Sunday, October 30, 2011

Ciri-ciri Gadis Jepun

Capturing the Moment


   Setiap kali balik cuti, letih aku nak menepis-nepis soalan-soalan tentang awek jepun ni. Hang tak ada awek jepun ka?, bak mai awek jepon sorang la, Sembang macam aku ni bapak ayam. Bila balik kampong ,kang adala surang-suara ganjil dari celah-celah tingkap. “hai,kamu ni, tak kesian Akiko tu, bawak la balik sekali, sian dia tinggay sana sorang-sorang..”- Laung makcik sebelah rumah yang tinggal tak sampai sepelaung itu, cuba mengorek-ngorek gossip dari diri ini.
   Main sebat je nama Akiko, barangkali itu mungkin nama puteri Raja yang familiar keluar kat surat kahbar dan kaca tv.Nasib baik kat Kosmo jerk,kalau nama Miyabi pun kalau kuar kat tv1 , memang tersedak kacang aku, makcik ini menyebut-nyebut nama Miyabi. Lagipun ,kat sini aku manala ada kawan nama Akiko. Satu-satunya Akiko yang aku kenal itulah dia, Mori Akiko, lecturer material yang setelah 6 juta kali ambik exam baru kasi lepas. Lagi mahu aku bawak balik? Nak mampus?

   Berbalik pada topic asal, ni antara cirri –ciri unik yang ada pada tipikal average awek jepun ,
ok goh!

 1- Rambut Blonde
 Sangat payah nak jumpa yang tidak ber-dye rambut ni. Kalau ada , mesti budak sekolah lagi , takpun dye kaler hitam. Berdandan itu satu hal lagi.Ini sangat ketara kalau pi korea, jalan-jalan kat NamDaeMoon tu, senang benar nak kenal mana satu awek Jepun, sebab awek korea kebanyakkannya masih lagi dassai-,darat la senang cerita.


 2- Gigi
Memang tak gosok gigi ke hape? .Contohnya awek Softbank (caw. dirahsiakan), make-up kemain, sekali bukak mulut , longkang. Yang kuning , hijau , yang berkilau-kilau macam satin pun ramai. Almost gigi derang tak berapa tersusun ,dan  ramai pula tak pakai brace.Merit, jika muka comel dan berlesung pipit.

 3- Tak Pakai Subang
 Kebanyakan mereka ni tidak bercuping.Walaupun tiada kaitan,aku tetap rasa , manusia yang tak bercuping kalau pakai subang ini aneh. Yang tak dak tebuk lubangkat telinga  pun ramai.Cincin ,gelang pun jarang nampak yang pakai.Boleh kata ,awek jepun bukanlah penggemar barang kemas.Kalau pakai pun, mungkin function penting macam ball-room dinner ke , majlis kahwin ke , Majlis Graduasi sahaja.


Fun, Fun, Fun!


 4- Obses Untuk Kurus
Lunch nasi celup dalam teh hijau. Kenyangkah?


 5- Jujur Menyukai Lelaki
  Tidak sama dengan mana-mana awek asia, mereka lebih jujur jika menyukai seseorang lelaki, dan yang lebih penting mereka tidak materilistik.  Materialistik di sini bukan takat harta, malah rupa, pangkat dan keluarga. Mereka sangat kritikal dalam menilai lelaki, in fact, dari memandang kerjaya , derang lagi suka lelaki yang ada sense of buying things, especially fashion, gourmet ataupun leisure thingy.  
      Dalam percintaan , diorang saaangat open, even orang India yang rambut pintal-pintal itu pun ,takde sebab untuk mereka kata tidak. Awek jepun sebenarnya saangat bangga sekiranya mereka ada suami, x2 jika dah jadi ibu. Ini mungkin,mereka sangat senang menjalankan tugas surirumah sepenuh masa di rumah , berbanding kerja di pejabat, kerana di luar lebih banyak terdedah dengan fitnah-fitnah. Duduk rumah takde sapa nak kacau. Abes keje, amek anak skolah.Layan karenah anak..Kalau takde , ber-yoga, tak pun bersenam dengan wii-fit ke, buat rambut ke, facial ke , nail ke.. Sebab itulah aku tak heran, wanita yang berkahwin kat jepun ni tersangatlah hot. Hot mama.
    Sayang sekali , mereka sangat pasif, sangat mengharapkan lelaki yang start dulu. Ini mungkin dek kerana perangai lelaki kaum mereka ni sucks , ego tak bertempat ini.


