Friday, May 28, 2010

Cara Mudah Untuk Master Bahasa Jepun

Bangun!!...Assalamualaikum warahmatullah hiwabaraktuh dan selamat pagi Cikgu Kamaruddin Omar 

 Waalaikumussalam dan pagi sume.
Baiklah , hari ni , cikgu nak ajar kamu semua ,bahasa Jepun ye, cara-cara nak master bahasa Jepun dengan mudah , pantas , dan berkesan ya, murid-murid.Sebelum tu cikgu nak tanya, ada siapa-siapa kat sini yang  terer bahasa lain, selain bahasa melayu dan Inggeris tak? Kalau ada , angkat tangan...
...
Bahasa Cina?
....
Bahasa Tamil?
..
Arab ke?
..
Urdu ke?




...Takde ye nampaknye,haha, cikgu lupe pulak murid-murid cikgu ni semuanya anak-anak melayu belaka...Takpela ade sape sini yang cakap Jawa tak kat rumah, Banjar ke...


Saya cikgu!!


Iye kamu,kat umah kamu cakap dalam bahasa ape?Jawa? Banjar?

Bahasa Pasar cikgu..




sPIAP!!




  Okla, cikgu sebenarnya tanak gunakan kekerasan hari ini.Kalau kamu tahu bahasa2 lain , cikgu berani bet la, bahasa yang paling senang dalam dunia ni, Bahasa Jepun. Perkataan pun tak banyak, grammar pun ade 2 je ,Past, present, je.Nak menyebut pun senang. Kalu tolak tulisan hiragana,katagana , kanji, cikgu rasa harini jugak murid-murid cikgu boleh pandai cakap Bahasa Jepun dah.

    Kadang-kadang, "Uhhh, Aahhh,, Ehhhh,,Urmmm,,Wooo,,Yoo, Iiie ,Saa,..." pun orang dah bleh paham dah.Tak caya? Silalah percaya, sebab cikgu ada bawak tape ni , kita try pasang tengok aa, Canggih kelas kita rupenye, kelas lain semua ade VCD player, kelas kite je yang pakai Tape Player.......
















Amacam? Senang bukan?...









Cikgu,cikgu, saya ada masalah la cikgu.Kalau takat hiragana, katakana, boleh pi la..Tapi bila depa tulis kanji, saya agak la cikgu, kennot go...

Takpe-takpe cikgu faham, ok sekarang cikgu nak ajar macam mana nak master kanji lak..




















Uuuishh, beghak la mu ni , sumo bendo nok sene,.. payoh la wei


Yang ini cikgu nasihat kamu semua beli buku yang cikgu tulis, ada  jual kat koperasi atau mana-mana toko buku berdekatan.
Kalau ada apa-apa masalah, tanye je cikgu, yang cikgu boleh jawab, cikgu jawab sampai kamu semua faham, yang mana cikgu takleh jawab, nak wat camane kan, kebodohan bukannya satu dosa..Yang penting sekali semangat belajar tu , kena ada.


********


Belajar...................................................................................................................................

Bak kata seorang motivator:"Saya tahu, sebut belajar jerk, semua orang tahu bukan benda senang. Alah biasalah tu ngulang-ngulang paper, saya pun dulu selalugak ngulang-ngulang nih..."-salah satu sebab kenapa aku suka sangat pergi dengar ceramah motivasi, ialah apabila sang motivator menceritakan kisah lampau beliau, membuka segala kudis-kudis lalu, mengenangkan dengan diri sendiri,lantas akan membuatkan korang juga berfikir:

"Wuiiyoo..dia ni yang banyak fail paper dari aku pun, still lagi leh jadi boleh berjaya cam sekarang, bukan sebarang-sebarang orang nih,  takleh jadi ni, aku mesti kene lagi power dari die nih!!"


ATAU


"Hek eleh...kantoi subjek ntah hape hape,  pendidikan jasmani , bussiness marketing...tapi boleh jadi pegawai tinggi, cess. Tak leh jadi, kalau aku push skit je lagi ni, mesti aku leh jadi hebat dari die skrang ni!!"

Tak kisahlah, andaikata anda perlukan motivasi untuk belajar, bergaul dengan orang beza 10 tahun dari anda adalah yang terbaik, series!! Yang terbaik sekali , bergaul dengan lecturer anda terus.



