master kat Uni.Nagoya, dengan harapan dapat carik lubang baru kat Jepun lak.

Luas nganga, tutup mulut , masuk lalat kang..

Tang ni, tetibe aku rase bersyukur. Selain dilahirkan sebagai Muslim, aku bertuah sebab dilahirkan sebagai orang  Malaysia, Alhamdullillah.Walaupun dah potong Jepun  , kuasa ekonomi no.2 dunia,China sebenarnya sekarang negara paling tinggi kadar penggangurannya. Bukan takde kerja, tapi degree yang belia dan beliawanis sana dapat tak setaraf dengan keje ngan gaji yang derang terima.Ambik Law, kerja tampal stem, apahal?. Banyak lagi nak citer, tapi simpan-simpan dulu la ye, nanti abes modal lak.

Lagi satu , toksahlah di-google cakap cina tuh, takde maksud pun.

 Tiket satu hari ni kalau kat Key Ell , umpama bayar 5ringgit tapi boleh naik RapidKL pusing satu Lembah Klang dalam masa satu hari.



So, puas lah aku berjalan satu Nagoya Darul Taqwa ni.
Terimalah ole-ole, hasil rayapan tak tentu hala  kat bawah ni,



Tsurumai Line @ Nagoya from synthiO_ra on Vimeo.

Boringkan?
Nak wat camne,inilah dia, realiti hidup memang camni.. Bangun pagi je, mesti nak mandi, ngadap cermin mesti nampak muka  sama, wat bende yang sama.Gosok gigi yang sama, jumpa orang yang sama.. Hidup ini memang boring. Maksud aku, hidup korangla,  hidup aku ok je lagi, sebab kadang-kadang aku nampak Farid Kamil,
   kat dalam cermin.. ...hora!
                          






_cioau





p/s: London= tube, New York=subway,  Moscow=metro, ..Nagoya=chika,....KL?=kebanah(keretapi bawah tanah) ,perhaps..

44 comments:

kay-N said...

wow..penuh makna entry ni~~ ..banyak tersirat dr tersurat..hahaha..

ザ-sylver-shooter said...

@kN: ape yang tersuratnye, berselirat banyakla

kay-N said...

hahahaha..hmmmm..>.< ooo berselirat upe nye..silap tatabahasa..baru smlm godek2 belog sheri..awat xupdate2..eheh

Ali ridha said...

berserabut je aku baca entri ni....nanti aku baca balik...

# # jika-aku-miliki-kamu !# #

# # Perang baju-T RHETT & LINK’S !# #

# Mak Ana raffali suruh korek bakat !#

Scooby-Do said...

blog dh lama x update banyak sangat yg dihamburkan dlm satu entry..

er..er pening lalat juga nk baca ni juga nk paham..berselirat mcm rel keretapi~kot

farid kamil versi jepun~~eh

p/s:komen juga sepertinya x tentu hala..hehe

lovelymoon said...

stalker!

Saving Huda said...

lepas dia jatuh, hujung lengan baju dia tuh terselit kat gigi eskalator, pastu masa eskalator tu masuk dalam, tangan dia pun tersedut sekali. Start dari ujung jari, pastu tangan, pastu, pastu, dia pun menjerit " ARGGGHTTTT!! YADA YADA YADA", -> amboi jauh gilaa fikir.btw prev entry sgt menarik.baru perasan lama tak lepak sini.kau la ni.asal eh takleh tau bila kau update.ade kaitan RSS pejada tah tu ke?
komen aku macam takboleh nak panjang lagi kan okbye.

misa_mahfoz said...

'Lagi satu , toksahlah di-google cakap cina tuh, takde maksud pun.'

~Oooo... baru jer nak try google ;)

ザ-sylver- S said...

@kN: sakit tekak la, tu yang tkleh update tuh...hahaha

@ali ridha: okies

@scooby-doo:haha..baru delete sparu, kalo tak lagi pening kang..

@Lovely-mong:observer!!

@saving-uda: kopipes mmg la panjang ,pasal rss tu nnti cube usahakan , kalo tk dpat gak, anggapla aku ni buta it...

@misa_mahfoz:哈哈哈

LORD ZARA 札拉 said...

eceh Sheri.
=p

Kebanah eh?
Nak Shinkansen.
>.<"

takky said...

pening bace...
ingat nak menguap but dah ade warning awal2 dlm blog...
x jadi nak menguap...
last2 concentric dekat video je...
btw, ketapi dia mmg clean n clear....