Gossip Girls

 Lain-lain.
 Sangat sukar mahu detect awek jepun bila dia tengah pms .Barangkali terbawa-bawa dengan perangai ibu-ibu mereka yang hypokrit . Sangat not-outspoken, susah nak luah perasaan sendiri, lagi suka simpan dalam, lebih senang dengan easy-come -easy-go.Inilah yang membuatkan mereka ni kiut yang tak buat-buat.



Okies, just random some thought. Masih tak berapa kenal dengan awek bangsa sendiri, cuma yang perasan, gadis melayu sangat offensive. Offensive yang macammana? Itu yang kita tak tahu.


_cioau.





Gambar ehsan Syahril

30 comments:

takky said...

aku paling suka point num 3 dgn num 5....
^O^

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Offensive?

*angkat kening*

jejaka C said...

ストーカー

AyaN said...

melayu offensive? sumimasen~but i have to disagree.half true i guess.more like..pemalu?lol.tapi melayu sekarang dah tak sama.this may sounds so cliche,but banyak melayu sekarang dah mcm orang putih duduk america.
by the way,point num 2 tu memang betul.hahaha

ザ-sylver- S said...

@C: beser-beser je..

@AyaN: wow, (sambil membayangkan gadis2 dalam gossip girl, ..tp pakai tudung )

Zheng junxai5 said...

2015-07-15 zhengjx
michael kors handbags
prada outlet store
michael kors outlet
hollister kids clothing
oakley sunglasses
christian louboutin shoes
ray ban outlet
air jordan uk
tn pas cher
coach outlet
ray ban glasses
kate spade outlet
prada shoes
louboutin pas cher
burberry sale
longchamp pas cher
coach outlet store online
ed hardy outlet
michael kors outlet
burberry handbags
toms shoes for women
mont blanc pens
cheap air max
oakley outlet store
coach outlet
michael kors outlet
burberry outlet
louis vuitton sito ufficiale
michael kors handbags
rolex watches for sale
abercrombie and fitch
oakley store
michael kors outlet online
michael kors outlet online
longchamp pliage
longchamp
cheap ray bans
coach factory outlet
louboutin
beats by dre

Lili Wang said...

20150715wanglili
burberry outlet
jordan 4s
hollister clothing
abercrombie outlet
kobe bryant shoes
ray ban glasses
louis vuitton handbags
michael kors bag
louis vuitton outlet
michael kors outlet
michael kors uk
christian louboutin shoes
jordan 8
gucci outlet
celine
lebron james basketball shoes
hollister
ray ban sunglasses
michael kors outlet
abercrombie
oakley sunglasses outlet
louis vuitton
michael kors outlet online
ralph lauren outlet
ralph lauren
hollister
oakley sunglasses
lebron james shoes
gucci
jordan pas cher homme
timberland boots
adidas shoes
rolex watches outlet
kobe shoes
cheap ray bans
michael kors handbags

Junda Xu said...

