Friday, February 11, 2011

Top 10 lagu graduasi feveret








1.High-Light house family

  Sape-sape yang tengah wat slide show, tunjuk-tunjuk gambar lama time-time anual party ke , hape ke, masih buntu nak pakai lagu background ape, aku syorkan korang pakai lagu ni.
Point yang pertama, suara penyanyi yang macam suara dekan korang. Bukan? Tak sama langsung?
Ok , point kedua sebab lagu ni memang diciptakan untuk graduasi, also motivational penetration for those want to archive even more tremendous things in life.






2. 3月9日- Remioromen
  Da Ultimate Graduation Song ever!!. Masih tak sure apa significant-nya 9 haribulan 3, sebab rata-rata sekolah mahupun universiti kat Jepun, tahun pengajian habis sebelum bulan 3, dan semester baru start awal bulan 4 .Oh,. mungkin ramai yang nak wat farewell party awal-awal bulan 3 kot , aku syak.  Saja letak video dia kat bawah, nak tunjukkan walau  seindah mana pun  nilai artistik dia , indah lagi ciptaan Allah dalam video ini. Yakni langit , bulan dan Horikita Maki ..









3.Gemuruh- Faizal Tahir

Bila dah list lagu ni, tolong jangan lak dok ingat yang aku dah like kat fanpage AF,MyStar, Mentor, blablabla ntah hape jadah lagi ntah.Lagu ni 1st time dengar dua tahun lepas, masa balik kampung, ada sorang pakcik nih,jiran aku dok pasang kuat-kuat , ulang-ulang banyak kali.Tak tahan dia pun nyanyi sekali.
Suara boleh tahan.

 Well, makin banyak dengar ,makin terasa yang lagu ini semacam, ..semacam memberi inspirasi kepada sesiapa yang ingin berjaya macam jiran aku tuh untuk mencuba nasib dan berjaya macam Faizal Tahir sendiri. .Sayang, audition bagi contest-contest cmni ada had umur , kalau tak..

..tolong la kata ada.






4.I'll be there for you-The Rembrandts
  #Friends- satu-satunya sitcom yang aku teruja nak tengok sebelum masuk asrama.Ingat lagi, nak tengok punya pasal, terpaksa berpura-pura tidor awal, nak kasi semuorang tido dulu.Segan kot nak tengok famili.Then baru bangun balik, sebab sitcom start kol 11, dan dilabel 18sx.. Hah!, tak kire, sebab time-time tu la nak belajar english secara efektif dan menyeronokkan.

Seronokkan citer ni?






 *Kami budak kampung



5.Bernafas Dalam Lumpur-Wings
 Evergreen. Satu bentuk sindiran halus dan tajam pada sesiapa faham apa makna persahabatan.Sejati itu ialah persahabat yang tak mengenal rupa dan memilih bulu, selagi kita sekapal, kita adalah sahabat, bak kata pepatah inggeris, 'the best ship is friendship'..
   .
cd cetak rompak










6. 春夏秋冬(spring,summer,autumn,winter)-Hillchryme
   Tempat di benua lain aku tak tau, tapi kat sini umumnya kami lagi selesa menggunakan 'musim' daripada bulan sebagai indikator masa. Contohnya;

"tak jadik balik spring, aku balik summer dpn"
"yahoo,tiket Oozie summer da dapat! eh silap , tiket winter ,xoxo;"

Lagu ni juga boleh menjadi reminder pada bebudak junior nak wat apa setiapkali musim ni bertukar.
Cess, aku pasti akan merindui nak guna perkataan 'winter, spring. summer dan autumn' sebab di sana cuma 2 saja 'musim durian dan musim banjir'
 

 *bunga api masa summmer.

 

 

 

 

 

ماهر زين - ان شاء الله.7


Jap, nak pakai songkok jap.

ok.

Ana suka lagu ni..
Penyanyi kegemaran  mak-mak yang ade anak-anak dara lepasan universiti ,tapi masih solo,kerana pengen mahu bermenantukan insan seperti  Maher Zain ini - perlu diberi kredit, kerana berjaya menghasilkan  lagu yang menghibur  hati dan penuh berisi..