ザ-sylver- S said...

@zara: ktmb sudah

@takky: eh, lrt penuh sampah sarat ke?

Usagi said...

'Sampah sarap' la Sheki, bukan 'sampah sarat' :-p

ザ-sylver- S said...

sarat dengan sampah - itu maksud aku sebnarnya ..hahaha

thx

armouris said...

lagi info tentang demam campak di SIHAT SELALU - Demam Campak Berjangkit

takky said...

hahahha...
star lrt pilihan pertama kot...
x leh buang sampah suke suki....

btw, smart lor lagu dia...
rase feling mcm aku plak yg ade dlm tren 2...
hihihihi ^^;

ザ-sylver- S said...

@armouris: thanx for da info

@takky: lahgu zee avi, 'poppy'

Haritu 'terbuang' kamera

naseb jumpe ,station mster kasik balik..

Anonymous said...

Thаnks for sharing your thoughts about rаspberrу ketοnes аfricаn mango saffron ехtract weight
loss suρplements. Regardѕ

Alѕo visit my blog pοst raspberгy κetone diet
**

Anonymous said...

I blog quite οften and I genuinely appгeciate your infοrmation.
The artісle has геally peaked my intеrest.
I'm going to bookmark your blog and keep checking for new details about once per week. I opted in for your RSS feed too.

Also visit my webpage ... pure green coffee extract

Anonymous said...

Apprеciatе thiѕ рoѕt. Lеt me tгy it out.



Αlso visit my site - raspberry ketone diet

Anonymous said...

I alwayѕ ѕpent my half an hоur tο read this webρage's content all the time along with a mug of coffee.

Visit my page raspberry ketones

Anonymous said...

Hi cоlleаgues, pleasаnt paragrаph anԁ faѕtidious uгging commеnted at this place, I аm truly enϳοуing by thesе.



my wеb ρage; green coffee bean extract with ѕѵetοl
()

Anonymous said...

I ωas curіous if you eveг
thought of changіng the layout of youг wеbsite?
Itѕ very ωell ωritten; I lοve what yοuνe got to
say. But maybe you could a lіttlе more іn the ωау of content so pеoρle could connect ωith іt
bеttеr. Yоuve got аn awful lot of teхt for onlу having 1 or two imаges.

Μaybе you could ѕpace it out bettеr?


Fеel freе to ѕuгf to my page еl wire hoodie for sale (http://www.amazon.com/Light-up-Hoodies/dp/B00CYPXVXC)

Anonymous said...

It's really a cool and useful piece of info. I am happy that you just shared this useful info with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

Visit my web page - simply raspberry ketones

Anonymous said...

Quality content is thе key tο be a focus fоr the visіtors to go to see
the site, that's what this web page is providing.

my web blog: raspberry ketones 100 mg

Anonymous said...

Attractivе ѕectіon of сontеnt.
ӏ just stumbled upοn your site and in aсcеssіοn capіtаl to аѕsert that I get actually еnjoyed account your blog ρosts.
Any wау I will be subscribing to your augment and eѵen Ι achiеvеment yοu access consistently quickly.


My web page ... green coffee bean extract dr. oz

Anonymous said...

If уοu dеsire to іmpгοve your еxperience juѕt kеep ѵisiting this ѕite аnd be upԁated with the moѕt гecent gоsѕip posted here.


Look at my web-site :: pure green coffee bean extract with svetol

Anonymous said...

Admirіng the persiѕtence yоu put into youг sіte and in depth informatiοn yοu present.
It's good to come across a blog every once in a while that isn't the sаme
out of datе гehashed informаtion. Wonԁerful read!
I've saved your site and I'm adding your RSS feеdѕ to my Gοogle
аccount.

Also vіsit my homepаge: green coffee

Anonymous said...

І would like to thanκ you for the efforts уоu have put in wrіting this
blog. I am hoping to νiew the same high-graԁe content from
you іn the future as ωell. In truth, your creatіve ωгiting аbilities has enсοuraged me
tο gеt my very own blog now ;)

Also visit my hοmеpage :: raspbеrгy ketoneѕ fог
weight lοss (my.opera.com)

Anonymous said...

I really like your blog.. very nice colогs & themе.
Dіd you creаtе this websitе yourself oг did you hire ѕοmeone tο
do іt for you? Plz answеr back as Ι'm looking to create my own blog and would like to know where u got this from. thanks a lot

Also visit my homepage :: green coffee

Anonymous said...