20150728 junda
coach outlet
ed hardy clothing uk
coach outlet online
ralph lauren uk outlet
gucci sito ufficiale
true religion
kate spade bags
michael kors handbags
christian louboutin shoes
fitflops sale
coach outlet store online
coach outlet store online
air max uk
louis vuitton sacs
kate spade outlet
coach factory outlet
louboutin pas cher
michael kors
pandora charms
nike air force 1
kate spade handbags
ray ban wayfarer
true religion jeans outlet
ed hardy clothing outlet
chanel online shop
ray ban sunglasses
hollister outlet
michael kors outlet
michael kors purse
mcm backpack
gucci handbags
michael kors handbags
louboutin
burberry scarf
oakley sunglasses outlet
tn pas cher
michael kors outlet
pandora charms
ray bans
air jordan uk

oakleyses said...

burberry, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, uggs on sale, ugg boots, louis vuitton outlet, nike air max, michael kors, prada outlet, ray ban sunglasses, louboutin outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, nike air max, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, replica watches, longchamp outlet, ugg boots, chanel handbags, ugg boots, oakley sunglasses, tiffany jewelry, longchamp, jordan shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade outlet, oakley sunglasses, prada handbags, louboutin, ugg boots, christian louboutin outlet, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet

oakleyses said...

air jordan pas cher, kate spade handbags, coach outlet, nike roshe, nike air max, abercrombie and fitch, hermes, north face, louboutin pas cher, sac longchamp, true religion jeans, longchamp pas cher, oakley pas cher, nike air max, ray ban uk, sac guess, hollister, nike free run uk, hogan, true religion jeans, ray ban pas cher, nike free, timberland, michael kors, nike roshe run, lacoste pas cher, new balance pas cher, lululemon, michael kors, mulberry, vanessa bruno, nike blazer, coach outlet, michael kors, hollister pas cher, vans pas cher, burberry, coach factory outlet, true religion jeans, ralph lauren pas cher, tn pas cher, air force, ralph lauren uk, north face, coach purses, converse pas cher, michael kors, nike air max, air max, true religion outlet

oakleyses said...

iphone 5s cases, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti, ralph lauren, iphone 6s plus cases, wedding dresses, nfl jerseys, soccer jerseys, valentino shoes, asics running shoes, iphone 6s cases, herve leger, hollister, new balance, timberland boots, beats by dre, lululemon, ipad cases, reebok shoes, s5 cases, babyliss, mcm handbags, iphone 6 plus cases, oakley, mont blanc, iphone 6 cases, iphone cases, soccer shoes, north face outlet, ferragamo shoes, nike huarache, jimmy choo shoes, nike trainers, p90x workout, birkin bag, baseball bats, louboutin, hollister, vans shoes, instyler, longchamp, insanity workout, mac cosmetics, celine handbags, ghd, nike air max, bottega veneta, nike roshe, north face outlet, chi flat iron

oakleyses said...

juicy couture outlet, doke gabbana outlet, nike air max, wedding dresses, pandora charms, bottes ugg, karen millen, moncler, gucci, montre pas cher, ugg,uggs,uggs canada, swarovski crystal, canada goose uk, swarovski, pandora jewelry, toms shoes, vans, hollister, supra shoes, canada goose outlet, michael kors handbags, louis vuitton, ray ban, louis vuitton, hollister, moncler, pandora jewelry, ugg boots uk, converse outlet, ugg pas cher, louis vuitton, moncler, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, canada goose, coach outlet, moncler, michael kors outlet online, canada goose, links of london, barbour, moncler outlet, marc jacobs, michael kors outlet, thomas sabo, pandora charms, lancel, sac louis vuitton pas cher

Minko Chen said...

supra shoes
tods shoes
rolex watches,rolex watches,swiss watches,watches for men,watches for women,omega watches,replica watches,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex
celine outlet
louis vuitton handbags
nike free
michael kors outlet sale
bottega veneta outlet
north face jackets
louis vuitton handbags outlet
ugg boots
indianapolis colts
lululemon pants
uggs outlet
ferragamo outlet
lululemon pants
louis vuitton outlet store
coach handbags outlet
kansas city chiefs
nhl jerseys
1125minko

John said...