 
.................................................................................................................................................
*********






Okla murid-murid sekalian, cikgu kene gi hospital dah ni, bini cikgu nak bersalin, anak kembar agaknya.


Bangun!!
Alhamdullillah dan terima kasih Cikgu Kamaruddin Omar


Sama2_ciaou















p/s:best pulak jadi cikgu nih,....

30 comments:

fQ said...

hait...arigato huzaimase..

iLiYamashita said...

haha!! best post nih~!

zinnia-lyana said...
This comment has been removed by the author.
zinnia-lyana said...

hee???

ザ-sylver-shooter said...

@norq: saa...

/Dayah//Nurul/ said...

EHHH,,lawak.
hebat ken tanaka aja jepon. ncik tuan belog tanak ajar kan bahsa jepon dalam vid ke..

lawa, lukis katun ke?

ザ-sylver-shooter said...

@dayah: thanks..blaja2 je lukis sendrik

y0Ngu falcon said...

cool!!! XDD

Mohd Adziim said...

reaksi muka tu penting..haha~

-u-n-s-p-0-k-e-n- said...

HAHAHAHAK *golak guling2* =))
adeyhh... release jap tensi ^^ haha
nice one ;-)

NICK IRFAN said...

adoi.. lawak la selumber je x ckp ape2 pun? hehe

nur 'afifah :) said...

nice post..!!
beshnya blaja jepun..!!
(^____-)

Ciao Annin-sama said...

"Eeeh ~ ?" Naisu! Haha!

takky said...

Eeeehhhhhhhh??!!!!!
hontoni sugoi....
arigato
^O^

Izham Ble said...

Aku nak belajar bahasa jepun supaya senang tengok anime

Zheng junxai5 said...

2015-07-15 zhengjx
michael kors handbags
prada outlet store
michael kors outlet
hollister kids clothing
oakley sunglasses
christian louboutin shoes
ray ban outlet
air jordan uk
tn pas cher
coach outlet
ray ban glasses
kate spade outlet
prada shoes
louboutin pas cher
burberry sale
longchamp pas cher
coach outlet store online
ed hardy outlet
michael kors outlet
burberry handbags
toms shoes for women
mont blanc pens
cheap air max
oakley outlet store
coach outlet
michael kors outlet
burberry outlet
louis vuitton sito ufficiale
michael kors handbags
rolex watches for sale
abercrombie and fitch
oakley store
michael kors outlet online
michael kors outlet online
longchamp pliage
longchamp
cheap ray bans
coach factory outlet
louboutin
beats by dre

Junda Xu said...

20150728 junda
coach outlet
ed hardy clothing uk
coach outlet online
ralph lauren uk outlet
gucci sito ufficiale
true religion
kate spade bags
michael kors handbags
christian louboutin shoes
fitflops sale
coach outlet store online
coach outlet store online
air max uk
louis vuitton sacs
kate spade outlet
coach factory outlet
louboutin pas cher
michael kors
pandora charms
nike air force 1
kate spade handbags
ray ban wayfarer
true religion jeans outlet
ed hardy clothing outlet
chanel online shop
ray ban sunglasses
hollister outlet
michael kors outlet
michael kors purse
mcm backpack
gucci handbags
michael kors handbags
louboutin
burberry scarf
oakley sunglasses outlet
tn pas cher
michael kors outlet
pandora charms
ray bans
air jordan uk

Minko Chen said...

air jordan 13
longchamp handbags outlet
michael kors outlet
christian louboutin outlet
cyber monday 2015
cheap ugg boots
moncler outlet store
michael kors outlet online
michael kors outlet
calvin klein outlet
coach outlet online
oakley canada
fitflop sale
golden state warriors
chanel handbags outlet
cheap ray ban sunglasses
prada outlet online
michael kors handbags wholesale
tommy hilfiger
1125minko

John said...

michael kors handbags
abercrombie
lebron 12
polo ralph lauren outlet
cheap uggs
ugg slippers
jordans
ralph lauren outlet
abercrombie and fitch
rolex watches outlet
ugg australia
canada goose jackets
louis vuitton outlet stores
p90x workouts
uggs outlet
oakley sunglasses
coach outlet store online
coach factory outlet
ray ban sunglasses
gucci shoes
air jordan retro
michael kors outlet
louis vuitton handbags
cheap soccer shoes
fitflops
michael kors outlet
timberland boots
ugg boots
ray ban outlet
uggs outlet
louis vuitton
20151201yuanyuan

