Thursday, September 30, 2010

Crush dunia maya

Semalam adalah sejarah ,esok  adalah masa depan, dan hari ini adalah realiti.
 Hadapilah realiti dengan menghayati sejarah dan bersedia untuk masa depan.
Orang kata , setiap hari adalah hari-hari yang pertama. Tapi ramai yang lupa kalau takda yang pertama, takkan adalah yang kedua, ketiga, kelapan dan seterusnya.Sebabnya tiada yang boleh kita ingat tentang yang pertama tadi.Tapi kat sini aku nak bercerita tentang yang pertama, crush aku pertama dalam dunia maya yang fana ini.














Summer 2007;
    Teringat lagi masa mula-mula masuk rumah , masa mula-mula ada komputer pasang siap sendiri, dan mula cucuk masuk kabel internet sendiri. Masa itu zaman friendster lagi. Akaun facebook adalah buat , itupun sebab Kak Salina ada wat party kat umah  dia , so dia invite kut fb.
  Bila online,kalau dapat decorate profile friendster lawa2, pastu buleh masuk list memana , memang kembang. Abes kelas, kalau tak layan WE8, masa habes kat  photoshoping, flashing, dan illustrating ,  conteng2 kat css script section , preview.Kalau jadi memang satu kepuasan, kalu tak kene wat balik itu ini itu ini..zaman remaja abes gitu je..
 Dan yang penting , boleh stalk orang sesuka hati.(Heh, time ni bukan main galak lagi, sapa-sapa yang nak tau cara nak hide id bile view profile orang lain, pm aku pasni) .Maka ntah sapa-sapa la aku main add ja..
Ingatkan crush aku yang pertama datang dari friendster jadah ni.
Youtube?? pebarang ,masa tu 5 menet lagi. Bukak pun skali-skala.
Tapi sampaila..




Aku terview video mamat ni.






Nama dia Anas, Oh dia ni minah rupenya ,,
Dia cover lagu - lagu Yui. Kebetulan aku memang minat Yui pun.Kalau nak subcribe kena ada akaun, jadi dengan tidak semena-mena aku terpaksala sign-up, dan channel dia, Anas604 adalah yang PERTAMA aku subscribe.
Start hari itu aku ulang-ulang dengar video dia senyap-senyap.Kalau orang datang umah, cepat cepat aku tutup, dan bukak tab lain, tanak kasi member crush dngan dia jugak.Kurang sikit persaingan .







Strumming dia unik, dan suara dia pulak sangat  flawless. Japanese pronunciation dia ni kalau orang Jepun dengar takkan terpikir ini orang bukan orang Jepun( ni Hideki la yang cakap kat aku, dia bukan leh caya sangat,sembang nak lebat je,tapi dalam kes ini aku sokong dia ).

  Bagi aku, Anas ni adalah frontier cover guitar girl dari Malaysia kat Youtube.Dia start upload April 2007, dan kenal dia sebelum kenal Yuna dgn Kokokaina lagi, Ana Rafalli? -masa ni tak abes skolah lagi kot. Tak jadi nak crush Marie Digby, sebab dia cun sangat , mesti ramai lagi yang dah crush ngan dia jugak(hoh!?).




Ingat tak entri aku;
5 Covers That Sound Better Than The Original


Sebenarnya aku teringin sangat nak masukkan dia dalam senarai ni. Ha'ah, memang aku bias! .Tapi, lepas dua tahun tunggu dia nya cover baru tak ada-ada, aku syak maybe dia dah quit, pencen or ...dah kahwin kot, laki dia tak kasi main guitar dah huhuhu..
     Anas adalah lulusan Medic kat salah satu local U, dan mungkin sekarang tengah wat praktikal, or tgh jadi junior doctor kat memane hospital kerajaan.Sejak perform  kat GigRahsia, April 2 taun lepas ,dia dah stop upload video dah .Busy kan doktor mane dan nak cover lagu-lagu baru.
      Btw, Goodluck Anas.Kalau orang tanya, cover Yui mana yang paling best, tak teragak-agak aku cakap ko nyer adalah paling istimewa..waalLLAA!!  









