Saturday, July 3, 2010

Diari Lelaki Matang Part 2

..sambungan

19:00--Membelek inbox. Kakak ipar beria betul nakkan baju baby smiley yang aku belikan untuk anak dia tahun lepas. Katanya, mahu lagi selai ,yang sejibik.
' Alah , selai ok la tuh, yang tu simpan utk next baby.'
Dengan selamba dia jawab 'tahun depan  baby kembar'
Ok.Ameen..Berusaha tangga kejayaan kak.






Melissa-rasa nak geget je peha dia,cm drumstick.


20:00-- Keluar gi Aeon jap, carikan hajat kakak aku tuh.Takde rezekila kak gamaknya.


 Dah takde dah baju smiley .Paling dekat pun , gambar m&m dan multi-smiley ni.





21:10--Eh? call-in.Ade orang offer nak gorengkan ayam pulak.Tapi sampai rumah ayam pun tak lembut lagi.Takpelah, aku dah kenyang makan angin ribut+ hujan kat luar tadi, tunggu je la.
Dah siap goreng, turn aku pulak menunjukkan bakat, menu malam ni simple, mudah , cepat dan sedap: Ayam Masak Kicap




22:20--Start masak


23:00-- Siap!!  Game dah start, tapi aku masih menulis. Makan kejap lagi lah, kenyang bau.


23:40-- Akhirnya siap juga entry.Ok Publish!


23:50--Sudah pun half-time .Okeh mau makan.


Jemput-jemput







YEAH!!
Akhirnya aku berjaya gak siapkan 2 entri dalam masa satu hari( at least banyak la jugak dari satu)
Boleh je kalo aku buat lebih2, tapi nanti bersebu la pulak nanti blog ni dengan cerita-cerita rutin hari-harian yang sungguh membosankan.Nak tulis pun bosan, apatah lagi yang nak baca, 2 kali bosan.Nak komen; 3 kali bosan.
 
Sebab itulah, aku sangat adore dengan seorang minah ni.Tiap-tiap hari pasti ada cerita baru.Paling koman pun satu, kekadang 2,3, dan 4, sampai 8 pun pernah!.Tapi yang hairannya, aku tak pernah pun bosan, malah seakan ada daya penarik untuk aku terus baca dan baca dan baca tanpa rasa jemu.Aku pun tak tau kenapa?
Jadi tolong jangan gelarkan aku sebagai blogger, kerana watak seorang blogger itu sangat sepi di sisi diamnya, walhal dialah penghibur di kala yang lain kesepian , macam minah ini.










p/s: belum pape lagi dah gol? pe citer..

11 comments:

zack zukhairi said...

cinabeng. guwa da siap redah ujan bawak ayam siap-siap. lepas tu guwa gorengkan sedap-sedap. guwa jugak yang potong bawang sampai menitik air mata, lu tak tulis pon kan? kejam!

ザ-sylver-shooter said...

wah wah wah...pandai berkire ye sekarang , depan2 manis je,muka suci je.. blakang tikam gua dalam2 aa..haha..

zack zukhairi said...

tapi guwa kene admit jugak, ayam masak kicap smalam tu adalah yang ter enak pernah guwa jamah sepanjang 24 tahun kehidupan guwa atas muka bumi yang fana ni.

jejaka C (sahabat jejaka sepi) said...

standed awek la bro..sume org nk bc die wat ape ari2..tmbah2 klu cun..klu org macam ko,klu ari2 nk tulis,smpai tgh bkk boxer nk tulis,leh jd buta nafsu jgak la kdg2...hahaha...

ザ-sylver-shooter said...

huh, make sense jugakla ape yang ko ckp ni jejakaC.
Thanks ..

kay-N said...

waaaa..nmpk cm sdp je msk..pos sini ah~..

ザ-sylver-shooter said...

@kN: men campak2 je tuh..tau2 jadi, asal bole makan sudah...
kN yang comel lagi budiman, durian yang enak tak elok dijamah sorng2 kan ;)

kay-N said...

err..durian???errr...durian apekah ni encik sheri..sy kurg phm~ =pp

xpe..kalo cmpk2 lg ah tnjuk pro..kalo sukat2 tu..hmmm..hmm..mcm nak wat chemical reaction je..haha..belasah jeeee~ (n_n)

ieQa sWetLuv said...

siyes sangat cumel baby tu nak geget gak la egege


alamak nak picit kaler oren ke biru ek??

ザ-sylver-shooter said...

@ieQa: aaa...geget sket2 je, lebih2 nnti gegek kamu pulak..

Anonymous said...

kau n zack satu tempat k? aq suke bace blog korg

Related Posts with Thumbnails