Ini lagu past-future tense.
Nasihat untuk diri sendiri di masa lampau supaya menjadi di masa depan, yakni sekarang..Dalam mengenang kenapalah payah sangat nak lepas paper-paper ini.Naik turun naik turun library berulang-kali, aleh-aleh exam takleh jawab jugak. Rupa-rupanya ini janji yang Maha Pencipta. Diciptakan kesusahan bagi setiap Hamba-Nya, kerana setiap kesusahan itu pasti ada kesenangan. Maka bersyukurlah antum yang masih dalam kesusahan, InsyaAllah setiap yang tersimpul pasti ada pelerainya.Cuma pelarainya masih belum terjumpa kerana   antum tak pergi tanya sendiri pensyarah antum , apa soalan nak keluar dalam paper esok..InsyaAllah ,pasti ada jalannya.


Recommended to those yang nak belajar bahasa arab . Selain efektif, ia juga berfungsi sebagai motivasi supaya tak cepat give-up. Insya-Allah.


Aii... kan bagus kalau lagu ni dah ada time form 3 dulu.Mesti ana jadi pelajar kesayangan Ustad Kholid.








8.Photograph-Nickelback


Nicolas Cage menyanyi pulak dah..haha..
Barangkali bagi yang minat fotografi ,pasti akan tersengih sorang-sorang setiap kali tengok gambar-gambar lama, gambar beratur ramai masa pergi piknik 1st year dulu . Kalau aku, selagi takde muka sendiri kat dalam tu, hati memang terhibur. Kenapa? Entahla....Setiap kali tengok muka kat kad matriks rase nak menyumpah je. Asal la selekeh sangat time ni.







9.Arigatou-Kokia
  Berapa ramai kat sini yang bile jumpa kawan-kawan satu kelas  masa majlis reunion , cakap depan-depan;" terima kasih beb, kalau tak berkawan ngan ngko dulu, aku ntah sape-sape la skrang..."  ..?
Haramm..Takkan nak cakap ye tak? Jatuhlah air muka .
  Tapi aku pernah alami sendri , depan mata. Ada seorang hamba Allah datang dekat  dengan kawan aku ni. Waktu tu tengah syok nyembang pasal nostalgia lama kantoi tengok tv tengah malam ke hape ntah..Hamba Allah ini pun tepuk bahu member aku ni dan sayugianya dia pun berkata;


"Oi lahawau!!, kalau ko tak rembat pensel dobi aku masa exam kh dulu, mesti aku boleh masuk sekolah teknik tu tau tak"

Jangan salah faham,ini adalah kata-kata perhargaan yang biasa terucap di kalangan kami.Sebab setahun selepas PMR tu dulu , sekolah teknik tu ada kes, masuk paper, budak  kene hempuk kepala pakai paip besi, bergaduh  berebut perempuan ke hape. Ramai gak ah masuk lokap polis .Mujur dia tak masuk sekolah tu tahun tu , kalau tak entah le , iye dok.






10.Doa Perpisahan -Brothers


Mana songkok tadi?

Jumpa.

Ini kalau akak ana yang dengor , tobat nanges berlegho-legho nih.
   Anyway, setiap yang berjumpa mesti kena berpisah, what a big deal. However, the time we met after,it's never been the same again, same as the moment that we enjoyed  a long time before.Good to have such a great song like this,yet we can called it a doa- Yup, 'kenang daku dalam doamu' could be lame for the moment. But believe me, when the time turn, we are gonna begging for others help, at that time we realized ,someone's doa could be rescue when we realized nobody help

That doa cames from our sweety friends who made us annoyed everytime.
That doa cames from our rival ,who we always thought they could stab us from behind
That doa cames from the one we left on bed because we didn't wanted to miss in  the morning.class

THAT DOA CAMES FROM OUR FRIEND aka housemate(for those have)

You is what your friend look alike.
Doa orang yang tertindas , Insya Allah ,akan termakbulkan .Kesimpulannya kalau nak menindas kawan,tindas biar kaw-kaw, time raya pun takyah mintak maaf balik.Tapi, bila dah susah-susah nanti, give them a call and kasitau problem,sure they 'll help by praying to Allah's grace for you.

Mudahnyeeee....(kalau tak tau malu buat la).

Thanks to my sister.
Akak ana memang minat habes ngan Brothers, cd-cd habis sumer dia cover, wat koleksi kat rumah. Akak ana cun ke tak? mestilah cun. Bukan takat cun je, pandai main gitar lagi, takkan tak kenal kot akak ana sape? -ana rafalli .



......................



