Saturday, July 17, 2010

Hero aku sebenarnya seorang Ultraman





   Alah, biasalah masa kecik-kecik dulu, bangun awal-awal pagi pukul9 hari Sabtu, terconggok depan layan Ultraman. Tapi kena bangun pukul 8:30 , sebab mak kata takleh tengok tv kalau tak mandi.
Dengan kawan2 satu taman lak, duk sebuk cop ko ultraman ape, dia ultraman ape..Aku cop Ultraman Ace, sebb aku dengan dia ada persamaan , 2-2 bongsu.Lagi pun Ace smart skit kepala dia, siap sabit atas kepala boleh cabut2 , potong tengkuk itu  raksasa.whoaa..

Tapi ada  yang aku tak berkenaan dengan Ultraman Ace ni;

1-Ultraman muncul dari kombinasi Hakuto(laki) dan Minami(perempuan). Kalu korang usha balik tubuh badan dia yang sasa tu , part mana yang pompuan nye, serba jantan je aku tengok.

2-Ada satu scene , di mana Hakuto , terhempap kat runtuhan batu 8 tan. Minami plak naik jet pejuang, sedaya upaya tembak resakse, walhal dia tahu memang tak akan lut nye lah.Resakse tu sengih2 je sambil libas jet Minami. Nasib baik Minami sempat terjun, pakai parachute, elok2 je landing kat tempat Hakuto kene hempap.
caish~ cam tau-tau je.
 Tak abes lagi ni. 
Bila Minami tanya Hakuto ok ke tak, Hakuto dengan yakinnye jawap ya, maka;
"MINAMI~"  "HAKUTO~" ceng....dua-dua lompat akrobatik bersilang,..maka jadilah Ultraman Ace 
-Tak pasal-pasal je kan, walhal sebelum tu, Hakuto mace doh nok mapuh, terperok hok bawah batu nung.  

3-Tak sama dengan superhero lain, siri Ultraman biasanya bebas dari unsur cinta. Lagipun, apalah makna sebuah cinta bagi budak-budak belum tumbuh bulu ketiak ni.Heronya adalah seorang cool , tapi misteri, seorang yang suka membawa diri dan lonely.Tapi bagi ultraman Ace, Hakuto + Minami, takkan takde kemungkinan untuk membutirkan bibit-bibit percintaan kot, at least.Ke 2 orang ni adik-beradik?.





Okla, stop sampai 3 dulu,banyak songel la kalau tulis lebih-lebih.
Hakikatnya letih jadi Ultraman ni sebenarnya.Tiap-tiap minggu dok meng-fire je , bosan jugak la.Sebagai seorang manusia (selain Ace) , jauh dalam hati dia sebenarnya mahu mencinta dan terus dicintai.




Ultraman's love story



Dia hero..tapi pada masa yang sama dia tak dapat jadik hero untuk semua,poor ultraman.



1-Macho
2-Gagah
3-Charming
4-Romantik
5-Sensitif
6-Funny
7-.....
Bagi  lelaki punya ciri-ciri kat atas, cukup untuk mengangkat beliau untuk menjadi seorang hero.Pun begitu agaklah mustahil untuk kita , insan yang marhain  untuk lengkap serba-serbi.
Jadi apakata kalau kau pick satu keyword yang paling hampir dengan kau, kemudian fokus kan saja ke arah keyword tu.Kalau orang katakan sesuatu tentang kau ,sekurang-kurangnya kau tak melatah, tak marah kalau buruk, tak riak kalau baik.InsyaAllah~


Aku? aaaa.....mmmm...aaa... M untuk manes (mampus!)







p/s:ある動物は象より大きい、蟻より小さい、何だろう。

27 comments:

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Aku rasa hero paling cool dalam dunia ialah Genjyo Sanzo dari siri Gensomaden Saiyuki.Kau try tgk betul tak apa aku cakap?

Usagi said...

