Thursday, October 20, 2011

Cara halus untuk tegur perempuan supaya bertudung


grab from here


Aku dalam dilema.
Apatah lagi kakak-kakak aku, sepupu-sepipit aku , makcik-makcik aku, Alhamdullillah semuanya  bertudung belaka.Nak assume keluarga aku ni keturunan Syed , tak juga ,walaupun pernah terfikir nak buh nama anak dengan awalan Syed.

Kejadahnya..

Jadinya aku ralat bila orang mintak nasihat-nasihat agama nih, lagi-lagi bila sentuh hal orang perempuan. Kamal, walaupun nama beliau bukan Kamal, anggap je la dia ni nama Kamal.
Kamal dah lama kenal Aminah, sekali lagi walaupun nama beliau bukan Aminah, anggap je la dia ni nama Aminah, derang kenal sejak form 4 lagi ,dan sekarang tengah tunggu first  born derang Desember ni.

Happy for them instead.

Cuma yang tak syok, entah dimana silapnya masa kat maktab elok je ayu bertudung,berstoking di kaki, tapi bila masuk U, tudungnya entah ke mana melayang-layang dihembus angin bayu.
Sampaila sekarang, Aminah  masih lagi `selesa`, dan barangkali akan terus selesa memandangkan dia tidak bekerja dalam  ofis-ofis gomen, yang terkenal dengan keberadaan  kakak-kakak kerani ropol-ropol yang kerap mengunyah ketika waktu berkerja.
*..kruup ..kruup

Dia kat private sector, yang dikelilingi oleh macam-macam bangsa selain melayu.

 Kamal pula baik budaknya. Dia pun kaget masa memula dulu. Tapi atas dasar cinta the one and only , dan you is my first ever lasting forever , dia terima seadanya sampai kekal ke pintu syurga.
Macam mana agaknya nak ke pintu syurga  ye dok?
Andailah kalau mati esok, lusa, jenuhlah tunggu kat pintu syurga, manalah bini aku tak sampai-sampai ni ,dah dekat 7000ribu tahun dah ni,
takpun yang jadi sebaliknya.

"Ade cara tak?"-dia runsing.

 Kalau Ustaz Ismail Kamus ajar , masa bini tengah tidur,dekatkan dengan telinga dia kita kena bisik pelan-pelan, selawat 3 kali, pastu cium dahi dia slow and steady.Tapi sebab tak berbini lagi, takut pulak ko pikir aku ni pervert, hentai dan yang bukan-bukan.

Macam ni jelah,orang selalu kata hati perempuan macam cekelat  M&M , keras di luar, cair di dalam. Dirinya lemas dikongkong, tapi sangat sukakan komitmen, suka benar ambil berat, detail.
So apa kate  try cakap camni kat bini ko

 .....


"Mi (umi), nak mintak tolong buleh tak?"

"uhmm.."

" Nanti lepas sembahyang ke, bila-bila ke, umi tolong doakan Bi (abi),...doakan supaya dosa abi  terampun,dosa yang abi tak mampu nak tegur umi, yang abi terlupa tanggunjawab abi kat umi, dosa yang sengaja biarkan umi dalam dosa,...tolong ye umi..."



......


 Takpun, bila-bila korang berdua keluar jenjalan kat QueensBay ,.tengah sedap sedap mengusha-ngusha, panculkan kata-kata  cmni.

"Eh , tu bukan awek pre-paid hari tu ke? Cantik dia pakai tudung"


"Yang mana ni?"


"Tu ha, ..mm orang pompuan ni rupanya lagi cantik kalau dia pakai tudung kan,  Umi?"


Kalau takda apa-apa follow up pastu, maknanya itu sumer salah ko. Engkau yang tak pandai.

Tak pandai pilih.




_ciou



12 comments:

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Mili punya doodle.

:)


Lari tajuk sekejap.
Kalau orang tegur secara berhemah dan berhikmah alangkah baiknya. Tapi sesetengah orang, cara menegurnya, adalah macam .........


aku speechless.


dan.


ayat ni >>> tengah tidur,dekatkan dengan telinga dia kita kena bisik pelan-pelan, selawat 3 kali, pastu cium dahi dia slow and ....

takde color tetiba eh sheri-kun?

:p

takky said...

rase ye adegan awek pre-paid 2 boleh pkai law org laki dh sedia kena piat tlige dgn bini....

^O^

ila ni said...

hahahha perlu ke huraikan kakak-kakak gomen kunyah krup krup hahahah! a'ah, sama macam lord zara, kenapa line tersebut warnanya terumbang-ambing?

ザ-sylver- S said...

@zara: adalah macam?