Orait, inilah seleksi kegemaran aku  , khas buat sesiapa yang masih dalam mood graduasi, atau yang masih lagi tergamit dek memori lama ketika mahu tinggalkan dunia 20+tahun sebagai seorang pelajar dahulu, atau korang ada seleksi sendiri ke, share-sharelah untuk pedoman kita bersama.

 Banyak sangat yang nak di-regret sepanjang bergelar student .Itu lainkalillah kita sembang . Cuma pada siapa yang masih belajar,kalau nak gelak, gelaklah kuat-kuat , sebab kamu sekarang sedang gelak demi kegembiraan kamu sendiri.
Kalau nak nangis, menangislah puas-puas, sebab kamu menangis demi kesedihan kamu sendiri.
Kalau nak berlari, berlarilah laju-laju, sebab apa yang kamu kejar, demi kepetingan kamu sendiri.
Kalau nak melompat, lompatlah tinggi-tinggi, sebab yang apa kamu gapai,demi kenyang perut kamu sendiri.

Ntah bila ada peluang begini lagi.
Kerana , selepas ni ,kamu akan buat kesemuanya demi orang lain pula.




_ciao



p/s: 3 is `san`, 9 is `kyuu`,  when someone wrote `39` , means they know how to appreciate you in a simplest way.

20 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

Sheri-kun, omegetou!
XD

Lagu no.2 >>> 3月9日- Remioromen adalah lagu kegemaran sejak di universiti sebab sambil buat assignment & thesis, sambil tengok One Litre of Tears.

Lagu Gemuruh by FT - memang sentiasa buat diri teruja, sebab lagu tu memang pembakar semangat.


# 春夏秋冬(spring,summer,autumn,winter)-Hillchryme
Suka lagu ni sebab bila dah tengok video & tahu lirik yang sangat beerti. Mula suka lagu ni lepas seorang kawan menyanyi sebab dia bosan Skype sorang diri dan aku plak menaip. Good memory.

Oh, ada lagu Graduation dari Vitamin C. Setiap kali dengar lagu ni, teruja nak konvo walaupun konvo means segala kegembiraan sudah sampai tahap yang tak dapat dirasai lagi.

Dunia kerja memang tak sama dengan dunia belajar. Itu mungkin salah satu sebab kenapa aku teruja nak sambung belajar lagi, no matter what it takes.

Doa perpisahan pula menyanyi ramai2 dengan ukhti2 dan akhi2 masa sebelum grad. Oh, rindukan saat pergi usrah dsb. Sudah jauh dari jemaah, diri juga sudah jadi entah apa-apa.

:(

Anyway, omegetou again Sheri-kun.
U always a good nakama.

ザ-sylver- S said...

@Zara: haha..

39 btw

ila ni said...

nangis legho-legho tu apa? leleh-leleh ke meraung-meraung ke

LORD ZARA 札拉 said...

Sheri :

panjang betul reply eh?
Eh, Shu'bah (Munsyi) dah jawab yang mobile version untuk blog ke belum?

takky said...

waktu study kite slalu cakap,
"bile lor nak abis study nie?? dh x larat dh nk wat sume benda2 alah nie"
tapi bile dh abes study...
kite akan merindui balik zaman blaja dulu...

zaman dimana kita kenal kawan n lawan...
yg mana sebenar ye kawan is lawan n lawan is kawan 82ly...

lagu Remioromen memang membuatkan aku sedey....
lagi2 masa tonton cite 1 liter of tear (tyme dorg koir)...
am i have same simtops like her??
just a few but not really sure its same @ just my imaging...

MuNsYi SaMa said...

Bro, dh jwb soalan kt shoutbox psl mobile version tu. Check kt settings >> Email&mobile. Set kt situ.

btw, now I know lagu 3月9日 remioromen tu mcm sankyu la kan. dh lame dgr pun xphm haha

y0Ngu falcon said...

ok, memang dah lama suka san gatsu kokonoka tu. dan shunkashuutou hilcrhyme tu pon suka. eh, cuba dengar shunkashuuto alice nine. best jugak XD

ARC™ said...

nice songs tapi yg japang2 tu haram sepatah aku xpaham hahahha

Najed said...

saja nak share..lagu graduation fav aku

1. sheila on 7 - sebuah kisah klasik (untuk masa depan). lagu ni smpai skrg bila dengor mesti rindu bangat kat kawan2 uni dulu ..hehehe

2. vitamin c - graduation (friends forever)

3. doa perpisahan tu la..

tak tau ngapa...lagu2nya bunyik seday sikit. yg pasti lepas hampir sedekad, geng2 uni dulu yg betul2 keep in touch pun tinggal sorang 2 je dah...yg lain2 hanyutttttttttttttt

ザ-sylver- S said...