Bapa Gajah dengan Anak Semut. Betul tak?

jejaka C said...

sabit ace mane leh cabut..tahyul tol..seven je yg leh cabut sabit atas kpale...

manessszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

nk aku jwb x teka teki 2?

maple said...

time kecik2 x bape pandai sebut ultraman,kite sebut otomen hehehhe.

maybe otomen ace ade konflik gender kot???

zack zukhairi said...

ace jambu. ultraseven baru macam jantan sikit.

ctek8 said...

aku suka kakak otomen. sbb suit dia lagi kakkoi hak3

cikgadis konfiuss said...

1-Macho
2-Gagah
3-Charming
4-Romantik
5-Sensitif
6-Funny
7-.....


wooooo....sgt purfect jg ni?
mn mau cari? hehe

lea said...

hye ultraman!
sy power ranger pink :)

salam kenal...hua3

ザ-sylver-shooter said...

@rayzi: ok ok, aku cube tgok demi tk menghampakn ko ..haha

@Usagi:nice try...try lgi

@maple: maybe..ey,cube la jawap teka-teki tuh..

@jejakaC: nk jawap? 要るか?
(masih lagi meng-goggle..)

@zack: seven hage

@cter: kakak ultraman ??

@cikgadiskonfius:jgn dicari benda yng sempurna,kelak nnti diri merana jiwa kecewa..
carilah jalan bagaimana mahu jadi sempurna, supaya nanti diri lebih bermakna, pelengkap mimpi insan di sana......makna hdup adalah pada memberi kan?..

@lea: waalaikumusalam..thanx sbb sudi singgah :)

maple said...

aisey,ni yg lemah bab teka-teki ni,bg la hint skit..jwpn x semestinye binatang gak kan?

jejaka C said...

abg niXam...lea 2 sape abg..??xnk msk line ke abg??hahhaa....

@maple : nk tau jwpn ke..ty lah sy..huahuahua

maple said...

@jejaka C :dah abes meng'google' ke?
psss,ape jawapan dia?
bgtau saye je..kihkihkih

jejaka C said...

@maple : bkn sy yg google..2 abg niXam..die tgh google sesuatu berkaitan masa depan die..hahaha

pssttt....jwpn die いるか。。。

maple said...

yeayy..en.sheri,the answer is dolphin.btul ke?
saya dan jejaka C kongsi jawapan yg same \(^0^)/

@jejaka C:klu btul,saya belanje kamu

ザ-sylver-shooter said...

blanje jejakaC aje?...

maple said...

ehemm..wokey la,en.sheri meh join skali nanti..wakaka

jejaka C said...

@abg niXam : hoi,ptg line...hahaha

/Dayah//Nurul/ said...

wahh, nak satu patung ultraman

saving huda said...

haha.gle detail.dulu layan gk ultraman.bc post ni,aku familiar dgn 'hakuto' 'minami' je.len harem x ingt.

LORD ZARA 札拉 said...

aku bercita2 nak jadi ultraman sampai skang~

sebab ultraman ada 3 minit je~

kih3~

ザ-sylver-shooter said...

@dayah: erkk..tnya orng atas kamu komen tuh

@huda:haha.,,rugila cik huda tk layan ultraman..


@LordZara:

minit pertama-> terbang dari awan, start lawan, guling2.
minit kedua-> buat2 lemah,resakse tunjuk besar kepala.lampu dada dh stat merelip2
minit ketiga-> kumpol tenaga ,fire!!

..3 minit yang sgt mengujakan

Zheng junxai5 said...

2015-07-15 zhengjx
ralph lauren sale
ray bans
michael kors
ed hardy clothing outlet
longchamp le pliage
oakley sunglasses wholesale
louboutin
nike blazer pas cher
kate spade outlet
hollister outlet
gucci handbags
jordans for sale
coach outlet
snapbacks hats
kate spade handbags
chanel bags
abercrombie kids
longchamp pliage pas cher
oakley sunglasses sale
pandora jewelry sale
gucci bags
coach outlet store online
toms outlet store
tory burch outlet online
pandora charms
ray ban outlet
michael kors purse
ralph lauren uk sale
fitflops
mcm backpack
coach factory
ray ban sunglasses
coach factory outlet
true religion jeans outlet
pandora jewelry outlet
retro jordans
michael kors watches
polo outlet
ray-ban sunglasse
nike air force pas cher

Zheng junxai5 said...