Wenhao Guo said...

coach outlet
louis vuitton bags on sale
michael kors handbags wholesale
true religion jeans
michael kors uk outlet
converse sneakers
nhl jerseys wholesale
coach outlet store
black friday
canada goose sale
ray ban sunglasses outlet,ray ban sunglasses,ray ban,rayban,ray bans,ray ban outlet,ray-ban,raybans,ray ban wayfarer,ray-ban sunglasses,raybans.com,rayban sunglasses,cheap ray ban
true religion jeans
oakley sunglasses cheap
valentino shoes
polo ralph lauren
chanel outlet store online
instyler ionic styler,instyler,instyler ionic styler pro
canada goose outlet
michael kors outlet store
nike free run uk
ddddd1203

Chen Jeje said...

coach outlet online
michael kors outlet
tiffany and co jewellery
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags
replica christian louboutin
discount oakley sunglasses
christian louboutin shoes
michael kors handbags clearance
nike dunks
nfl jerseys
Michael Kors Outlet Store
michael kors outlet online
fitflop sandals
jordan retro
http://www.oakley-sunglass.in.net
oakley sunglasses,oakley outlet sunglasses
cheap jordan shoes
air jordans,cheap air jordans,air jordan shoes,air jordan 11,air jordan 13,air jordan 6,air jordan 4
michael kors handbags,michael kors handbags clearance,michael kors clearance
white huaraches
air huarache shoes
cheap oakley sunglasses
tiffany and co outlet
fitflops
true religion sale
ralph lauren online
tiffany jewelry
nfl jerseys
nike zoom kobe

Xiaozhengm 520 said...

2016-4-20 xiaozhengm
adidas originals
nike sb shoes
celine bags
louis vuitton outlet
polo ralph lauren outlet
jordan 13
lebron james shoes 13
louis vuitton outlet
coach outlet
adidas shoes
coach outlet
replica watches
michael kors outlet
tiffany outlet
canada goose
michael kors outlet online
louis vuitton handbags
coach outlet
adidas trainers
insanity workout
true religion jeans
michael kors outlet
oakley sunglasses
nike blazers
jordan retro 3
air jordan 13
michael kors outlet
jordan 3 infrared
toms
michael kors outlet online
louis vuitton outlet
louis vuitton outlet
ralph lauren
nike roshe runs
coach outlet store online
jordan 3

柯云 said...

2016-06-07keyun
oakley outlet
air force 1 trainers
kd 7 shoes
oakley vault
jordan 11
reb christian louboutin
nike store
cheap ray ban sunglasses
beats by dre outlet
oakley sunglasses
rolex watches
true religion jeans
coach outlet
ray bans
ralph lauren outlet
michael kors outlet clearance
cheap jordans
celine outlet
nike air force 1 shoes
louis vuitton bags
ghd hair straighteners
coach outlet store
hollister clothing
louis vuitton
cheap toms
louis vuitton purses
ray ban sunglasses outlet
michael kors outlet
coach outlet
coach outlet
ladies cartier watches
ray bans
ray ban outlet
nike free uk
louis vuitton handbags
tory burch shoes
giuseppe zanotti sneakers
beats by dr dre
ralph lauren polo shirts

معاذ الاسكندرانى said...



تعد شركة الرحمة افضل شركات التنظيف ومكافحة الحشرات بالرياض والممكلة فهى توفر افضل عماله مدربة على جميع اعمال التنظيف للمنازل والفلل والشقق والخزانات بافضل المنظفات العالمية العالية الجودة وارسعارها في متناول الجميع
افضل شركة تنظيف منازل بالرياض
شركة نقل عفش بالرياض

شركة جلى بلاط بالرياض

كشف تسربات المياه بالرياض

________________________________
خدمات التنظيف تحتاج الى عماله ماهره لتقوم بها في اسرع وقت نوفر افضل العمالة الفلبينية والمصرية والهندية لتتم عمليات التنظيف وجلى البلاط على اتم صورة وباسرع وقت وبارخص الاسعار
افضل شركة تنظيف بالرياض

افضل شركة تنظيف شقق بالرياض
افضل شركة تنظيف فلل بالرياض
افضل شركة مكافحة حشرات بالرياض
شركة تسليك مجارى بالرياض

__________________________________
وان كنت تريد ان تتخلص من الاثاث القديم الذي يسبب لك الازعاج فشركة الرحمة تقوم بشراء الاثاث الستعمل فهى افضل شراء اثاث مستعمل بالرياض