@ila ni: macm meleleh la kot

@Zara: tgh mencuba, oh @munsyi , anda sangat hensem, tapi itaku sangat bute, nnti dah bole nnti aku seprais kat ko.Tungguu

@yongu:dah dengar dah, thanks

@Arc: aku nk tuisyen bahasa jepun nnti, ko joinla, yuran kire member nya rege sudahhh..

@Najed:haha..cayalah bro,

Yang hanyut-hanyut tu pakai pelampung tak? ke dah lemas dah,huhu..

izan_ali said...

dah 10 tahun pun masih ada org yg igt cerita sekolah teknik tu ek...

kalaulah orang semua tahu cerita sebenar.. mesti orang akan menyokong si pengetuk kepala daripada yang kena ketuk kepala..

aku dulu bersekolah kat situ.. alhamdulillah lepas SPM elok je jadi org.. tak pula jadi minah samseng


by the way... suka lagu vitamin c: graduation dan kavana: thank you untuk mengakhiri pertemuan dengan kawan-kawan..

irahehe said...

lagu 3月9日- Remioromen+gemuruh tu memang feveret aku. XD

Junda Xu said...

20150724 junda
ray ban sunglasses
kate spade bags
oakley sunglasses sale
ray bans
tory burch shoes
cheap ray ban sunglasses
michael kors handbags
true religion outlet
gucci uk
kate spade bags
kate spade
jordan shoes uk
coach outlet
fitflops shoes
ralph lauren pas cher
gucci sito ufficiale
burberry sale
hollister kids
chanel bags
louis vuitton borse
true religion sale
coach outlet
ed hardy clothing outlet
tory burch outlet online
ray bans
kate spade new york
cheap jordans free shipping
oakley sunglasses wholesale
michael kors
michael kors outlet online
replica watches for sale
michael kors bags
pandora jewelry sale
cheap oakley sunglasses
ray bans
ed hardy outlet
mont blanc
kate spade handbags
pandora charms
christian louboutin shoes

Xiaozhengm 520 said...

2016-4-20 xiaozhengm
jordans
hollister clothing
michael kors handbags
christian louboutin outlet
kobe bryant shoes
burberry outlet
louis vuitton
louis vuitton outlet online
tory burch sale
michael kors outlet
adidas shoes
christian louboutin sale
retro jordans
michael kors handbags
michael kors outlet online
nike outlet store
hollister kids
louis vuitton outlet
cheap jerseys
michael kors outlet
nike air force
louis vuitton bags
nfl jerseys
louboutin pas cher
louis vuitton handbags
lebron james shoes
nike factory outlet
ray ban uk
hollister clothing
nike huarache
nike air max
ralph lauren outlet
michael kors outlet
louis vuitton
nike roshe flyknit
kate spade handbags
michael kors outlet
cheap oakleys
cartier watches
oakley sunglasses

柯云 said...

2016-06-07keyun
adidas uk
adidas originals
michael kors outlet online
tiffany & co
ralph lauren outlet
louis vuitton
toms shoes outlet online
louis vuitton handbags
michael kors outlet clearance
coach factory outlet
mont blanc pen
coach outlet store online clearances
tory burch flats
nike air huarache
hollister jeans
louis vuitton bags
celine outlet
cheap toms shoes
hollister clearance
air jordan femme
oakley sunglasses wholesale
michael kors bags
abercrombie outlet
ray ban sunglasses outlet
hollister clothing store
true religion outlet store
tods sale
cheap air jordans
nike blazers uk
louis vuitton handbags
kd 8
louis vuitton bags
nfl jerseys
louis vuitton outlet
nike running shoes
coach outlet store online
michael kors purses
fitflop shoes
polo outlet

柯云 said...