2015-07-15 zhengjx
ralph lauren sale
ray bans
michael kors
ed hardy clothing outlet
longchamp le pliage
oakley sunglasses wholesale
louboutin
nike blazer pas cher
kate spade outlet
hollister outlet
gucci handbags
jordans for sale
coach outlet
snapbacks hats
kate spade handbags
chanel bags
abercrombie kids
longchamp pliage pas cher
oakley sunglasses sale
pandora jewelry sale
gucci bags
coach outlet store online
toms outlet store
tory burch outlet online
pandora charms
ray ban outlet
michael kors purse
ralph lauren uk sale
fitflops
mcm backpack
coach factory
ray ban sunglasses
coach factory outlet
true religion jeans outlet
pandora jewelry outlet
retro jordans
michael kors watches
polo outlet
ray-ban sunglasse
nike air force pas cher

Xiaozhengm 520 said...

2016-4-20 xiaozhengm
jordans
hollister clothing
michael kors handbags
christian louboutin outlet
kobe bryant shoes
burberry outlet
louis vuitton
louis vuitton outlet online
tory burch sale
michael kors outlet
adidas shoes
christian louboutin sale
retro jordans
michael kors handbags
michael kors outlet online
nike outlet store
hollister kids
louis vuitton outlet
cheap jerseys
michael kors outlet
nike air force
louis vuitton bags
nfl jerseys
louboutin pas cher
louis vuitton handbags
lebron james shoes
nike factory outlet
ray ban uk
hollister clothing
nike huarache
nike air max
ralph lauren outlet
michael kors outlet
louis vuitton
nike roshe flyknit
kate spade handbags
michael kors outlet
cheap oakleys
cartier watches
oakley sunglasses

柯云 said...

2016-06-07keyun
adidas uk
adidas originals
michael kors outlet online
tiffany & co
ralph lauren outlet
louis vuitton
toms shoes outlet online
louis vuitton handbags
michael kors outlet clearance
coach factory outlet
mont blanc pen
coach outlet store online clearances
tory burch flats
nike air huarache
hollister jeans
louis vuitton bags
celine outlet
cheap toms shoes
hollister clearance
air jordan femme
oakley sunglasses wholesale
michael kors bags
abercrombie outlet
ray ban sunglasses outlet
hollister clothing store
true religion outlet store
tods sale
cheap air jordans
nike blazers uk
louis vuitton handbags
kd 8
louis vuitton bags
nfl jerseys
louis vuitton outlet
nike running shoes
coach outlet store online
michael kors purses
fitflop shoes
polo outlet

柯云 said...

2016-06-07keyun
michael kors handbags
michael kors outlet
louis vuitton outlet online
tory burch flats
celine handbags
michael kors outlet
coach factory outlet online
nike blazers shoes
longchamp handbags
louboutin femme
insanity workout
adidas running shoes
burberry sale
michael kors outlet online
coach outlet online
jordan retro 11
gucci outlet
cheap true religion jeans
louis vuitton handbags
ralph lauren outlet
cheap ray ban sunglasses
louis vuitton bags
coach outlet clearance
coach outlet clearance
timberlands
hollister clothing
kate spade outlet
ray ban sunglasses uk
jordan concords
louis vuitton outlet
adidas wings
michael kors outlet online
juicy couture
lebron 13
michael kors outlet online
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
michael kors outlet
louis vuitton purses

raybanoutlet001 said...

cheap michael kors handbags
nike outlet store
true religion jeans
new york knicks
fitflops
los angeles lakers jerseys
nike blazer
instyler max
steelers jerseys
nike tn pas cher

Related Posts with Thumbnails