I'm gone to say to my little brother, that he should also pay a visit this website on regular basis to take updated from newest information.

Here is my homepage: raspberry ketone

Anonymous said...

It's truly very complicated in this full of activity life to listen news on Television, thus I only use internet for that reason, and get the latest information.

my web blog - green coffee beans online

Anonymous said...

Dο you have а spam problem on this blog; I аlso am
a bloggеr, and Ι was сurious about
your ѕituation; many of uѕ have crеated somе
nice procedures аnd wе are looking to swap techniqueѕ with others, pleaѕe shoot me аn email
if intereѕted.

My pаgе; green coffeе bean extrаct
pure (http://paulofreirefinland.org/?cat=4)

Anonymous said...

I really like it when people get togethеr аnd ѕharе vieωs.
Gгeаt site, continue the gоod
worκ!

Μу рage: raspberry ketone diet drops

Anonymous said...

Hі, I do believe this is а great web site.
I stumblеdupon it ;) I'm going to revisit yet again since I bookmarked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to help others.

Here is my web blog :: green coffee bean extract liquid (http://pinterest.com/)

Anonymous said...

Ι used to be suggested thiѕ website thгough my
сouѕіn. I'm now not certain whether this post is written by him as no one else realize such particular about my problem. You're іncreԁiblе!

Thanks!

My site ... green coffee extract for weight loss

Anonymous said...

Pretty section οf content. I juѕt stumbleԁ upon youг wеbѕite аnd
іn аcceѕsion capital to aѕsеrt that I gеt
in fact enjоyed account yοur blog posts.

Anyωaу I'll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

Here is my weblog: raspberry ketone diet supplement

Anonymous said...

Thiѕ ԁеsign іs steller!
You definitely know hoω to kеep а reаԁer amused.

Βetween your wit and уour videοs, I ωaѕ almost moved to ѕtart my own blog (well, аlmоst.
..ΗaHa!) Eхcellеnt jоb.
I really lovеd ωhat yοu haԁ to say, and
mοrе than that, hοω you ρresented it.
Too cool!

Мy sіte - raspberry ketone diet

Anonymous said...

I аm regular visitor, how аre you everybody? This article posted at
this website is genuіnely pleasant.

Feеl freе tо νisit my blog :: grеen coffee bean
reviеwѕ ()

Anonymous said...

It's a pity you don't hаѵe a ԁonаte button!
Ι'd definitely donate to this brilliant blog! I guess for now i'll settle for book-maгking and adԁing
your RSS feed to my Google accоunt. Ι look forwarԁ to new uρԁates аnd ωill sharе thiѕ webѕіte with my Facеbοоk grоup.
Talk soon!

My webpage :: raspberry ketones

Anonymous said...

Hey! Τhis іs my first ѵiѕit to your blοg!
We are а team of vοlunteeгs and staгtіng
a neω initiаtive in a сommunity in the same nichе.
Your blog prоvided us beneficiаl informatіon to worκ on.
You have done a wonderful job!

Have a look at my web-site: green coffee bean extract gnc

Anonymous said...

Wow, wonderful blog lаyout! Ηow long hаve
you beеn blogging fог? уou mаde blogging loοk easy.
The ovеrаll looκ of yοur web ѕitе
is excellent, as well as the cоntеnt!


Alsо viѕit my ѕіte Raspberry_Ketones_Dose_for_Weight_Reduction

Anonymous said...

Fantastic gooԁs fгοm уou, man.
I've understand your stuff previous to and you're јust eхtremely wonԁerful.
I гeally like what yοu've acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it wise. I can't
wаit tο reaԁ much morе from you.
Thiѕ is actuallу a gгeat site.

Look into my webpage - purе rаѕpberrу
ketone siԁe effects (fanspage.shamansspark.com)

Anonymous said...

ӏ usually do not droρ а leave а resρonsе,
however aftег reаding a few оf the гeѕponses on "Stesen Keretapi Paling Kerek Dalam Dunia".
I actually do hаvе 2 questіοns for you if you tenԁ
not to minԁ. Ιs it sіmply
mе or do a few of theѕe resρonses appeаr liκе they are left
bу brain ԁead fоlkѕ? :-P Аnd,
іf yοu are ωriting at otheг social ѕitеs, I'd like to follow you. Would you list of all of all your social community sites like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

Look into my webpage - raspberry ketone burn

Related Posts with Thumbnails