2016-06-07keyun
michael kors handbags
michael kors outlet
louis vuitton outlet online
tory burch flats
celine handbags
michael kors outlet
coach factory outlet online
nike blazers shoes
longchamp handbags
louboutin femme
insanity workout
adidas running shoes
burberry sale
michael kors outlet online
coach outlet online
jordan retro 11
gucci outlet
cheap true religion jeans
louis vuitton handbags
ralph lauren outlet
cheap ray ban sunglasses
louis vuitton bags
coach outlet clearance
coach outlet clearance
timberlands
hollister clothing
kate spade outlet
ray ban sunglasses uk
jordan concords
louis vuitton outlet
adidas wings
michael kors outlet online
juicy couture
lebron 13
michael kors outlet online
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
michael kors outlet
louis vuitton purses

معاذ الاسكندرانى said...



الاول سيو افضل شركة تسويق الكترونى تعمل على تسويق المواقع

وارشفتها باحدث وسائل السيو فهى تقوم بتهيئة المواقع لمحركات البحث لجلب الزوار والعملاء
ومن اقسام الاول سيو قسم الخدمات المنزليه مثل افضل شركة تنظيف بالرياض
وافضل شركة تنظيف شرق الرياض بالاضافة الى افضل شركة مكافحة الحشرات بالرياض وتغطى خدماتها

شرق وشمال الرياض فالاول افضل شركة مكافحة حشرات شرق الرياض تستخدم اقوى المبيدات الحشرية
واسعارها في متناول الجميع ومن الهام التاكد دائما من خلو منزلك من تسربات المياه حتى لا تتعرض لمشاكل مثل انهيار وتصدع المبانى الاول افضل شركة كشف تسربات المياه بالرياض تستخدم اجهزه

الكترونية اكشف التسرب بالذبذبات وتغطى كافة مناطق الرياض فهى افضل شركة كشف تسربات المياه شرق الرياض


افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف

شركة تنظيف خزانات

بينبع


شركة تنظيف خزانات بالرياض
شركة غسيل كنب بالرياض

الاول شركة تخزين اثاث بالرياض
توفر افضل المستودعات لتخزين الاثاث والعفش التى تتوفر بها كل عوامل الامن للحفاظ على الاثاث وتقوم بتغليف الاثاث قبل تخزينه للمحافظة عليها فالاول افضل شركات تخزين

العفش بالرياض ونوفر سيارات لنقل الاثاث من اى مكان داخل المملكة .
شركة تنظيف خزانات

بينبع


بالاضافة الى خدمة نقل اثاث بالرياض فنحن نمتلك اكبر اسطول نقل بالرياض يوفر لك افضل خدمة نقل اثاث بالرياض
بالاضافة الى ان اسعارها في متناول الجميع فهى فالاول شركة نقل اثاث بالرياض رخصية بالمقارنة مع باقي

الشركات بالرغم من جودة عملها ودقة المواعيد فهى تقوم بتغليف العفش للحفاظ عليه اثناء النقل وتقوم باستخدام سيارات مغطاه مخصصة لنقل العفش للحفاظ عليه من اضرار

الشمس والامطار والاتربة فالاول افضل شركة نقل اثاث بالرياض وتغطى كافة مدن المملكة
نقل اثاث

بالرياض


وان كنت بحاجة الى شركة شراء اثاثك القديم المستعمل فباتصالك بنا تحصل على افضل شركة شراء اثاث مستعمل بالرياض والخرج
حقين شراء اثاث مستعمل بالرياض

معاذ الاسكندرانى said...


تعد الاخلاص افضل شركة تنظيف ومكافحة حشرات بالطائف فهى تقدم افضل الخدمات وباقل الاسعار لانها تتميز بانها افضل :
شركة رش مبيدات بالطائف
شركة مكافحة حشرات بالطائف
شركة تنظيف خزانات بالطائف
شركة تنظيف بالطائف
شركة تسليك مجاري بالطائف
____________
شركة عزل اسطح بالطائف
شركة تنظيف منازل بالطائف
شركة نقل عفش بالطائف
شركة تنظيف مجالس بالطائف
_______

شركة تنظيف منازل بالخرج
افضل شركة نقل اثاث بالخرج

raybanoutlet001 said...

moncler outlet
michael kors
mlb jerseys
jaguars jersey
broncos jerseys
michael kors handbags
denver broncos jerseys
chicago bulls jersey
adidas nmd r1
michael kors handbags online

obat pembesar penis terbagus said...

vimax Original

Pembesar KLG

dildo untuk wanita

Related Posts with Thumbnails