@takky: ngehehe..lain pulak critenye

@ila ni: funky, maklumlah, nak perasan ramaja huhu

chenyingying9539 9539 said...

2015-6-30chenyingying9539
nike air max
jrodan retro
burberry outlet
chanel bags
true religion jeans
jordan 8s
oakley vault
dior handbags
gucci outlet
michael kors outlet
polo ralph lauren
toms outlet
louis vuitton outlet
cheap jordans
oakley sunglasses
hermes birkin bag
sac longchamp pas cher
michael kors outlet
mulberry handbags
chanel bags
louis vuitton outlet
coach outlet
coach factorty outlet
ray ban uk
hollister clothing store
hollister clothing store
louis vuitton handbags
fendi
ralph lauren outlet
michael kors

Zheng junxai5 said...

2015-07-15 zhengjx
ralph lauren sale
ray bans
michael kors
ed hardy clothing outlet
longchamp le pliage
oakley sunglasses wholesale
louboutin
nike blazer pas cher
kate spade outlet
hollister outlet
gucci handbags
jordans for sale
coach outlet
snapbacks hats
kate spade handbags
chanel bags
abercrombie kids
longchamp pliage pas cher
oakley sunglasses sale
pandora jewelry sale
gucci bags
coach outlet store online
toms outlet store
tory burch outlet online
pandora charms
ray ban outlet
michael kors purse
ralph lauren uk sale
fitflops
mcm backpack
coach factory
ray ban sunglasses
coach factory outlet
true religion jeans outlet
pandora jewelry outlet
retro jordans
michael kors watches
polo outlet
ray-ban sunglasse
nike air force pas cher

Minko Chen said...

air jordan 13
longchamp handbags outlet
michael kors outlet
christian louboutin outlet
cyber monday 2015
cheap ugg boots
moncler outlet store
michael kors outlet online
michael kors outlet
calvin klein outlet
coach outlet online
oakley canada
fitflop sale
golden state warriors
chanel handbags outlet
cheap ray ban sunglasses
prada outlet online
michael kors handbags wholesale
tommy hilfiger
1125minko

Chen Jeje said...

coach outlet online
michael kors outlet
tiffany and co jewellery
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags
replica christian louboutin
discount oakley sunglasses
christian louboutin shoes
michael kors handbags clearance
nike dunks
nfl jerseys
Michael Kors Outlet Store
michael kors outlet online
fitflop sandals
jordan retro
http://www.oakley-sunglass.in.net
oakley sunglasses,oakley outlet sunglasses
cheap jordan shoes
air jordans,cheap air jordans,air jordan shoes,air jordan 11,air jordan 13,air jordan 6,air jordan 4
michael kors handbags,michael kors handbags clearance,michael kors clearance
white huaraches
air huarache shoes
cheap oakley sunglasses
tiffany and co outlet
fitflops
true religion sale
ralph lauren online
tiffany jewelry
nfl jerseys
nike zoom kobe

Xiaozhengm 520 said...

2016-4-20 xiaozhengm
adidas originals
nike sb shoes
celine bags
louis vuitton outlet
polo ralph lauren outlet
jordan 13
lebron james shoes 13
louis vuitton outlet
coach outlet
adidas shoes
coach outlet
replica watches
michael kors outlet
tiffany outlet
canada goose
michael kors outlet online
louis vuitton handbags
coach outlet
adidas trainers
insanity workout
true religion jeans
michael kors outlet
oakley sunglasses
nike blazers
jordan retro 3
air jordan 13
michael kors outlet
jordan 3 infrared
toms
michael kors outlet online
louis vuitton outlet
louis vuitton outlet
ralph lauren
nike roshe runs
coach outlet store online
jordan 3

Mie Helal said...




Finally I've found something which helped me
http://www.prokr.net/2016/09/rat-control-companies-5.html
http://www.prokr.net/2016/09/rat-control-companies-4.html
http://www.prokr.net/2016/09/rat-control-companies-3.html
http://www.prokr.net/2016/09/rat-control-companies-2.html
http://www.prokr.net/2016/09/rat-control-companies.html




Unknown said...

true religion jeans
nike huarache
cowboys jerseys
kobe 9 elite
baltimore ravens jerseys
salomon shoes
michael kors outlet online
chicago bulls jersey
mont blanc pens outlet
san francisco 49ers jerseys

raybanoutlet001 said...

jimmy choo shoes
new orleans saints jerseys
49ers jersey
ray bans
michael kors outlet
raiders jerseys
nike blazer pas cher
ralph lauren outlet online
cheap oakley sunglasses
ralph lauren pas cher

Related Posts with Thumbnails