michael kors handbags
abercrombie
lebron 12
polo ralph lauren outlet
cheap uggs
ugg slippers
jordans
ralph lauren outlet
abercrombie and fitch
rolex watches outlet
ugg australia
canada goose jackets
louis vuitton outlet stores
p90x workouts
uggs outlet
oakley sunglasses
coach outlet store online
coach factory outlet
ray ban sunglasses
gucci shoes
air jordan retro
michael kors outlet
louis vuitton handbags
cheap soccer shoes
fitflops
michael kors outlet
timberland boots
ugg boots
ray ban outlet
uggs outlet
louis vuitton
20151201yuanyuan

Wenhao Guo said...

coach outlet
louis vuitton bags on sale
michael kors handbags wholesale
true religion jeans
michael kors uk outlet
converse sneakers
nhl jerseys wholesale
coach outlet store
black friday
canada goose sale
ray ban sunglasses outlet,ray ban sunglasses,ray ban,rayban,ray bans,ray ban outlet,ray-ban,raybans,ray ban wayfarer,ray-ban sunglasses,raybans.com,rayban sunglasses,cheap ray ban
true religion jeans
oakley sunglasses cheap
valentino shoes
polo ralph lauren
chanel outlet store online
instyler ionic styler,instyler,instyler ionic styler pro
canada goose outlet
michael kors outlet store
nike free run uk
ddddd1203

seri lee said...

Orang jepun tajuk dia berckp tentang org lain.... Dah mcm xde benda lain dia nk borak dlm dunia ni..

Chen Jeje said...

coach outlet online
michael kors outlet
tiffany and co jewellery
cheap oakley sunglasses
michael kors handbags
replica christian louboutin
discount oakley sunglasses
christian louboutin shoes
michael kors handbags clearance
nike dunks
nfl jerseys
Michael Kors Outlet Store
michael kors outlet online
fitflop sandals
jordan retro
http://www.oakley-sunglass.in.net
oakley sunglasses,oakley outlet sunglasses
cheap jordan shoes
air jordans,cheap air jordans,air jordan shoes,air jordan 11,air jordan 13,air jordan 6,air jordan 4
michael kors handbags,michael kors handbags clearance,michael kors clearance
white huaraches
air huarache shoes
cheap oakley sunglasses
tiffany and co outlet
fitflops
true religion sale
ralph lauren online
tiffany jewelry
nfl jerseys
nike zoom kobe

Xiaozhengm 520 said...

2016-4-20 xiaozhengm
adidas originals
nike sb shoes
celine bags
louis vuitton outlet
polo ralph lauren outlet
jordan 13
lebron james shoes 13
louis vuitton outlet
coach outlet
adidas shoes
coach outlet
replica watches
michael kors outlet
tiffany outlet
canada goose
michael kors outlet online
louis vuitton handbags
coach outlet
adidas trainers
insanity workout
true religion jeans
michael kors outlet
oakley sunglasses
nike blazers
jordan retro 3
air jordan 13
michael kors outlet
jordan 3 infrared
toms
michael kors outlet online
louis vuitton outlet
louis vuitton outlet
ralph lauren
nike roshe runs
coach outlet store online
jordan 3

柯云 said...

2016-06-07keyun
michael kors outlet
ralph lauren
polo ralph lauren outlet
oakley outlet
tods outlet store
true religion outlet
ray ban outlet
celine bags
oakley outlet
air force 1 trainers
kd 7 shoes
oakley vault
jordan 11
reb christian louboutin
nike store
cheap ray ban sunglasses
beats by dre outlet
oakley sunglasses
rolex watches
true religion jeans
coach outlet
ray bans
ralph lauren outlet
michael kors outlet clearance
cheap jordans
celine outlet
nike air force 1 shoes
louis vuitton bags
ghd hair straighteners
coach outlet store
hollister clothing
louis vuitton
cheap toms
louis vuitton purses
ray ban sunglasses outlet
michael kors outlet
coach outlet
coach outlet
ladies cartier watches

معاذ الاسكندرانى said...