Summer 2008;
  Cuti-cuti tu sempat la gak nyingah kat HUM, jumpa Farid jap(bkn  nama sbnar) . Dia tengah wat medik .Memikirkan mungkin Anas ni blaja kt situ gak ,maka aku pun tunjukkan la video-video Anas ni kat dia, mana tau kot-kot kenal ke, satu group masa sesi orientasi dulu ke, sama- sama saing gi tutorial  kt UM tu gak ke..


"Alah , yang ni ko pun bole wat,orang Mesia bukan tau sangat bahse Jepun ni, chorus dia nnti ko tarik la panjang-panjang skit.."--Farid yang tak pernah paham perasaan aku tu pun memberikan idea bernas.


"masaelah nya , suara aku bukan sedap mane pun.."


"takpe2, ko intro je ckp jepon, ko kan power jepon, meh sini aku nk dengar dulu.."


"nak yang panjang ke pendek?"  ,   "Panjang!"




"Jepooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooon..."
"ok,ni yang pendek plak...jpn."






agak-agak dia nyesal tak kawan ngan aku?
.
.
.











p/s: khas untuk mereka yang bertemu jodoh kut friendster,jangan pandang rendah kt friendster (dulula)

11 comments:

/Dayah//Nurul/ said...

waw. ingtkn anas tahir. cantikla dia nyanyi camtu, takpenah pandang kes cinta maya. kalao ada jodoh ada la kan kan......

teddyuna said...

sweet gile.. crush cmtu pon boleyh jadi..;) hehe

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe.

;)

kalau kat Youtube aku ada suka seorang blogger perempuan yang menyanyi dalam French. sedap sangat dan dia skang dah fly ke UK, buat law kat sana.

satu lagi, budak lelaki yg study di Durham, siap buat video klip sendiri lagi kat Youtube. suara pun ok, fan pages punya la ramai LIKE.

:)

jejaka C said...

jodoh chenta hati dan perasaan...go abg niXam go

Adziim said...

Ni ada sambungan part 2 pulak ke?
Cerita jauh lari ni..haha~

y0Ngu falcon said...

best gilaa dia nyanyi... macam orang jepon betol :DDD

ザ-sylver-shooter said...

@Dayah:haha..tkleh mengharap sngt, usaha tu penting..

@teddyuna:......

@Zara:whoa, nnti pass link , nk crush ngan derng lak.;P.

@jejakaC:aku maen wing kanan dowh, naik pangkat ..ahaks

@Adzim:ahaha..senyap gitu jerk,time tu tk mampu nk pi cari lebih2..

@yOnguFalcon: kan..

Peminat Katie Holmes said...

yui memang terbaik!

Wenhao Guo said...

coach outlet
louis vuitton bags on sale
michael kors handbags wholesale
true religion jeans
michael kors uk outlet
converse sneakers
nhl jerseys wholesale
coach outlet store
black friday
canada goose sale
ray ban sunglasses outlet,ray ban sunglasses,ray ban,rayban,ray bans,ray ban outlet,ray-ban,raybans,ray ban wayfarer,ray-ban sunglasses,raybans.com,rayban sunglasses,cheap ray ban
true religion jeans
oakley sunglasses cheap
valentino shoes
polo ralph lauren
chanel outlet store online
instyler ionic styler,instyler,instyler ionic styler pro
canada goose outlet
michael kors outlet store
nike free run uk
ddddd1203

柯云 said...

2016-06-07keyun
ralph lauren outlet
fitflop sale
kate spade handbags
louis vuitton outlet stores
oakley outlet
michael kors handbags
hollister clothing store
ray ban sunglasses outlet
cheap louis vuitton handbags
hollister clothing
true religion jeans
michael kors outlet online
michael kors outlet online
pandora charms
gucci outlet online
ralph lauren home
kate spade handbags
lebron james shoes 13
louis vuitton handbags
true religion jeans
louboutin shoes
jordan 3 retro
tiffany rings
christian louboutin outlet
coach outlet store online clearances
jordan shoes
nike air max uk
nike store uk
asics running shoes
true religion jeans
rolex watches
coach outlet online
nike store
jordan retro 8
cheap rolex watches
michael kors outlet
oakley outlet
kobe 8
coach outlet canada

raybanoutlet001 said...

michael kors outlet
michael kors handbags
falcons jersey
toms shoes
nike air huarache
packers jerseys
tiffany and co
nike air force 1
nike free 5
under armour outlet

Related Posts with Thumbnails