Saturday, July 31, 2010

Yang Terungkap, tapi Tak Terucap






..Ok, ni entri yang agak pendet macam tarian pendet.
Tadi masa cek-cek result kot dah kuar ke blom kat papan kenyataan ,tiba-tiba aku disapa oleh Kitagawa Sensei dari belakang.

Tak banyak point nak sembang kecuali tanya khabar.Sensei yang paling muda, tapi paling berkaliber, antara sensei yang aku respect sampai bila-bila selagi aku hidup.

"Hari tu apasal gambar pandang belakang, ada apa-apa maksud ka?"


Oh? gambar profil FB kah, makin galak sensei aku ni berfesbuk ..

"Haha..takde pape, saje nak menunjuk-nunjuk rambut .."


Pelan-pelan sensei pegang bahu aku,

"Jangan pandang belakang, hari ini kena semakin kuat sebab esok akan semakin susah.."





......................




Nak je aku tanya balik,
' Kenapa Sensei punye gamba macam ni pulak? Ada maksud apa-apa ke?










Adoi, lemah betul hati ni nk bertanya..

Ilusi optik muka sensei memang sangat unik dan menguji kesabaran..
Pening-pening..



..dan  hari itu perkataan magic,

yang terungkap tapi tak terucap:

 'arigatou ,sensei'





 p/s: 特にないです

11 comments:

jejaka C said...

kamiya jom

kodok hijau the ghost writer said...

hahahahahaha

aku haram jadah tak paham.. maksud tulisan jepon kat sini hahahaha

LORD ZARA 札拉 said...

err, mungkinkah dia mahu melihat menggunakan dua sudut pandangan yang berbeza?

maple said...

kdg2 sesuatu benda ada mcm2 tafsiran...terpulang kepada individu tu sendiri kan

tp klu x mo pening kpala fkir,abaikan aje..hehehe

cik jaa said...

weh. pinjam statement sensei ko ye. tengs =)

ザ-sylver-shooter said...

@jejakaC: burp~ Alhamdullillah

@kodok : hahaha..wat2 paham je..

@Zara: berfikir di luar kotak? mm..maybe

@maple:urm, betul gak..tapikan benda2 temeh cmni la yng tkleh pandang remeh, sebab yang remeh mungkin temeh, dan temeh mungkin bertambah remeh..(haa pening-pening)

@cT: dozo-dozo

Anonymous said...

I know this if off tοpic but I'm looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get set up? I'm asѕuming having a blog lіκе уours would cost a prettу penny?

I'm not very internet savvy so I'm not 100% positive. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Thanks

Here is my homepage ... lowes garden center

Anonymous said...

I seriously lovе your blоg.. Eхcellent colors
& theme. Did you create this ωebsite уourѕelf?
Рlease replу bаck as I'm trying to create my own blog and would like to find out where you got this from or just what the theme is named. Thank you!

Also visit my weblog :: houston garden centers jobs
my website > garden centers for sale

Anonymous said...

It's an awesome paragraph designed for all the online viewers; they will take advantage from it I am sure.

my blog garden centers south jersey

Wenhao Guo said...

coach outlet
louis vuitton bags on sale
michael kors handbags wholesale
true religion jeans
michael kors uk outlet
converse sneakers
nhl jerseys wholesale
coach outlet store
black friday
canada goose sale
ray ban sunglasses outlet,ray ban sunglasses,ray ban,rayban,ray bans,ray ban outlet,ray-ban,raybans,ray ban wayfarer,ray-ban sunglasses,raybans.com,rayban sunglasses,cheap ray ban
true religion jeans
oakley sunglasses cheap
valentino shoes
polo ralph lauren
chanel outlet store online
instyler ionic styler,instyler,instyler ionic styler pro
canada goose outlet
michael kors outlet store
nike free run uk
ddddd1203

raybanoutlet001 said...

ed hardy
michael kors uk
chicago bears jerseys
cheap michael kors handbags
chiefs jersey
replica rolex
nike trainers uk
cowboys jerseys
nike huarache
salomon shoes

Related Posts with Thumbnails