تتميز الرحمه في تقديم جميع خدمات التنظيف مثل : تنظيف خزانات - تنظيف منازل - تنظيف بيوت - تنظيف شقق - تنظيف سجاد وموكيت - تنظيف مدارس ومساجد

شركة تنظيف منازل بالرياض
شركة نقل اثاث بالرياض

افضل شركة جلى بلاط بالرياض

كشف تسربات المياه
__________________

كثيرا ما تحتاج شركة نقل اثاث عند شرائك اثاث جديد او عند تنقلك من منزل الى منزل اخر او من مدينة الى مدينة اخرى
توفر الرحمة اسطول من سيارات نقل الاثاث الحديثة للحفاظ عليه من العوامل الطبيعية مثل الشمس او الامطار
شركة تنظيف بالرياض

تنظيف شقق بالرياض
تنظيف فلل بالرياض

إن كنت تعانين من مشكلة الحشرات في مطبخك وخاصة الصراصير، إتبعي نصيحة أطيب طبخة وحضري خلطات سهلة وطبيعية لتتخلصي منها بشكل نهائي وفعال.
1- خلطة سحرية

أخلطي القليل من حمض البوريك مع الدقيق والسكر البودرة ورشي الخليط في الزوايا، تحت الخزائن والثلاجة وباقي الأماكن التي تتكاثر فيها الحشرات. فمزيج السكر والدقيق كفيل بجذب الصراصير وحمض البوريك سيتولى القضاء عليها!
2- تنظيف الأثاث الخشبي

إهتمي بتنظيف الأثاث الخشبي في المنزل بعناية فالخشب يعزز وجود الحشرات وخاصة الصراصير وتكاثرها لذلك تأكدي جيداً من تنظيف هذا النوع من الأثاث.
3- مزيج من الماء والصابون
شركة مكافحة الحشرات بالرياض
شركة تسليك مجاري بالرياض

وان كنت تريد ان تتخلص من الاثاث القديم الذي يسبب لك الازعاج فشركة الرحمة تقوم بشراء الاثاث الستعمل فهى افضل شركة شراء اثاث مستعمل بالرياض
__

معاذ الاسكندرانى said...

شركة اتقان الرياض للديكور

يعد الديكور من اهم عناصر جمال المنزل ورونقه نقدم افضل ديكورات ودهانات بافضل الدهانات العالمية العالية الجودة ونتميز بتقديم احدث تصميمات الديكور العالمية التى تعمل على جعل منزلك انيقا فخما ومريحا عمليا بالاضافة الى خدمات تنظيف السجاد وتنظيف الموكيت وتنظيف الكنب بجميع انواعه
نتميز باننا الافضل والاعلى جودة ولكن اسعارنا في متناول الجميع
افضل شركة دهانات بالرياض
شركة ديكورات جبس بالرياض
شركة ديكورات بالرياض
افضل شركة تشطيب فلل بالرياض
____________
شركات الديكور في الرياض

شركة تنظيف المنازل بالباحة
افضل شركة مكافحة حشرات بالباحه
_____________
افضل شركة تشطيب شقق بالرياض
افضل شركة تركيب ورق جدران بالرياض
شركة غسيل كنب بالرياض
شركة غسيل سجاد بالرياض
شركة تنظيف بالباحة
افضل شركة رش مبيدات بالباحه

Metwaly Shahin said...

شركة رش مبيدات بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف وعزل خزانات بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة كشف تسربات المياه بالجبيل
شركة تنظيف بالقطيف
شركة تنظيف فلل بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس وموكيت بالقطيف
شركة رش مبيدات بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة تنظيف وعزل خزانات بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة كشف تسربات المياه بالقطيف

Metwaly Shahin said...

شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
شركة تنظيف بالاحساء
شركة تنظيف فلل بالاحساء
شركة تنظيف شقق بالاحساء
شركة تنظيف منازل بالاحساء
شركة تنظيف مجالس وموكيت بالاحساء
شركة رش مبيدات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة تنظيف وعزل خزانات بالاحساء
شركة تسليك مجارى بالاحساء
شركة كشف تسربات المياه بالاحساء

Metwaly Shahin said...

شركة تنظيف بالخبر
شركة تنظيف فلل بالخبر
شركة تنظيف شقق بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تنظيف مجالس بالخبر
شركة تنظيف موكيت بالخبر
شركة رش مبيدات بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة عزل خزانات بالخبر
شركة تنظيف خزانات بالخبر
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة كشف تسربات المياه بالخبر
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف مجالس وموكيت بالجبيل
شركة رش مبيدات بالجبيل

hosam gmal said...

شركة تنظيف بخميس مشيط
شركة تنظيف بابها
شركة تنظيف بجازان
شركة تنظيف ببيشة
شركة تنظيف بنجران

جمبل عمر said...

very very nice post


شركة شراء اثاث مستعمل بالمدينه المنوره


شراء الاثاث المستعمل بالمدينة المنورة

شراء الاثاث المستعمل بالمدينة المنورة

شراء الاثاث المستعمل بالمدينة المنورة

شراء الاثاث المستعمل بالمدينة المنورة


ارقام شراء الاثاث المستعمل بالمدينة المنورة



شراء الاثاث المستعمل بالمدينة المنورة



شركة تنظيف شقق بالمدينة المنورة


شركة تنظيف كنب بالمدينة المنورة


شركة مكافحة حشرات بالمدينة المنورة  


شركة مكافحة حشرات بالمدينه المنوره


شركة مكافحة حشرات بالمدينة المنورة


شركة كشف تسربات المياة بالمدينة المنورة


شركة نقل عفش بالمدينة المنورة    


شركة نقل اثاث بالمدينة المنورة

شركة تركيب غرف نوم بالمدينة المنورة

شركة تركيب غرف نوم بالمدينة المنورة



شراء الاثاث المستعمل بتبوك


شركة مكافحة حشرات بينبع


شركة تسليك مجارى بالمدينة المنورة



شركة تنظيف كنب بالمدينة المنورة


شركة تنظيف خزانات بالمدينة المنورة


شركة تنظيف خزانات بالمدينة المنورة


شركة مكافحة حشرات بالمدينة المنورة


شركة مكافحة حشرات بينبع  


شركة تنظيف خزانات بالمدينة المنورة


شركة تنظيف كنب بالمدينة المنورة


شركة تنظيف شقق بالمدينة المنورة


شركة كشف تسربات المياة بالمدينة المنورة


شركة تنظيف خزانات بالمدينة المنورة


شركة تنظيف كنب بالمدينة المنورة


شراء الاثاث المستعمل بالدمام


تسليك مجارى بالمدينة المنورة

دنيا عبدة said...


شركة تنظيف منازل بالرياض
شركة تنظيف بالرياض
افضل شركة تنظيف بالرياض
شركة تنظيف بيوت بالرياض

دنيا عبدة said...


شركة تنظيف بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة تنظيف بالمجمعة
شركة تنظيف خزانات بالدمام
شركة تنظيف بالاحساء
شركة تنظيف بالمزحميه
شركة تنظيف فلل بالدمام
شركة تنظيف بالقصيم
شركة تنظيف بالخفجى

raybanoutlet001 said...

moncler outlet
michael kors
mlb jerseys
jaguars jersey
broncos jerseys
michael kors handbags
denver broncos jerseys
chicago bulls jersey
adidas nmd r1
michael kors handbags online

دنيا عبدة said...


شركة عزل اسقف بالرياض
شركة عزل مسطحات بالرياض
ارخص شركة عزل اسطح بالرياض
افضل شركة عزل اسطح بجده
شركات عزل الاسطح بجده


Related Posts with Thumbnails