نوفر افضل مستودعات تخزين الاثاث وافضل سيارات نقل الاثاث بالاضافة الى خدمات تنظيف الخزانات وعزل الخزانات والاسطح باتصالك بالرحمة توفر على نفسك التعب والمجهود في التعامل مع غير المحترفين وصرف الكثير من الاموال فالرحمة افضل شركات التنظيف ومكافحة الحشرات بالرياض وبشهادة عملائنا
افضل شركة تنظيف خزانات بالرياض
افضل شركة عزل الاسطح بالرياض
افضل شركة تنظيف مجالس بالرياض
افضل شركة تنظيف سجاد بالرياض
شركة تخزين اثاث بالرياض

معاذ الاسكندرانى said...

شركة اتقان الرياض للديكور

يعد الديكور من اهم عناصر جمال المنزل ورونقه نقدم افضل ديكورات ودهانات بافضل الدهانات العالمية العالية الجودة ونتميز بتقديم احدث تصميمات الديكور العالمية التى تعمل على جعل منزلك انيقا فخما ومريحا عمليا بالاضافة الى خدمات تنظيف السجاد وتنظيف الموكيت وتنظيف الكنب بجميع انواعه
نتميز باننا الافضل والاعلى جودة ولكن اسعارنا في متناول الجميع
مقاول دهانات بالرياض
تركيب جبس بورد بالرياض
شركة ديكورات وتشطيبات بالرياض
تشطيب فلل بالرياض
_________
شركة تصميم ديكور بالرياض

شركة تنظيف خزانات بالباحة
شركة مكافحة حشرات بالباحه
__________
تشطيب شقق بالرياض
فني تركيب ورق جدران بالرياض
افضل شركة غسيل كنب بالرياض
افضل شركة تنظيف موكيت بالرياض
شركة رش مبيدات بالباحه
شركة تنظيف منازل بالباحة

السيد محمد said...

دوناً عن اى شركه اخرى ناتى الى تعقيم الشقه وتطهيرها من الملوثات والجراثيم التى من الممكن ان تتسبب فى أمراض كثيره متتاليه وتسبب امراض هائله وبالتاكيد سوف يكون هناك بعض من الحيره عند اختيارك أو بحثك عن الشركه الافضل التى من الممكن ان تقدم لك الخدمه الاحسن لك عزيزى العميل انت اذا كن تريد شركه متخصصه وليس مثل الشركات الوهميه وشركه حقيقيه تقدم لك خدمه افضل دوناً عن اى مؤسسه اخرى فاتصل بشركة ركن الجوده فقط ماعليك الا ان شركة تنظيف منازل بالدمام

Elmnzel Cleaning said...


شركة مكافحة فئران بالمدينة المنورة


شركة المنزل شركة مكافحة فئران بالمدينة المنورة لديها افضل فريق عمل للتعامل مع الحشرات و
خاصة الفئران و اصطيادها و القضاء عليها و كشف مكان دخولها و القضاء عليه

شركة المنزل شركة مكافحة صراصير بالمدينة المنورة تعمل بافضل و احدث المبيدات و احدث تقنيات رش المبيدات للقضاء علي الصراصير مهما كان عددها او حجمها



شركة مكافحة بق الفراش بالمدينة المنورة


http://elmnzel.com/pest-control-medina

Unknown said...

michael kors handbags
abercrombie and fitch kids
michael kors outlet
canada goose jackets
chiefs jersey
michael kors outlet
michael kors handbags sale
san antonio spurs jerseys
minnesota vikings jerseys
pandora jewelry

raybanoutlet001 said...

michael kors outlet
michael kors handbags
falcons jersey
toms shoes
nike air huarache
packers jerseys
tiffany and co
nike air force 1
nike free 5
under armour outlet

شركة المثالية لتنظيف said...

خدمات تسليك المجارى المسدودة ضمن المنازل، بأفضل الاجهزة الحديثه لحل المشكله فى اسرع
شركة تسليك مجارى بالاحساء
من اصعب المشاكل التى تواجه عملاؤنا الكرام فى مدينة الاحساء هى مشاكل انسداد انابيب المجارى شركة كشف تسربات المياه بالرياض

شركة تسليك مجارى ببقيق
شركة مكافحة حشرات ببقيق

Related Posts with Thumbnails